Koronauutiset

Koronauutiset-sivulla julkaistaan koronaviruspandemiaan liittyviä uutisia ja artikkeleita

Olisitko ottanut koronainjektiot, jos olisit tiennyt nämä asiat?

Ivermektiinin hoito-ohjeet suomeksi

Mika Niikko otti loislääkettä koronaan

Mika Niikko (ps): ”Sitä voidaan määrätä koronan hoitoon, mikäli hoitava lääkäri katsoo sen asianmukaiseksi yhteisymmärryksessä potilaan kanssa ja ottaa hoidosta vastuun.”

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko paljasti perjantaina eduskunnan täysistunnossa, mitä lääkettä hän käytti sairastuttuaan koronaan joulun alla.

Kyseessä on suurta huomiota saanut ivermektiini.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean mukaan ivermektiini on tarkoitettu loismato-infektioiden ja ihosairauksien hoitoon ja eläinten loislääkkeiksi. Suomessa ivermektiinitabletteja on saatavilla ainoastaan erityisluvallisina ja ne on tarkoitettu meilläkin ihmisillä edellä mainittujen havinaisempiin loistautien hoitoihin.

– Sitä voidaan määrätä koronan hoitoon, mikäli hoitava lääkäri katsoo sen asianmukaiseksi yhteisymmärryksessä potilaan kanssa ja ottaa hoidosta vastuun. Omalta osaltani sain lääkäriltä lääkkeeseen reseptin ja yllätyin suuresti kuurin aloitettuani siitä, että vaikeimmat koronaoireet katosivat hyvin nopeasti, Niikko sanoi.

Mika Niikko on PS:n 3. kauden kansanedustaja. [Petteri Paalasmaa]
Mika Niikko on PS:n 3. kauden kansanedustaja. [Petteri Paalasmaa]

”Hoitovaihtoehdoista on paljon ristiriitaista ja väärääkin tietoa”

Niikko kertoi lähteneensä omalta osaltaan etsimään laajemmin tietoa koronasairauden hoitamisesta pian sen jälkeen, kun hän itse sairastui koronaan.

– Hoitovaihtoehdoista on paljon ristiriitaista ja väärääkin tietoa. Vielä pandemian alkamisen jälkeenkin kaksi vuotta sitten koronahoitoihin hyväksyttyjen lääkkeiden lista on lyhyt, vaikka useita rokotteita saatiin käyttöön vuodessa, Niikko sanoi.

Niikon mukaan tutkimuksia ja tilastoja löytyy ”joka lähtöön.”

– Esimerkiksi ivermektiinin osalta viranomaiset eivät sitä suosittele, sillä riittävää tutkimusnäyttöä sen hyödyistä ei ole. Joko lääkkeen käytöstä tehdyt tutkimukset ovat kesken tai otanta on liian pieni tai ne eivät ole vertailukelpoisia.

– Toisaalta löytyy lukuisten ihmisten kokemuksia sen toimivuudesta tai esimerkiksi Yhdysvaltoja ja Perua koskevia tilastoja, jotka pyrkivät osoittamaan, että tautikäyrä olisi kääntynyt laskuun samalla hetkellä, kun sen reseptin kysyntä räjähti tai käyttö laillistettiin, Niikko sanoi.

Niikko: ”Jokainen kantaa viime kädessä itse vastuun omasta terveydestään”

Niikko kertoi olevansa tietoinen myös siitä, että Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on varoittanut käyttämästä ivermektiiniä.

Euroopan lääkevirasto EMA linjasi viime keväänä, että ivermektiinin käytöstä tarvitaan lisää tarkasti suunniteltuja tutkimuksia, jotta voidaan tehdä johtopäätöksiä siitä, onko tuote tehokas ja turvallinen koronan ehkäisyssä ja hoidossa.

Fimea kertoi tuolloin, että saatavilla oleva näyttö ei riitä tukemaan ivermektiinin käyttöä COVID-19-taudissa kliinisten tutkimusten ulkopuolella.

Niikko päätti puheensa toteamukseen, jonka mukaan jokainen meistä kantaa viime kädessä itse vastuun omasta terveydestään.

– Joissain tapauksissa oireita voidaan lievittää muillakin tavoin kuin lepäämällä ja toivomalla parasta. Painotan kuitenkin, että hoitopäätökset tulee aina tehdä yhdessä lääkärin kanssa.

Niikon puhe kuultiin eduskunnan suuressa salissa, kun kansanedustajat puhuivat hallituksen esityksesä sairausvakuutuslain muuttamisesta

Niikko (ps) kertoi maanantaina Facebookissa toipuneensa hyvin saamastaan koronatartunnasta.

– Jäljellä on lievää yskää ja väsymystä. Olen vielä pari päivää karanteenissa ja palaan töihin eduskuntaan perjantaina mikäli olen täysin parantunut. Kiitos kaikille rukouksista ja tuen ilmaisuista!

Hän kertoi tuolloin saaneensa lääkettä vaivaan, mutta ei kertonut, mistä lääkkeestä on kyse.

LÄHDE: Iltalehti/Mika Koskinen 07.01.2022

FDA määrätty luovuttamaan Pfizerin k-piikin turvallisuusdata

Liittovaltion tuomari Mark T. Pittman on määrännyt Yhdysvaltain lääketurvallisuusvirasto FDA:n toimittamaan 30 vuorokauden välein 55 000 Pfizerin koronapiikin turvallisuutta ja tehokkuutta koskevaa asiakirjaa, kunnes kaikki on julkistettu.

Päätös on seurausta lääketieteen ammattilaisista, tieteilijöistä ja journalisteista koostuvan yhdysvaltalaisen ryhmän ”Kansanterveyden ja lääketieteen ammattilaiset avoimuuden puolesta” (Public Health and Medical Professionals for Transparency, PHMPT) FDA:lle osoittamasta tiedonsaantipyynnöstä.

PHMPT pyysi 27. elokuuta tiedonvapauslain (Freedom of Information Act, FOIA) perusteella FDA:lta Pfizerin mRNA-piikistä kaikki tiedot, jotka luetellaan liittovaltion asetuksissa, luvussa (title) 21, pykälässä 601.51: ”Biologisten lisenssihakemusten datan ja tietojen luottamuksellisuus” poislukien rokotehaittarekisterin (Vaccine Adverse Events Reporting System, VAERS) julkiset raportit.

21 C.F.R. § 601.51(e) kertoo, että kun biologinen tuote on saanut pysyvän käyttöluvan, seuraavat tiedot tulee tuoda välittömästi julkisesti saataville poikkeavien olosuhteiden puuttuessa: ”(1) kaikki data ja tiedot turvallisuudesta ja tehokkuudesta (2) koe- tai tutkimusprotokolla . . . . (3) haittavaikutusilmoitukset, tuotteen kokemusraportit, kuluttajavalitukset ja muun vastaavankaltaiset tiedot ja data. . . . (4) lista kaikista aktiivisista sekä passiivisista ainesosista . . . . (5) testi- tai muu analyysimenetelmä . . . . (6) kaikki kirjeenvaihto ja kirjalliset yhteenvedot suullisista keskusteluista koskien biologisen tuotteen rekisteritiedostoa . . . . (7) kaikki valmistajan tietyn erän testaamista koskevat arkistot . . . . (8) kaikki FDAn tietyn erän testaamista ja toimenpiteitä koskevat arkistot”

PHMPT tietopyynnössään 27.8.2021

FDA vitkutteli tiedonsaantipyyntöön vastaamisessa sillä seurauksella, että PHMPT haastoi 16. syyskuuta viraston asiasta liittovaltion oikeuteen. FDA pyysi tuomaria salaamaan tiedot vuoteen 2076 asti eli 55 vuoden ajaksi. Myöhemmin FDA yritti vielä saada päätöstä 75 vuoden salauksesta. Nyt FDA on määrätty luovuttamaan koronapiikin hätätilakäytön hyväksymiseen liittyvä turvallisuusdata.

Lähde

Päätöksessään tuomari Pittman kirjoittaa tiedonsaantioikeus-lain (FOIA) tarkoituksen olevan varmistaa tietoinen kansalaisuus, joka on oleellista demokratian toimivuudelle. ”FOIA luotiin lävistämään hallintotoimien salailun verho ja altistamaan virastojen toiminta yleisön tarkastelulle.”

Oikeus myöntää, että asiakirjojen toimittaminen saattaa aiheuttaa FDA:lle työtaakan haastavan kasvun, mutta arvioi, ettei FDA:lla tällä hetkellä ole tärkeämpää tehtävää kuin pandemia, Pfizerin rokote, jokaisen amerikkalaisen rokottaminen, ja sen varmistaminen, että jokainen amerikkalainen voi vakuuttua siitä, ettei tämä [koronapiikin hyväksyminen] ole ollut kiirehdittyä Yhdysvaltain taholta.

Oikeus päättelee, että PHMPT:n FOIA-pyyntö on yleisön kannalta tärkeä, ja että pyynnön täyttäminen asiakirjat luovuttamalla on tarpeellista.

Oikeus edellyttää, että FDA toimittaa yli 12 000 sivua ennen tammikuun 2022 loppua. Ensimmäinen varsinainen asiakirja-erä on luovutettava 1. maaliskuuta 2022 mennessä, ja seuraavat erät sen jälkeen 55 000 sivua kerrallaan aina 30 vuorokauden välein, kunnes kaikki FOIA:ssa pyydetty on luovutettu PHMPT:lle.

LÄHDE: AvoinMedia/Riikka Söyring 07.01.2022


THL: Tämä tiedetään nyt omikronista ja rokotettujen tartunnoista – ”Suunnilleen yhtä alttiita tartunnalle”

Rokottamisella ei ole omikrontartuntojen väestötason leviämisen kannalta juurikaan merkitystä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos arvioi. Rokotusten edistäminen on silti yhä tärkeää, sillä vaikka tartuntasuoja vuotaa, rokote estää vakavaa tautia.

Joulukuussa Suomeen saapunut koronaviruksen omikronvariantti on muuttanut merkittävästi rokotettujen tartuntatilannetta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) lausunnossaan hallituksen koronaneuvotteluihin.

LUE MYÖS

THL:ltä uusi linjaus: Koronanhoito pistettävä remonttiin, voimakkaat rajoitukset nyt kyseenalaisia – ”Todennäköisesti pitkittäisivät tautitilannetta”

Sanna Marin: Hallitus pohtii koronan poistamista yleisvaarallisten tartuntatautien listalta

”Oleellisena muutoksena, kun aiemmin rokotetuilla havaittujen tartuntojen ilmaantuvuus oli noin 80 prosenttia alhaisempaa kuin rokottamattomilla, nyt rokotetuillakin havaitaan tartuntoja lähes samoilla ikäryhmäkohtaisilla ilmaantuvuuksilla kuin rokottamattomilla”, THL kertoo.

”Rokotteen kolmosannoskaan ei näyttäisi oleellisesti vähentävän tartuntojen ilmaantuvuutta.”

Toisaalta myös rokottamattomilla tartuntojen ilmaantuvuuden nousu on jyrkentynyt, THL jatkaa. Koska rokotettuja on paljon, tartuntojen lukumääräinen nousu on tapahtunut erityisesti rokotetuilla.

“Koronarokotetut ovat suunnilleen yhtä alttiita tartunnalle”

THL:n mukaan rokotetehon alhaisuus omikrontartuntaa vastaan tarkoittaa, että ”rokotetut ovat muutamien viikkojen kuluttua rokottamisesta suunnilleen yhtä alttiita omikrontartunnalle kuin rokottamattomatkin, eikä rokottamalla juurikaan voida vaikuttaa omikronin kohdalla tartuntojen leviämiseen väestötasolla”.

”Suuri alttiiden määrä yhdessä omikrontartunnan nopeasti kehittyvän tartuttavuuden kanssa vaikuttavat siten, että tartunnat todennäköisesti nousevat edelleen ja käyvät väestön läpi nopeasti – ennemmin muutamissa viikoissa kuin muutamissa kuukausissa.”

Myös taudinkuva muuttui lievemmäksi

THL:n lausunto käsittelee koronaepidemian epidemiologista, lääketieteellistä sekä palvelujärjestelmän tilannekuvaa. Omikronvariantti on aiheuttanut muutoksia myös sairastuneiden keskimääräiseen taudinkuvaan.

”Väestötasolla on useista maista julkaistu havaintoja omikronin aiheuttamasta aikaisempia variantteja lievemmästä taudinkuvasta, ja omikrontartunta onkin johtanut sairaalahoidon tarpeeseen selvästi harvemmin kuin deltavarianttitartunta.”

”Omikron näyttää korkean rokotuskattavuuden väestöissä lievemmältä johtuen mm. siitä, että kaksi kertaa rokotetuilla rokotussuoja päästää läpi infektioita, mutta estää vakavan taudin. Näin rokotussuojan laadusta, kattavuudesta ja kohdentumisesta johtuen syntyy suhteessa paljon infektioita, mutta vähän sairaalahoitoja.”

Toisaalta ”omikron todennäköisesti aiheuttaa deltavarianttia lievemmän taudinkuvan myös kaiken kaikkiaan, ja siten myös rokottamattomalle”.

”Syitä on tutkimuksissa ehditty löytää mm. viruksen tavasta päästä soluun ja lisääntymisestä niin soluviljelmissä kuin ihmisessä. Omikronilla on heikompi kyky infektoida alahengitysteitä, ja etenkin keuhkokudosta. Juuri keuhkokudoksen tuhoutuminen on ollut merkittävimpiä syitä hengityskoneeseen ja tehohoitoon joutumiselle aiempien virusmuunnosten aiheuttamien covid-19-infektioiden kohdalla.”

Aikaisempien koronavirusmuunnosten aikaan verrattuna tilanne eroaa nyt merkittävästi: väestössä suurimmassa vakavan taudin riskissä olevista eli 65 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista 91 prosenttia on saanut kaksi ja 71 prosenttia kolme rokoteannosta. Yli 45-vuotiaista vastaavat luvut ovat 89 prosenttia ja 61 prosenttia.

”Sen lisäksi, että omikron ei vaurioita keuhkokudosta yhtä vahvasti kuin aikaisemmat variantit, on tehohoitotaakka omikroninfektion aallossa suhteellisesti pienempi tartuntamääriin nähden johtuen hyvästä rokotussuojasta erittäin vaikeaa taudinkuvaa vastaan. ”

Isossa-Britanniassa raskaan tehohoidon eli hengityskonehoidon kuormitus ei ole noussut, vaikka omikrontartunnat ovat nelinkertaistuneet ja sairaalapotilaiden määrä on kaksinkertaistunut, lausunnossa kerrotaan.

Vaikka rokottamisella ei voida enää estää sitä, että tartunnat leviävät laajasti väestössä, rokotuskattavuuden parantamisella voidaan estää taudin vakavia seurauksia ja sairaaloiden ylikuormittumista.

”Sairaalahoitojen estämisen kannalta väestön rokotussuojaa on kuitenkin potentiaalisesti merkittävämmin parannettavissa vielä rokottamattomien aikuisten rokottamisella ja ikääntyneiden/riskiryhmiin kuuluvien kolmansien annosten antamisella.”

THL on olettanut lausunnon tueksi tekemässään mallinnuksessaan potentiaalisen sairaalataakan arvioimiseksi, että virus käy – rajoituksista ja suosituksista huolimatta – läpi suuren osan Suomen väestöä (80 prosenttia ikäryhmittäin, poikkeuksena 60 prosenttia alle 10- ja yli 70-vuotiailla).

LÄHDE: Uusi Suomi/Teppo Ovaskainen 18.01.2022


Kolmasosa HUSin koronapotilaista sairaalassa ensisijaisesti muusta syystä

Tehossa korona on ylilääkärin mukaan lähes aina pääsyy.

Yhä useampi koronapotilas on sairaalassa ensisijaisesti muusta syystä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Yhä useampi koronapotilas on sairaalassa ensisijaisesti muusta syystä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Lähes kolmasosa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin koronapotilaista on hoidossa ensisijaisesti muusta syystä kuin itse viruksen vuoksi, uutisoi MTV.

– Tällä hetkellä 28 prosenttia on pääasiassa jonkun muun syyn vuoksi, kertoo HUSin vt. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander.

Tehohoidossa korona on kuitenkin lähes aina pääsyynä, Ulander toteaa.

HUSin vuodeosastoilla on nyt 126 koronapotilasta, joista 19 tehohoidossa.

Valtakunnallisesti koronapotilaista noin 20-25 prosenttia on hoidossa ensisijaisesti muista kun viruksen aiheuttamista syistä. HUS ei toistaiseksi tule raportoinnissaan tarkemmin erittelemään sairaalahoitoon muista syistä hakeutuneita koronapotilaita, vaikka tällaisestakin linjauksesta on ollut julkisuudessa puhetta.

– Tällä hetkellä ei ole ollut keskustelua tästä, seuraamme sitä toki itse, Ulander sanoo.

LÄHDE: Verkkouutiset/Calle Koskela 15.01.2022


Omikronin huippu ehkä jo taittumassa monissa maissa

Epidemian uskotaan kuihtuvan aiempia virusmuunnoksia vauhdikkaammin.

Marraskuun jälkeen nopeasti kasvaneet koronaviruksen tartuntamäärät ovat tasaantuneet tai kääntyneet viime päivinä laskuun Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

Muutos on näkynyt selvimmin New Yorkin ja Lontoon kaltaisissa kaupungeissa, joissa omikronmuunnos pääsi leviämään suhteellisen varhain. Käänteen odotetaan näkyvän pian myös sairaalahoidon kuormituksessa.

– Arvioimme uusien potilaiden märään tasaantuvan suunnilleen seuraavan viikon aikana. Vaikuttaa siltä, että käänne on käsillä. Olemme kaikki väsyneitä, mutta suhtaudun vuoteen 2022 paljon myönteisemmin ainakin Britannian osalta, Liverpoolissa työskentelevä infektiotautien lääkäri Tom Wingfield sanoo Wall Street Journal -lehdelle.

Aiempien koronavirusmuunnosten kohdalla aallot ovat kestäneet pidempään, eli tartunnat ovat nousseet noin kahden kuukauden ajan ennen putoamistaan. Harvardin yliopiston apulaisprofessori Joseph Allen arvelee ilmiön riippuvan viruksen biologisista ominaisuuksista ja ihmisten keskimääräisen sosiaalisen verkoston koosta.

Hän vertaa New York Timesin haastattelussa epidemiaa metsäpaloon, joka lopulta tyrehtyy puiden loputtua tai muista syistä. Omikronin nopean leviämisen vuoksi myös tartunnalle alttiiden ihmisten määrä vähenee vauhdilla.

Tällä hetkellä monissa maissa haasteena on jo deltamuunnoksen jäljiltä kohollaan oleva sairaalahoidon kuormitus. Sairaustapausten ja karanteenien kärjistämää henkilöstöpulaa on pyritty helpottamaan esimerkiksi Yhdysvalloissa kutsumalla sairaaloiden tueksi kansalliskaartin sotilaita ja asevoimien lääkintähenkilökuntaa.

LÄHDE: Verkkouutiset/Antti Kirkkala 13.01.2022


Rokottamattomat verolle Kanadassa – kannabis- ja viinakielto alkoi jo purra

Koronarokotuksesta kieltäytyville ollaan lätkäisemässä terveysvero Quebecissä.

Quebeciä johtava François Legault pitää yksinkertaisesti reiluna, että rokottamattomat osallistuvat terveydenhuollon kustannuksiin. [ZUMAWIRE / MVPHOTOS]
Quebeciä johtava François Legault pitää yksinkertaisesti reiluna, että rokottamattomat osallistuvat terveydenhuollon kustannuksiin. [ZUMAWIRE / MVPHOTOS]

Kanadan suurin provinssi Quebec suunnittelee ylimääräistä veroa kaikille niille, jotka eivät suostu ottamaan ensimmäistäkään koronarokotetta, kanadalaismedia kertoo.

Asiasta ilmoitti tiistaina Quebecin johtaja François Legault lehdistötilaisuudessa. Hänen mukaansa aikuisilta rokottamattomilta, joilla ei ole hyväksyttävää terveydellistä syytä kieltäytyä, haetaan ”terveysmaksua”.

– Minusta se on nyt vain reilua sille 90 prosentille, joka on tehnyt joitain uhrauksia. Mielestäni olemme heille tällaisen toimen velkaa, provinssin pääministeri Legault kommentoi.

Maksun suuruudesta ei ole vielä tietoa, mutta Legault sanoi sen olevan ”huomattava”.

CBC:n mukaan quebeciläisistä rokottamattomia on noin 10 prosenttia mutta sairaalahoitoon joutuneista noin puolet.

– Nämä ihmiset aiheuttavat hyvin merkittävän taakan terveydenhuollollemme. On ymmärrettävää, että valtaosa väestöstä haluaa seuraamuksia, Legault sanoi.

Viina ja kannabis pois saatavilta

Tämän lisäksi ensi viikon tiistaista lähtien koronarokotustodistus vaaditaan alkoholi- tai kannabismyymälöihin. Toisin sanoen päihteitä ei myydä rokottamattomille.

Mediatietojen mukaan sen jälkeen kun tästä ilmoitettiin, rokotusaikojen varaukset nelinkertaistuivat Quebecissä. Provinssissa rokotettiin ennen terveysiministeri Christian Dubén ilmoitusta keskimäärin 1 500 ihmistä päivässä, ja lukema nousi välittömästi 6 000:een.

Kannabis on ollut Kanadassa laillista vuodesta 2018 lähtien.

Quebecin alueella asuu reilut 8,5 miljoonaa ihmistä.

LÄHDE: Iltalehti/Jaakko Isoniemi 13.01.2022


Jättipankki aloittaa rokottamattomien irtisanomiset USA:ssa – Nyt odotetaan korkeimman oikeuden kantaa

Yritykset voivat asettaa omia ehtoja, mutta korkeimman oikeuden ennustetaan estävän hallinnon toimivalta työntekijöihin.

Yhdysvalloissa kiista rokottautumisesta ehtona työsuhteelle jakaa yrityksiä ja oikeuslaitoksia.

LUE MYÖS

Koronaviruksen varianttien yhdistelmä huolestuttaa WHO:n asiantuntijaa: ”Tuottamassa katastrofaalisen tammikuun”

Ensimmäinen EU-maa ottaa rokotuspakon käyttöön – ”Näin pelastamme ihmishenkiä”

Maan korkein oikeus aloitti perjantaina käsittelemään Presidentti Joe Bidenin marraskuussa antamaa määräystä, jonka mukaan työntekijöiden, jotka työskentelevät yli 100 hengen yrityksissä, on joko hankittava rokotesuoja tai käytettävä maskia ja käytävä koronatesteissä viikoittain.

Tuomarien on tarkoitus ottaa kantaa hallinnon oikeuteen asettaa yrityksiä koskevia rokotevaatimuksia. Kaksi määräystä aikaisemmin käsitellyttä oikeusistuinta päätyivät erilaisiin kantoihin, ja konservatiivisen korkeimman oikeuden ennakoidaan kieltävän määräyksen toimeenpano.

Kuluneella viikolla myös 65 000 työntekijää Yhdysvalloissa työllistävä Citigroup kertoi alkavansa irtisanomaan rokottamattomia työntekijöitä. Bloombergin näkemän sisäisen muistion mukaan työntekijöillä on ensi viikon perjantaihin asti osoittaa, että he ovat hankkineet täyden rokotussuojan, mikä on yhtiön mukaan ”ehto työsuhteelle.”

Työntekijät, jotka eivät ehtoa täytä, siirretään palkattomalle vapaalle ja heidän työsuhteensa päättyy tammikuun lopussa.

Citigroup on yksi suurimpia yrityksiä, joka on valmis näyttämään rokottamattomille ovea. Monet muut yritykset ovat toistaiseksi tyytyneet lievempiin käytäntöihin, kuten vaatimaan rokotuksia niiltä työntekijöiltä, jotka haluavat työskennellä toimistolla.

Citigroupin rokotusvaatimus ei koske yhtiön työntekijöitä muissa maissa. Yhtiön mukaan yli 90 prosenttia sen työntekijöistä on osoittanut olevansa rokotettuja

LUE SEURAAVAKSI:

Kyprokselta löytyi uusi koronavariantti – Tällainen on ”deltacron”

Keuhkolääkäri: Perjantai oli pandemian hoidon kannalta käänteentekevä – ”Mennään kovaa seinää päin, Krista Kiuru tajusi tämän jo viime viikolla”

LÄHDE: Uusi Suomi/Markus Nieminen 09.01.2022

68% koronapotilaista täysin rokotettuja Australiassa

[ Katso video alla olevasta linkistä ]

https://www.youtube.com/embed/U0eJ_LAPjNg

Vastoin suomalaisen valemedian kuukausia jatkunutta propagandaa, sairaaloissa olevista koronapotilaista suurin osa on täysin rokotettuja. Australia, jossa rajoitteet ovat olleet järkyttävän ankaria, 68% koronapotilaista on kolme kertaa rokotettuja.

Kyse on siis todellisuudessa rokotettujen pandemiasta ja rokotettujen suhteellinen osuus on ollut jatkuvasti kasvussa, joka viittaa siihen että rokottamattomilla on vahvempi luonnollinen vastustuskyky uusia variantteja vastaan kuin rokotettujen pistoksilla hankittu suoja.

LÄHDE: Oikea Media/Jukka Rahkonen 16.01.2022


Entinen Pfizerin johtaja varoittaa koronarokotteesta

Tri Mike Yeadon.
Tri Mike Yeadon.


Yli 30 vuotta lääkeyhtiö Pfizerillä johtotehtävissä mm. varatoimitusjohtajana työskennellyt tri Michael Yeadon on tuonut esiin eri haastatteluissa, että koronarokotteet eivät ole tehokkaita eivätkä turvallisia, vaan pikemminkin tahallisesti myrkyllisiä tarkoituksena vähentää maapallon väestöä, mikä on ollut vapaamuurarieliitin päämääränä jo pitkään.

Yeadon on myös sitä mieltä, että koronatestit ovat täysin epäluotettavia ja maskit hyödyttömiä ja terveydelle haitallisia.

Yeadon sanoo suoraan, että koko koronahysteria on historian suurin huijaus, jonka tarkoituksena on aiheuttaa hallitsematonta kaaosta, jotta maailmassa voitaisiin tehdä suunniteltu talouden Suuri nollaus (Great Reset) ja siirtyminen diktatuuriseen Uuteen maailmanjärjestykseen.

Olen puhunut tätä samaa ja kohta kahden vuoden ajan, mutta toivoisin, että harhaan johdetut koronalahkolaiset jo vihdoinkin uskoisivat varoituksia, kun sanojana ei ole tavallinen tallaaja kuten minä, vaan asioita syvällisesti tietävä asiantuntija, joka on ollut pitkään töissä koronarokotteita valmistavassa firmassa.

https://www.vaccineholocaust.org/2022-01-10-toxic-pfi..

LÄHDE: Jouko Pihon sivusto 15.01.2022

[ Lue samalla artikkeli todellisesta agendasta rokottaa ]

taakkatoimitus


Keisarilla ei ole vaatteita, rokote on käytännössä tehoton ja tehokas covid-hoito on saatavilla

AvoinMedian lukija, nimimerkki ”Uudisasukas” on suomentanut alla olevan, Pål Steiganin verkkosivuilla anonyymina julkaistun norjalaisen erikoislääkärin tekstin koronarokotteiden suojatehosta – joka on käytännössä nolla jo 6 kk kakkospiikistä.

Tutkimus toisensa jälkeen osoittaa, etteivät rokotteet tehoa deltamuunnokseen ja että täysin rokotetuista on tullut uusia superlevittäjiä.

Lisäksi rokotteet aiheuttavat ennen näkemättömän määrän haittavaikutuksia ja suhteessa enemmän naisten ja nuorten kohdalla, siis kahdessa ryhmässä joiden osalta riski kuolla covidiin on alempi kuin miehillä ja vanhuksilla.

Lisäksi pitää huomioida, että puolentoista vuoden ajan on ollut tarjolla tehokkaita lääkehoitoja jotka aloitetaan taudin varhaisessa vaiheessa.

On mitä ilmeisintä, että keisarilla ei ole vaatteita, vaan hän kulkee alasti, ilkosen alasti.

Tuorein tutkimus, joka vahvistaa että rokotteet ovat lähes tehottomia, tulee Ruotsista. On huomioitava, ettei sitä vielä ole vertaisarvioitu, mutta yhdessä muun tuoreeltaan saadun datan – yhteensä 19 tutkimuksen – kanssa syntyy melko yksiselitteinen kuva.

Ruotsalainen tutkimus osoittaa, että jo 4–6 kuukauden kuluttua Pfizerin rokotteen teho oli enää 47 % ja 7 kuukauden jälkeen se ei enää suojannut covid-19 vastaan. AstraZenecan rokote oli tehoton jo 4 kuukauden jälkeen, Modernan rokote oli tehokkain, mutta suojasi enää 59 %:n teholla 6 kk:n jälkeen.

Lisäksi rokotteiden teho oli vielä heikompi ja katosi vielä varhemmin hauraiden vanhusten ja miesten kohdalla, toisin sanoen selkeän enemmistön kohdalla niistä, jotka kuolevat covid-19 takia ja joita rokotteiden oli määrä suojata.

Ruotsalaistutkijoiden johtopäätös on kuitenkin outo tai oikeastaan karmea: he ovat sitä mieltä, että tulokset osoittavat kolmannen annoksen olevan tarpeen. Johtopäätös on käsittämätön, sillä tutkijat ovat juurikin osoittaneet, että rokotteet ovat tehottomia erityisesti riskiryhmille, ja lisäksi kaikki rokotteet on kohdennettu Wuhan-virusta vastaan, joka kiersi puolitoista vuotta sitten eikä lähtökohtaisesti enää leviä.

Lisäksi on huomioitava seuraavaa:

  • Haittavaikutusten määrä ja suhdeluku on erittäin korkea, ja haitat kohdistuvat myös naisiin ja alle 60-vuotiaisiin, kahteen ryhmään, joiden covid-19-kuolleisuusriski on alhainen, mutta haittojen osalta osuutensa on suurempi kuin riskiryhmillä.
  • Varhainen polikliininen hoito riskiryhmäläisille on erittäin tehokas ja vähentää covid-19-kuolleisuutta 85 %:sesti. Tätä hoitoa on annettu eri puolilla maailmaa 2020 huhtikuusta alkaen ja 7. elokuuta 2020 julkaistiin tieteellinen artikkeli, jossa osoitettiin kuolleisuuden voimakas lasku. Syksyllä 2020 tämän polikliinisen hoidon olisi pitänyt olla käytössä kautta maailman.
Steigan.no: Svenska Läkemedelsverket: Covid-rokotteet ovat aiheuttaneet ennen näkemättömän
määrän haittavaikutusilmoituksia. Normaalisti Ruotsissa vastaanotetaan 8000 raporttia vuodessa kaikista
lääkkeistä yhteensä. Covid-rokotteet ovat yksinään tuottaneet 80 000 haittavaikutusilmoitusta 10
kuukaudessa.

Ehdotus rokotusten jatkamisesta on sulaa hulluutta, ottaen huomioon niistä kertyneen tietämyksen
haittavaikutuksineen sekä toimivan lääkehoidon saatavuuden.

Lähde

Steigan.no (30.10.2021): Keiseren er naken, vaksinen er i utgangspunktet ineffektiv og effektiv behandling for covid er tilgjengelig

LÄHTEEN LÄHTEET

Nordström, Peter & … | The Lancet: Effectiveness of Covid-19 Vaccination Against Risk of Symptomatic Infection, Hospitalization, and Death Up to 9 Months: A Swedish Total-Population Cohort Study

Alexander, Paul Elias | Brownstone Institute (28.10.2021): 19 Studies on Vaccine Efficacy that Raise Doubts on Vaccine Mandates
HUOM! alkuperäinen, Steiganin sivuilla julkaistun artikkelin lähteenä annettu ”22 Studies and Reports that Raise Profound Doubts about Vaccine Efficacy for the General Population” on toimimaton linkki. AvoinMedia vaihtoi linkin ja vastaavan tekstikohdan löytämänsä, vastaavan artikkelin mukaan.

McCullough, Peter & … | US National Library of Medicine, PMC (7.8.2020): Pathophysiological Basis and Rationale for Early Outpatient Treatment of SARS-CoV-2 (COVID-19) Infection

CheckFact.org: Statistik för biverkningar av covidvaccin – uppdaterad 2021-10-27 (V43)

Kuva: martha_chapa95 (CC BY 2.0), World Economic Forum (CC BY-NC-SA 2.0) via Flickr; Pfizer Team (CC0) via Wikimedia Commons; Peakpx (CC0); Bru-nO via Pixabay; PNG All (CC BY-NC 4.0). Kuvanmuokkaus Johanna L. Kuvan ideointi Riikka S.

PALAUTETTU 3.11.2021 klo 19:22 editoinnissa muuttunut ”käytännössä 0–6 kk kakkospiikistä” alkuperäiseen merkitykseensä ”käytännössä nolla jo 6 kk kakkospiikistä”.

LÄHDE: AvoinMedia 15.01.2022


Yhdet vielä ja sitten lasku? Tehostepiikit heikentävät immuunijärjestelmää

Kuka enää haluaa 3. tai 4. boosterin, kyselee AvoinMediaa sähköpostitse lähestynyt lukija.

EU-parlamentin puheenjohtaja David Sassoli kuoli 11.1.2022 kuoli äkilliseen autoimmuniteettisairauteen.

On tunnettua, että koronarokotteiden mahdollisena pitkäaikaishaittana on ennakoitu autoimmuunireaktioita. Tämä tiedettiin jo siinä vaiheessa, kun rokotteita kehitettiin. ”Jotkut rokotteet aiheuttavat vaarallisen ilmiön nimeltään vasta-aineriippuvainen taudin vaikeutuminen (antibody dependent enhancement, ADE), joka tekee rokotetusta alttiimman vaikeammalle tautimuodolle.”

Myös THLn piirissä tiedettiin rokotekehityksen alusta alkaen ADE-reaktion mahdollisuus. 
”Kun koe-eläin, joka ei ollut ennen kohdannut virusta, rokotettiin ja rokotuksen jälkeen kohtasi luonnon viruksen, se saikin vaikeamman taudin. Näitä asioita pitää sulkea eläinmallien kanssa paljon pois, ettemme rokottamisella pahenna tilannetta saamalla aikaan vakavampia tautimuotoja,” THL:n tv-kasvo, ylilääkäri Hanna Nohynek sanoi huhtikuussa 2020.

Yle 6.4.2020: Koronavirusrokotetta testataan jo ihmisillä – asiantuntijat pohtivat jopa yhden tärkeän vaiheen ohittamista kehityksen nopeuttamiseksi


Urheilijoiden sydänongelmista ja kuolemista alkaa olla karua tilastoa vuoden 2021 koronarokotuskaudelta. Vuoden 2021 aikana räjähdysmäisesti lisääntyneiden sydänongelmien ei voi tässä valossa enää mitenkään väittää olevan harvinaisia – eikä johtuvan muusta kuin koronarokotteesta.

Puolella huippu-urheilijoista löytynyt magneettikuvauksessa sydänlihastulehdus, joka ei ole vielä oireillut.

Toimittaja (jälleen kerran) saa sydänkohtauksen keskellä lähetystä. Brasilialainen tv-kasvo ja rokotelobbari Rafael Silva, 36, saa sydänkohtauksen kesken uutislähetyksen 3.1.22. Silvan kolmas piikki oli otettu 28.12.21. Nuorten aikuisten yllättävät, äkilliset kuolemat ovat nykyään niin yleisiä, että niille on annettu oma some-tunniste, Sudden Adult Death, SAD.

Onko median äkillinen rehellisyys — tilannekuvan ja asenteiden muutos — seurausta tästä vai mistä? Tuliko eri tahoille kiire oman osuutensa valkopesuun ennenkuin totuus kaikessa kauhistuttavuudessaan käy tulemaan julki?

Eräs Tanskan suurimmista sanomalehdistä pyytelee journalistista epäonnistumistaan anteeksi: Epäonnistuimme. Julkaisimme vain hallituksen koronaviestintää kyseenalaistamatta sitä.


Maailman terveysjärjestö WHO:kin pesee julkisuuskuvaansa kuurausharjalla, ja ilmoittaa nyt — jankutettuaan pari vuotta, että kaikkien tulee ottaa useampi koronapiikki — ettei jatkuvissa tehosterokotuksissa ole järkeä: Maailman terveysjärjestön mukaan tarvitaan rokote, joka ehkäisee tartuntoja.

– Eli pandemiaa ei saada hallintaan vuotavalla rokotteella, joka ei estä tartuntojen leviämistä — kuten ”salaliittoanalyytikot”, jotkut harvat lääkärit ja tutkijat sekä omilla aivoillaan ajattelevat maallikot sanoivat jo aikaa sitten. Jopa Euroopan unionin lääketurvallisuusvirasto EMA varoittaa nyt, että toistuvat koronatehosterokotteet vahingoittavat immuunijärjestelmää. Suomeksi asian kertoo Tekniikan maailma (!).

Kommentti / RS

Eräässä keskustelussa Matti sanoitti asian, joka itseänikin on mietityttänyt kuluneiden kahden vuoden aikana, nimittäin immuunipuolustuksen ulkoistamisen (rokotteille) kaikkine seurauksineen, ja se, että ns. tavikset vaativat sitä muilta taviksilta ”koska lehdessä luki niin”.

Matti sanoi: ”Yksi kuva uudesta normaalista on sellainen, että rokotuksia otetaan tuon tuosta (mikä ei sinällään välttämättä ole ongelma). Siinä kuitenkin iso osa immuunipuolustuksesta on ulkoistettu, joka ei vaikuta pitemmän päälle kovinkaan kestävältä, edes immuunipuolustusta ajatellen tai vaikkapa ekologisesti. Minun käsitykseni mukaan rokote (sen ottaminen, kehittämiseen menevät panokset, valmistaminen, jakelu) on helposti pois siitä muusta ponnistelusta, jota vaaditaan muuttamaan tilanne, joka mahdollistaa pandemioiden syntymisen ja pitkittymisen.”

Koronataudin saamisen eniten vaikuttavat riskitekijät ovat ylipaino, ikä ja perussairaudet.

Nyt, massarokotukset koevaiheessa olevalla mRNA-teknologian koronapiikillä ovat saattaneet aiheuttaa sen, että riskiryhmien koko kasvaa ja ikähaitari nuorenee. Terveysturvallisuuslasku seuraa.

Kauppalehti julkaisi 5.1.2022 jutun ”Lupaava arvio: Uusi koronapotilaiden hoitoon hyväksytty lääke voi vähentää tehohoidon tarvetta”, jossa HUS:in infektioylilääkäri Asko Järvinen (sdp) sanoo: ”Immuunipuolustuksen ylireagointi selittää, miksi tauti on usein vakavin iäkkäimmillä ihmisillä. Jostain syystä heillä immuunipuolustus hyökkää voimakkaammin ja tauti on vaikeampi.”

Iäkkäiden rokottamista eturintamassa perusteltiin sillä, että he ovat riskiryhmäläisiä koska heidän immuunipuolustuksensa on muita heikompi. Nyt Järvinen sanoo, että iäkkäiden immuunipuolustus hyökkää voimakkaammin. Immuunipuolustustuksen ylireagointi on mainittu rokotteiden haittavaikutuksena, mutta siitä Järvisellä ei ollut mitään sanottavaa.

LÄHDE: AvoinMedia 12.01.2022

5 1 ääni
Arvostele sisältö
0 Kommenttia
sisäiset vastaukset
Näytä kaikki kommentit
0
Jos aihe kiinnostaa, niin kommentoi sitä.x
()
x