Taakka tiedonjakosivusto – seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita

Koronavirus etenee vauhdilla Italiassa

Koronavirus etenee vauhdilla Italiassa – Hallitus päätti poikkeustoimista: ”Armeija on tarvittaessa valmiina”

Italian hallitus päätti myöhään lauantaina poikkeustoimista koronaviruksen pysäyttämiseksi Pohjois-Italiassa.

Koronavirus iski Italiaan. Koronaviruksen takia Pohjois-Italiassa eristetyllä alueella koulut, kaupat ja yliopistot pysyvät huomenna maanantaina suljettuina. Tänään sunnuntaina on peruttu kolme Italian pääsarjan Seria A:n jalkapallo-ottelua.Kuva: epa08238160

Korona-tartunnan saaneita on Italiassa viranomaisten mukaan tällä hetkellä 76 Lombardian, Veneton ja Piemonten maakunnissa. Vielä lauantaina iltapäivällä viranomaiset puhuivat 29 tartunnan saaneesta. Virus on tähän mennessä vaatinut kaksi kuolonuhria Italiassa.

Pääministeri Giuseppe Conten johtama hallituksen ja terveysviranomaisten hätäkokous päätti eristää 11 kuntaa Lombardiassa ja Venetossa. Eristelylle alueelle meneminen tai sieltä poistuminen on kiellettyä rangaistuksen uhalla.

”Armeija on tarvittaessa valmiina estämään ihmisten liikkumisen, mutta luotamme italialaisten yhteistyöhaluun”, Conte sanoi lauantai-iltana pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Kaikilla nyt korona-tartunnan saaneilla italialaisilla on yhteys ensimmäiseen tartunnan saaneeseen 38-vuotiaaseen mieheen. Mies on Unileverillä työskentelevä tutkija, jonka tiedetään lounastaneen Kiinan Wuhanista tulleen miehen kanssa ennen tartunnan saamista.

”Tämä virus on erittäin tarttuva ja aggressiivinen”, Lombardian maakunnan terveysviranomaisten johtaja Giulio Gallera sanoi tiedotustilaisuudessa.

Lue myös:

WHO huolestui nyt toden teolla koronaviruksesta – Italia eristi 50 000 ihmistä: ”Mahdollisuudet viruksen hillitsemiseen vähenevät”

Eristysalueella koulut, kaupat ja yliopistot pysyvät huomenna maanantaina suljettuina. Tänään sunnuntaina on peruttu kolme Italian pääsarjan Seria A:n jalkapallo-ottelua. Lisäksi parhaillaan käynnissä olevilla Milanon muotiviikoilla esimerkiksi Giorgio Armani järjestää näytöksensä tänään yleisöltä suljettuna.

Italian oppositiojohtaja Matteo Salvini vaati lauantaina Italian rajojen sulkemista ja Schengen-passivapauden poistamista. Italian pääministerin Conten mukaan tämä ei ainakaan tässä vaiheessa ole tarpeellista.

LÄHDE: Uusi Suomi/Katja Incoronato 23.02.2020