Koronapassi mikrosiruna käteen

Koronapassi esiin kättä vilauttamalla.

Artikkeliin liittyvä kuva SORAPOP UDOMSRI
Artikkeliin liittyvä kuva SORAPOP UDOMSRI

Koronapassin plärääminen puhelimen tiedostoista voi olla aikaa vievää puuhaa. Erityisesti niillä ihmisillä, jotka vierailevat jatkuvasti paikoissa, joissa kyseistä asiakirjaa pitää vilauttaa sisäänpääsyn yhteydessä.

Miltäpä siis kuulostaisi mahdollisuus avata passi ihon alle upotetun mikrosirun avulla?

Ruotsalainen Dsruptive Subdermals esittelee AFP Newsin julkaisemalla videolla mikrosirun, jonka kautta saa avattua koronapassin puhelimen nfc-lukijalla.

Toisin sanoen sirulla voi aukaista pdf-tiedoston.

Ihon alle piilotettava mikrosiru on vain 12–14 mm pitkä ja 2 mm korkea. Sen käyttöiäksi luvataan vaatimattomat 50 vuotta.

Laite maksaa 100 euroa, joskaan se ei ole toistaiseksi kuluttajien saatavilla.

Mikrosirun kautta toimivan koronapassin käytännöllisyydestä on hankala sanoa mitään, mutta kyseessä on ainakin salaliittoteoreetikkojen pahin painajainen.

LÄHDE: TIVI/Samuli Leppälä 23.12.2021

PS. Alkuperäinen otsikko on ”Salaliittoteoreetikon pahin painajainen: koronapassi esiin ihonalaisella mikrosirulla”

[ Näin se ”pedonmerkki”-mikrosiru pikku hiljaa tulee esiin! taakkatoimitus ]

LUE MYÖS SEURAAVA ARTIKKELI:

Ruotsalaisfirma esitteli ihon alle asennettavan mikrosirun, joka on samalla myös koronapassi

Dsruptive Subdermals -yhtiön Jowan Österlund esittelee ihon alle asennettavaa mikrosirua. Se on hieman riisinjyvää suurempi. [ap]
Dsruptive Subdermals -yhtiön Jowan Österlund esittelee ihon alle asennettavaa mikrosirua. Se on hieman riisinjyvää suurempi. [ap]

Ruotsalainen start up -yritys Dsruptive Subdermals on esitellyt pienen ihon alle asennettavan mikrosirun, johon pystyy tallentamaan kätevästi kaikenlaista tietoa, esimerkiksi koronapassin.

Koronapassin lukeminen käy sitten vaikka ravintolan ovella helposti vain kättä skannerille näyttämällä. Lukijalaite avaa koronapassin, joka on käytännössä PDF-dokumentti.

– Tämä tarkoittaa sitä, että minulla on aina koronapassi mukana ja se voidaan tarkistaa kätevästi, kertoo Dsruptive Subdermalsin toimitusjohtaja Hannes Sjöblad uutistoimisto AFP:lle.

Salaliittoteoreetikoiden kauhu

Sjöbladin mukaan heidän yhtiönsä siruja ei voida käyttää ihmisten jäljittämiseen. Ne voidaan lukea ainoastaan lähietäisyydeltä skannerilla.

– Niissä ei ole virtalähdettä, joten ne eivät voi lähettää itsenäisesti signaalia, sanoo Sjöblad.

Siruun voidaan tarvittaessa tallentaa muutakin kuin koronapassi, vaikka hiihtokeskuksen hissipassi tai julkisen liikenteen kortti.

Dsruptive Subdermals on vielä alkuvaiheessa tuotteensa markkinoinnin kanssa, niitä on tällä hetkellä käytössä muutamalla tuhannella ruotsalaisella.

Erilaisiin salaliittoteorioihin uskovien mukaan siruja saattaa olla jo miljardeilla, koska Bill Gates tai joku muu teknologiamoguli on asennuttanut niitä ihmisiin koronarokotusten yhteydessä.

LÄHDE: Iltalehti/Pekka Numminen 27.12.2021