Kodin älylaitteet vakoilevat

Pelkäätkö kotisi älylaitteen vakoilevan sinua? Uusi keksintö kavaltaa urkinnan

Uusi prototyyppi paljastaa vakoilevatko ääniapurit käyttäjiä.

Artikkeliin liittyvä kuva

Amazon Alexan ja muiden puheapureiden suosion noustessa käyttäjien yksityisyyttä rikotaan entistä enemmän. Esimerkiksi jotkin sovellukset salakuuntelevat käyttäjiä salasanojen toiveessa ja lähettävät käyttäjän puheet eteenpäin työntekijöiden kuunneltavaksi. Tutkijat ovat nyt kehittäneet laitteen, joka varoittaa älykaiuttimien vakoilusta, kertoo Ars Technica.

Leakypick toimii lähettämällä tietyin väliajoin ääniä ja tarkkailemalla verkkoliikennettä sen jälkeen. Huomatessaan verkkoliikennettä Leakypick varoittaa omistajaansa. Laitteen luvataan huomaavan äänen eteenpäinlähettämisen 94 prosentin tarkkuudella. Tällä hetkellä laitteesta on saatavilla vain prototyyppi, joka maksaa 40 dollaria.

Prototyyppi voi myös kokeilla mitkä sanat aktivoivat älykaiuttimet, vaikka niiden ei pitäisi. Tähän mennessä tutkijat ovat löytäneet 89 sanaa, jotka aktivoivat Alexan lähettämään Amazonille ääntä. Aiemmin toiset tutkijat löysivät yli 1000 digiapureita aktivoivaa sanaa.

LÄHDE: TIVI/Joona Komonen 15.07.2020

[ Taakkatoimitus julkaisee tämänkaltaisia artikkeleita, jotta ihmiset heräisivät ajattelemaan, mihin suuntaan maailma menee, jopa kodinelektroniikan saralla. ]