Keskinäisriippuvuus ei tuonut vapautta ja onnea toivotulla tavalla. Kriittisesti tärkeiden toimialojen yksityistäminen on johtanut kustannuspaineisiin ja voiton tavoitteluun. Kiina omistaa noin 10 prosenttia Euroopan satamista. Näin Kiina varmistaa omien tuotteidensa vastaanottamisen sekä saa tärkeää satamadataa siitä, millaisia tuotteita ja mistä satamaan saapuu. Kiina tarvitsee länneltä teknologiaa ja pääomia, ruuan ja energian se saa muualta. Kiina pelaa pitkää peliä ja kasvattaa poliittista valtaansa ottamalla haltuun maailmaa talouden kautta. Euroopan ja Yhdysvaltojen tulisi päättää, mitkä toimialat kannattaisi pitää täysin omissa käsissä. Eurooppa ei kuitenkaan voi samanaikaisesti kiristää liiaksi ilmastopolitiikkansa ja haalia teollisuutta takaisin.
EU ei ymmärrä Suomen metsäteollisuudesta ja metsienhoidosta juuri mitään. Ennallistamisasetuskin menee täysin väärin päin. Suomea, jossa on Euroopan eniten metsiä ja viheralueita, rangaistaan korkeimmilla kustannuksilla. Kunhan nyt muut Euroopan maat pääsisivät edes lähelle Suomea. Suomen maapinta-alasta on 75 prosenttia metsän peitossa. On siinä muilla kirimistä. EU myös päätti täysin mielivaltaisesti, että ennallistamistavoitevuosi olisi 1952. Tuolloin Suomessa oli enemmän hevosia kuin autoja, toisin kuin muualla Euroopassa. Järjen käyttö ei ole EU:ssa sallittu. Epäonnistuneet ojitukset, joissa puut eivät ole kasvaneet metsäteollisuuden tarpeisiin, olisi helppo ennallistaa.
Ruotsi menee oikeaan suuntaan uuden oikeistohallituksen myötä. Ruotsin valtionvarainministeri Svantesson sanoi, että jos Ruotsi ei saavuta päästövähennystavoitteita, niin sitten asia on vain niin. Ruotsalaisessa turvevoimalassa tuotettu sähkö on määritelty uusiutuvaksi, jos turvetta poltetaan yhdessä puun kanssa. Tämä mahdollistaa turpeelle edullisemman verokohtelun.
Kiina nauraa matkalla pankkiin, kun Eurooppa ja Amerikka heikentävät kilpailukykyään yhä kunnianhimoisemmilla tavoitteilla. Kiinaa ei voiteta ilmastoposeerauksella, vaan varustautumalla ja pitämällä huolta omasta kilpailukyvystämme. Kiina tavoittelee maailman herruutta sotilaallisesti ja teknologisesti. Lähivuosina Kiina on todennäköisesti suvereeni omalla alueellaan, eikä USA enää pysty puolustamaan esimerkiksi Taiwania, joka tuottaa 50 prosenttia kaikista maailman puolijohteista. Puolijohteet ovat nykyään öljyäkin tärkeämpiä.
LÄHDE: Oikeamedia.com/blogi/Laura Huhtasaari 15.11.2022
INFO: Laura Huhtasaari: ”Olen MEP, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen. Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan.”
http://www.laurahuhtasaari.fi ja Twitter-tili
Mottoja: ”Arguing with a fool proves there are two.” ”Be yourself because everyone else is already taken.”