– seuraa lopun ajan aiheita

Helsinki lopettaa asunnottomien ruoka-avun

Helsinki lopettaa lämpimän aterian jakamisen asunnottomille

Avustajien mukaan päiväkeskusten jakama ilmainen ruoka on ollut monelle päivän ainoa ateria.

Asunnottomien yön tapahtuma Dallapenpuistossa Helsingissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Asunnottomien yön tapahtuma Dallapenpuistossa Helsingissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Helsingin kaupunki aikoo lopettaa asunnottomille tarkoitetun lämpimän aterian jakamisen kahden vuoden kokeilujakson jälkeen. Korona-pandemian alussa aloitettu avustus on ollut monelle päivän ainoa lämmin ateria. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Helsingin kaupungin psykiatria- ja päihdepalveluiden johtaja Mikko Tammisen mukaan kaupungissa ollaan palaamassa kohti ”normaalia” korona-tilanteen tasaantuessa. Tämän myötä myös ruoka-apu päättyy.

Sininauhasäätiön ylläpitämän päiväkeskus Illusian tiimiesihenkilö Niina Arola sanoo, että lämmin ateria oli kävijöille luksusta.

– Ruoka-apu on ollut korvaamattoman tärkeä kädenojennus kaupungilta meidän suuntaamme, mistä olemme äärimmäisen kiitollisia. Hirveää sanoa, mutta siinä mielessä korona on ollut meidän kävijöille onnenpotku, hän sanoo IL:lle.

Ennen pandemiaa asunnottomien ruoka-apua hoitivat päiväkeskukset, mutta niiden toimintaa jouduttiin rajoittamaan koronaan liittyvien sulkutoimien johdosta. Kaupungin ruoka-apu perustettiin paikkaamaan tuota aukkoa.

– Kun kaikki oli pahimpina aikoina kiinni, niin sen vaikutukset kyllä näkyivät ihan kaikkialla. Ihmiset varastivat paljon enemmän ihan vaan nälkäänsä. Se on mielestäni väärin, nälkäänsä ei pitäisi joutua varastamaan, sanoo Illusian vakiasiakas Lenni

Kaupungin tuen päättyessä monet kolmannen sektorin toimijoista tarjoavat asiakkaillaan jälleen pelkkää puuroa, leipää ja pullaa.

LÄHDE: Verkkouutiset/Akseli Lehtonen 05.06.2022