Kansanedustaja kypsyi rokotevastaisiin

”Tällainen toiminta on hyvin vaarallista” – Harkitsee lakialoitetta disinformaation leviämisen kriminalisoimisesta

Keskustan Mikko Kärnä harkitsee lakialoitetta, jolla kriminalisoitaisiin kansalliselle turvallisuudelle ja kansanterveydelle haitallisen disinformaation levittäminen.

Mikko Kärnä.Kuva: Petteri Paalasmaa
Mikko Kärnä.Kuva: Petteri Paalasmaa

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) on huolissaan sosiaalisen median keskusteluilmapiiristä, jossa monenlaiset vaikuttajat ovat ilmaisseet suhtautuvansa koronarokotteeseen negatiivisesti ja kehottavat seuraajiaan olemaan ottamatta rokotetta. Kärnän mukaan koronaviruksesta maailmalla kiertävät salaliittoteoriat ovat nyt rantautuneet myös Suomeen.

”Tällainen toiminta on edesvastuutonta ja viranomaisilla tulisi olla edes jotain keinoja suoranaisen disinformaation levittämisen estämiseksi tai ainakin tällaisesta pitäisi voida määrätä seuraamuksia. Myös sosiaalisen median alustoilla itsellään on tässä iso vastuu. On myös huolestuttavaa, että nyt esimerkiksi ex-jääkiekkotähti Jere Karalahti ja kansanedustaja Ano Turtiainen saavat vapaasti saarnata koronavirusrokotteen vaarallisuudesta sekä naureskella niille, jotka haluavat sen ottaa. Tällainen toiminta on hyvin vaarallista”, hän moittii tiedotteessaan.

Kärnä toteaa ykskantaan, että pitää jokaista koronavirusrokotteesta ilman lääketieteellistä syytä kieltäytyvää epäisänmaallisena.

”Olemme nähneet millaista tuhoa ja kärsimystä tämä virus on saanut aikaan. Otan itse koronavirusrokotteen välittömästi kun se on mahdollista ja toivon todella, että niin tekee jokainen vastuullinen ja isänmaallinen suomalainen. Pseudotieteen levittäminen ja pelkojen lietsominen koronarokotetta kohtaan tällaisessa vakavassa tilanteessa on hyvin epäisänmaallista. Mitä nopeammin saamme kansan rokotettua ja saavutamme kattavan laumasuojan, sen parempi kaikille ja ennen kaikkea parempi Suomelle kansakuntana. ”

Kärnä kertoo harkitsevansa lakialoitetta, jolla kriminalisoitaisiin kansalliselle turvallisuudelle ja kansanterveydelle haitallisen disinformaation levittäminen.

LUE MYÖS

Talousvaikuttajalta kova ryöpytys koronatoimista: ”Kukaan ei halua ottaa vastuuta” – Israelin rokotelinjaus olisi voitu tehdä myös Suomessa

Synkkä laskelma koronamutaatiosta: Olisi parempi, jos se olisi 50% tappavampi – ”Tässä ei kaikki ennusteet vanhene kauniisti”

Asiantuntijoiden huomio Suomen hitaasta rokotustahdista: ”Uhkaa alkaa uusi koronakevät”