Facebook tarjoaa rahaa tiedoistasi

Facebookin uusi sovellus on K-18 – tarjoaa rahaa tietojasi vastaan

Facebookin vpn-palvelu Onavo Protect paljastui alkuvuodesta käyttäjätietoja kerääväksi tutkimussovellukseksi. Yhtiö ilmoitti keskeyttävänsä sen jakelun ja siirtyvänsä uudenlaiseen tapaan kerätä tietoja asiakkaidensa laitteiden käytöstä.

Artikkeliin liittyvä kuva

Facebookin uusi markkinatutkimussovellus Viewpoints julkaistiin maanantaina, The Verge uutisoi. Sovelluksen on tarkoitus kerätä tietoa käyttäjistään läpinäkyvästi maksua vastaan.

Toisin kuin Facebookin aiemmin julkaistut kyseenalaiset tietojenkeruusovellukset, Viewpoints ei kerää tietoa kolmansien osapuolten sovellusten käytöstä.

Sen sijaan Viewpointsissa on mahdollista vastata kyselyihin ja kokeilla uusia tuotteita ja suorittaa muita tehtäviä. Tutkimuksiin osallistumisesta luvataan maksaa palkkio käyttäjän PayPal-tilille.

Yhtiön ensimmäinen Viewpointissa julkaisema tutkimus on hyvinvointitutkimus, johon vastaamiseen menee TechCrunchin mukaan noin 15 minuuttia. Palkinnoksi vastaamisesta käyttäjä saa 1000 pistettä, joka muuttuu PayPal tilillä noin 4,50 euroksi.

Tutkimus tähtää yhtiön mukaan sen oppimiseen, miten sosiaalisen median negatiivisia piirteitä voidaan rajoittaa ja positiivisia lisätä. Sovellus on tällä hetkellä saatavilla vain Yhdysvalloissa, ja sen ikäraja on 18-vuotta.

Facebook on aiemmin julkaissut samantapaisen sovelluksen myös Androidille. Sovelluksen nimi on Study.

LÄHDE: TIVI/Sonia Savonen 26.11.2019