Taakka tiedonjakosivusto – seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita
– seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita

Ilmastovalheesta

Tuore suomalainen tutkimus: ei todisteita ihmisen aiheuttamalle ilmastonmuutokselle

LÄHDE: OikeaMedia/Jukka Rahkonen 13.07.2019

Artikkeliin liittyvä kuva

Turun yliopiston tutkijoiden tuore tutkimus osoittaa, että ihmisen aikaansaannos 0.1 C lämmön noususta viimeisen sadan vuoden aikana on vain 0.01 C.

Tutkimus, joka on otsikoitu ‘Ei kokeellisia todisteita merkittävälle ihmisen aiheuttamalle ilmastonmuutokselle’ on julkaistu 2. heinäkuuta 2019 ja julkaisijoina ovat Turun yliopiston tutkijat Jyrki Kauppinen and Pekka Malmi.

Tutkimuksessa todetaan, että “Viimeisen sadan vuoden aikana lämpötilan voidaan osoittaa nousseen vain noin 0.1°C hiilidioksidin vaikutuksesta. Ja tästä ihmisen vaikutus on ollut enintään  0.01°C.”

Kauppinen ja Malmi päättelevät tutkimuksessaan, että maapallon lämpötiloihin vaikuttaa eniten ilmakehän pilvipeite ja että “vain pieni osa” hiilidioksiidin määrän noususta on ihmisen aiheuttamaa..

Tutkimus kyseenalaistaa IPCC:n väitteet, joiden mukaan maapallon lämpötilan nousu johtuisi pääasiassa ihmisten toiminnasta.

Vaikkakin tutkimuksen metodeista ja tuloksista voidaan väitellä, tämä on jälleen yksi osoitus siitä, ettei ole olemassa mitään ”laajaa yksimielisyyttä” ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta, kuten jatkuvasti tiedotusvälineissä väitetään.

Todellisuudessa on valtava määrä tutkijoita, jotka uskovat että ilmaston muutoksia aiheuttavat pääasiassa luonnon omat ilmiöt ja voimat ja että YK:n ilmastomallit ovat epäluotettavia.