Koronan neljäs aalto on jo Suomessa

Koronan neljäs aalto on jo täällä, THL:n Mika Salminen kertoo MTV:lle – 461 uutta tartuntaa

Tänään ( 20.07.21 ) on todettu kesän korkein koronaluku Suomessa. Mika Salminen arvioi tilannetta MTV:lle ja uumoilee uusia rajoituksia.

THL. Johtaja Mika Salmisen mukaan “paluuta normaaliin” syksyllä ei kuitenkaan ole vielä peruttu tuoreen koronaluvun perusteella, MTV kertoo.
THL. Johtaja Mika Salmisen mukaan “paluuta normaaliin” syksyllä ei kuitenkaan ole vielä peruttu tuoreen koronaluvun perusteella, MTV kertoo.

Suomessa on neljäs korona-aalto, vahvistaa johtaja Mika Salminen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) MTV:lle.

Suomessa on raportoitu tänään 461 uutta koronatartuntaa, joka on kesän korkein luku. Yhtä suuria lukuja on viimeksi nähty huhtikuun alkupuolella koronan kolmannen aallon keskellä.

”Jos aalloista halutaan puhua, niin kyllähän se voidaan laskea neljänneksi aalloksi”, Salminen toteaa MTV:lle.

Tapausmäärät ovat Salmisen mukaan nyt kasvussa lähes kautta Euroopan ja kesä jäi koronan kannalta turhan lyhyeksi. Suomen rokotuskattavuus on kuitenkin parempi kuin edellisen aallon aikaan, joten tilanne on erilainen, hän muistuttaa.

Koronatapaukset ovat Salmisen mukaan kasvussa nyt pääosin rokottamattomien keskuudessa ja erityisesti nuorten joukossa etenkin iltaelämän takia.

Suomen hallituksen on tarkoitus linjata mahdollisista uusista koronarajoituksista jo tällä viikolla, Salminen kertoo. Hän itse uskoo, että joillain alueilla rajoituksia tullaan tiukentamaan lähipäivinä, koska muuta vaihtoehtoa ei oikein ole, jos tapausmäärät halutaan laskuun.

”Kysymysmerkki sitten on, että riittävätkö kyseiset ravintolarajoitukset vai pitäisikö tässä olla muuta.”

Hallituksen on määrä linjata ravintolarajoituksista torstaina.

LUE MYÖS

Olli Rehn deltamuunnoksesta: ”Meidän pitää varautua siihen, että talouden elpymiseen tulee takatalvi”

Tokion olympialaisten pääsponsoreihin lukeutuva Toyota sai tarpeekseen – Veti mainoksensa pois

Mitä koronakriisissä olisi pitänyt tehdä toisin? Kriisinhallinnan asiantuntija kertoo – ”Pidän erikoisena, ettei ole konsteja tehdä järeitä toimia nopeasti”

LÄHDE: Verkkouutiset/Minna Karkkola 20.07.2021