Irtisanoutumisaalto järisyttää työmarkkinoilla

Mitä oikein nyt tapahtuu? – Hirmuinen irtisanoutumisaalto järisyttää työmarkkinoilla

Maailmalla on havaittu historiallisen suuri irtisanoutumisten aalto, joka on saanut oman nimenkin. Mitä työmarkkinoilla oikein tapahtuu?

Työelämää ravistelee suuri muutos. Niin suuri, ettemme ehkä vielä hahmota sitä.

LUE MYÖS

Brittiyhtiö otti käyttöön seitsemän päivän työviikon, näin se toimii – Asiantuntija: Voi olla seuraava askel Suomessakin

Yhdysvalloissa ja Britanniassa on tänä syksynä alettu puhua suuresta irtisanoutumisaallosta, joka on saanut nimen Great Resignation. Kyse ei siis ole irtisanomisaallosta, jossa työnantajat vähentäisivät väkeään. Kyse on työntekijöiden omaehtoisesti kiitti mulle riitti -päätöksistä ja aika nostaa kytkintä -ratkaisuista.

Mittakaava on suuri. Yhdysvaltain työvoimatilaston mukaan peräti 4,3 miljoonaa amerikkalaista jätti työnsä elokuussa. Se vastaa 2,9 prosenttia maan työvoimasta ja on ennätyksellisen korkea lukema.

LUE MYÖS

Luvassa voi olla kylmää kyytiä, pian koittaa totuuden hetki – Yksi asia on Suomen talouden kannalta erityisen olennaista

Uusi keino yritysten työvoimapulaan: Vuokrajohtajat yleistyvät

Britanniassa – jossa työmarkkinoilla on brexitin jälkeen massiivisia ongelmia – avointen työpaikkojen määrä kipusi elokuussa historiallisen korkeaksi ja ylitti miljoonan.

Mikä ihme selittää valtavan irtisanoutumisten aallon? Suomessa asiaan on kiinnittänyt huomiota Haaga-Helian ammattikorkeakoulun yliopettaja Johanna Maaniemi. Hänen mukaansa sitoutumisen heikentyminen on seurausta työnantajasuhteesta. Se tarkoittaa esimerkiksi yhteenkuulumattomuuden tunnetta, väljähtänyttä kontaktia lähiesihenkilöön, merkityksettömältä tuntuvaa tekemistä.

Tällaiset kokemukset ovat saattaneet kasautua pitkältä ajalta, mutta koronan jälkeen voi tuntua että ajankohta on hyvä toteuttaa pitkään muhinut päätös. Kun on kypsyttänyt jo pitkään, se on nyt kiitos ja näkemiin.

Tutkijoiden mukaan Great Resignation ei kerro vain yhdestä, vaan ehkä monesta ilmiöstä ja monien eri työntekijäryhmien erilaisista tilanteista.

LUE MYÖS

Kansanedustaja: ”Moni korkeasti koulutettu tuntee itsensä petetyksi – Kuka tahansa voi huomenna olla se köyhin

Tuloromahdus: 1980–1995 syntyneiden ”petos” totta Suomessakin – ”Suuret ikäluokat pelastivat nahkansa”

On esimerkiksi havaittu, että irtisanoutumiset kohdistuvat tietyille aloille, kuten palveluihin ja elintarvikealalle. Voi myös olla, että ilmiö alkoi jo ennen koronaa, mutta näkyy mittavammin vasta nyt. Irtisanoutumisissa erottuvat myös toisaalta hyväosaiset asiantuntijat, joilla on varaa valita, ja toisaalta heikossa työmarkkina-asemassa olevat, jotka irtisanoutuvat esimerkiksi huonojen työolojen vuoksi.

Koronaeristyksen jälkeen työpaikat ovat käyttäneet energiaa etätyön, lähityön ja hybridimallin miettimiseen. Ja onkin täysin selvää, ettei paluuta vanhaan malliin ole. Useilla aloilla työn tekemisen tavat ovat muuttuneet pysyvästi.

Kyse ei kuitenkaan ole vain siitä, määrätäänkö työntekijät istumaan läppärinsä kanssa toimistolle, vai onko sallittua tehdä sama kotona. Kyse on syvällisemmästä työ- ja yrityskulttuurin tasosta. Johanna Maaniemi huomauttaa, että sitoutumiseen tarvitaan kokemusta yhteenkuuluvuudesta, merkityksellisyydestä ja arvostuksesta. Tarvitaan myös korvia, nimittäin tiimin tuntemusta ja kuuntelemista arvailujen sijaan. Viimeistään nyt jokaisen johtajan pitää varmistaa, että esihenkilöt keskittyvät ihmisiin, ei vain lukuihin ja tavoitteisiin.

LUE MYÖS

Ilkeä kaksoisvaikutus iskee 1980–1995 syntyneisiin suomalaisiin: ”Kohtuutonta”

Itse ajattelen, että konttoreille alkaa olla jo kiire. Ei siksi, etteikö etätyötä voi tehdä enemmän tai jopa kokoaikaisesti nyt ja jatkossa. Konttoreille on kiire siksi, ettei yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuuden tunne täysin haihdu ja katoa.

LUE MYÖS:

Sanna Marin väläytti jälleen 4-päiväistä työviikkoa – Äläkkä nousi heti

Suomalaisyritys kokeilee: Työaika 80 % – Palkka putoaa 10 %

Näin suomalaiset tienaavat – Mediaaniansio 3 217 €/kk viime vuonna, hakukone näyttää palkat ammattiluokittain

Hoitajille nelipäiväinen työviikko? Oikeusministeri IL:ssä: ”Koko Suomen haaste”

Ay-liitto uhkasi Hollywoodia lakolla ensi kertaa 128 vuoteen – Työtaistelut leviävät USA:ssa

LÄHDE: Uusi Suomi/Hanna Eskola 05.11.2021