Ilmastosekoilun hinta?

Koronan myötä ilmastovouhotus on jäänyt sivummalle

Koko ilmastonmuutoksen uskottavuus on myös kyseenalainen, vaikka media innolla levittää valheellisia kohujuttuja jäätiköiden sulamisesta. Malediivien saariryhmän korkeimmat paikat ovat metrin pari merenpinnan yläpuolella ja saariryhmän on jo vuosikymmeniä ennustettu uppoavan mereen ilmastonmuutoksen seurauksena. Yksikään yli 1000 saaresta ei ole kuitenkaan uponnut mihinkään ja ennustetta uppoamisesta siirretään vähin äänin myöhemmäksi. Luonnontieteiden periaatteiden mukaan yksikin teorioiden vastainen havainto kumoaa teorian, mutta se ei päde ilmastomalleihin. Ne eivät olekaan luonnontiedettä vaan politiikkaa ja bisnestä.

Tuo ilmastovouhotus on Marinin hallituksen keskeisiä periaatteita. Esimerkiksi yritetään estää Suomea hyödyntämästä metsiään, joka on eri käänteissä ollut selviytymisen ja hyvinvoinnin turva. Suomi taitaa olla maa, joka on esimerkillisimmin hoitanut metsiään ja käyttänyt niitä harkiten. Metsien käytön vaikeuttaminen lopettaa suuren osan työpaikoista syrjäseuduilla ja käytännössä pakottaa ihmiset muuttamaan asutuskeskukseen vuokra-asuntoihin, joiden vuokrista suurimman osan maksaa yhteiskunta. Se tarjoaa bisnesmahdollisuuksia useille tahoille.

Öljylämmityksen lopettaminen

Yksi esimerkki Marinin hallituksen politiikasta on myös ns. öljylämmityksen lopettaminen.

https://www.talouselama.fi/uutiset/tama-sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1-680-euroa-kuukausituloa-saavan-on-maksettava-25-000-euron-remontti/528e9ee1-c383-48c0-bb0e-d72327964326

Hallituksen mielestä öljylämmitys pitää Suomessa lopettaa 2030 mennessä eli 10 vuodessa. Ilmastosyistä. Suomessa kun pitää olla maailman kunnianhimoisin ilmasto-ohjelma (vaikka koko ilmasto-ongelma on kyseenalainen). Katsotaanpa esimerkki asiasta.

Suomessa on öljylämmitystaloja n. 130.000. Yhden talon öljylämmityksen muuttaminen esimerkiksi maalämmöksi maksaa arvioiden mukaan keskimäärin n. 20.000 – 25.000 euroa. Noiden talojen öljylämmityksen hävittäminen maksaa enimmillään siis Suomessa n. 2,6 – 3,2 miljardia euroa vuosikymmenessä. Vuositasolla n. 300 miljoonaa. Jos tyydytään muunlaiseen lämmitysratkaisuun, voidaan selvitä 10.000 eurolla. Silloin kustannukset olisivat n. 1,5 miljardia.

Hallitus lupaa avustusta osaan kustannuksista, maksimissaan 4000 euroa. Avustus riippuu valittavan lämmitysmuodon remontin kalleudesta. Jos kaikille 130.000 maksettaisiin 4000 euron avustus, olisi valtion tuki n. puoli miljardia. Taas yksi lasku veronmaksajille hallituksen suuruudenhulluun ilmasto-ohjelmaan. Taloudellisessa mielessä hyötyjiä ovat tuollaisia lämmitysratkaisuja myyvät yritykset. Tämän hankkeen voisi ehkä ristiä ”paskalaki 2:ksi”. Jätevesiratkaisuilla aikoinaan rahastettiin suuria summia ja pakotettiin tosiasiassa osa asukkaista muuttamaan kunnan vuokra-asuntoihin. Näiden operaatioiden seurauksena heidän vanhojen asuntojensa arvo häviää kokonaan. Monessa tapauksessa remontti on kalliimpi kuin asunnon arvo. Keskustan eduskuntaryhmässä taitaa nykyäänkin olla ”paskalaki 1:llä” rikastuneita eli asiantuntemusta löytyy. Keskustan alamäki puolueena taisi alkaa osittain tuosta rahastuksesta.

Ketkä noissa öljylämmiteisissä taloissa asuvat? Tilastojen mukaan 70% on yli 60 vuotiaita ja näistä suurin osa yli 70 vuotiaita. Siis eläkeläisiä ja tuskin varakkaimpia eläkeläisistä. Suomessa eläkkeensaajien keskimääräinen kuukausieläke oli 1680 euroa. Yhä useammalla eläkkeensaajalla on vaikeuksia tulla eläkkeellään toimeen ja he saavat kasvavassa määrin esimerkiksi asumistukea. Öljylämmitteisissä taloissa asuvien eläke on varmaankin keskimäärää pienempi.

Mitenkähän noiden eläkeläisten tulot mahdollistavat tuollaisen remontin mahdollisista avustuksista huolimatta? Useilla tuollainen satsaus lämmitysmuodon muutokseen on mahdottomuus. Miten siis asia tullaan ratkaisemaan? Sellaiset eläkeläiset, jotka eivät pysty maksamaan osaansa hallituksen suuruudenhullusta ilmastonmuutosohjelmasta pakotetaan muuttamaan yhteiskunnan rakentamiin vuokra-asuntoihin. Jos tämä koskee puolta noista 130.000:sta eli 65.000, heitä varten tarvitaan valtava määrä vuokra-asuntoja. Oletetaan, että uuteen asuntoon muuttaa keskimäärin 1,5 ihmistä. Silloin asuntoja tarvittaisiin yli 40.000. Jos yksi asunto maksaa 150.000 euroa, niitä varten tarvitaan rahaa 6 miljardia. Aivan turha investointi, vain hallituksen suuruudenhullun ilmasto-ohjelman vuoksi.

Poliittisesti asia on myös varsin erikoinen. Keskusta on perinteisesti edustanut maaseudun asukkaita. Nyt se hallituksessa mahdollistaa maaseudun asukkaiden rahastamisen. Entinen keskustan puoluesihteeri Korhonen kuvasi aikoinaan puolueen muutosta. Ennen puolueen johto kuunteli tarkalla korvalla kentän ääntä. Sitten puolueen kaappasi jokin liberaalijoukkio, joka kuuntelun sijasta alkoi käskyttää kenttää. Siitä alkoi puolueen alamäki mikä näillä eväillä tuskin on loppumassa.

Poliittisesti erikoista on myös demarien toiminta. Valtaosa puolueen äänestäjistä on eläkeläisiä. Puolue menestyi vaaleissa lupaamalla eläkeläisille vappusatasen. Se on nyt sulanut pariksi kympiksi, mutta piilossa odottaa eläkeläisiä melkoinen myrkkypilleri. Osalle tulee vappusatasen sijasta tonnien lasku ilmastonmuutoksen kulujen maksamiseen. Siinä saa demarienkin johto hioa selitystaitojaan, kun sitä äänestäjilleen selittävät.

Herää kysymys, kuka oikeasti käskyttää tätä ”ilmastonmuutoksen” hallitusta. Sen ominaispiirre on ministerien kokemattomuus. Ennen kokemattomuutta pidettiin ongelmana, mutta nyt sillä jopa kerskataan. Matti Vanhasen tulo valtiovarainministeriksi toki paransi hallituksen osaamispohjaa, mutta samoille käskyttäjille taitaa Vanhanenkin kumartaa. Suomalaisella veronmaksajalla ei ole hyvää luvattavissa. Veronkorotuksia toki siirretään holtittomalla velanotolla myöhempien hallitusten niskaan.

LÄHDE: OikeaMedia/Olli Pusa 03.07.2020