Koronarokotus ja noituus

Koronarokotteet ja noituuden paluu lääketieteeseen

Saan suht säännöllisesti viestejä, joissa minua pyydetään katsomaan jokin video liittyen koronarokotteisiin. Usko tai älä, mutta valtaosan niistä katson aina suurella mielenkiinnolla. Utelias ja tiedonjanoinen kun olen. Toisaalta haluan kuulla kaikkia osapuolia muodostaessani oman kantani. Osa videoista on surkeita tekeleitä ja pelotteluvideoita, jotka sisältönsä puolesta muistuttavat lähinnä huonoa elokuvakäsikirjoitusta salaliittoineen. Osassa on asiantuntevampaa keskustelua eri tutkijoiden kesken, mutta sellaisen keskustelun sisällön arvioimiseksi harvalla on riittävää perustietämystä  erottaakseen jyvät akanoista silloin, kun keskustelijat asiantuntija-asemansa arvovallalla tulevat esittäneeksi ihan vääriäkin tietoja. 

Näiden videoiden joukossa on tullut vastaan pari, joiden teemat tulevat sen verran lähelle omaa kutsumustani Jumalan sanan opettajana ja teologina, että koen olevani pätevä lausumaan niistä jotain ääneen.

Toisessa nigerialainen pastori ja toisessa ruotsalainen pastori opettavat. Kumpikin vihjailee puheessaan enemmän tai vähemmän avoimesti, että koronarokotteet ovat noituutta, josta Ilmestyskirjan 18. luvussa jakeessa 23 käytetään alkukielessä sanaa farmakeia (φαρμακείᾳ).

On vaikea välttyä siltä vaikutelmalta, että puhujien tarkoitus oli näin Raamattuun vetoamalla varoittaa ottamasta koronarokotetta, joka puhujien mielestä näyttäytyy aikain merkistössä lähinnä nykyaikaisena noituutena.

On vaikea ymmärtää mitä tekemistä Ilmestyskirjan 18 luvun noituutta tarkoittavalla kreikankielisellä sanalla (myös Gal. 5:20 ja Ilm. 9:21) on nykypäivän lääketieteen ja lääketeollisuuden, tai edes koronarokotteiden kanssa. Tällainen yhteys on lähinnä vilkkaan mielikuvituksen tuotosta, ja nousee siitä, että Ilmestyskirjassa esiintyvä sana etymologialtaan muistuttaa nykyään ihan eri käytössä olevaa lääketieteeseen ja lääkkeiden valmistukseen viittaavaa kreikkalaisperäistä sanaa farmakologia – lääkeaineoppi.

Jos tarkoitus on leimata nykypäivän lääketieteellinen lääkkeiden ja rokotteiden valmistus noituudeksi tämän jakeen perusteella, silloin ei voi valikoiden hylätä ainoastaan koronarokotteita, vaan kaikki nykyisin käytössämme olevat lääkkeet ja lääkevalmisteet aspiriinista syöpähoitoihin.

Tämän takia kyseinen sananselitys on tässä kohden  epäuskottavaa. Siinä poimitaan mielivaltaisen tarkoitushakuisesti vain yksi nykylääketieteen keksintö, koronarokotteet, farmakeia -sanan alle.

Mistä farmakeiassa oikein oli kyse?

Joitakin aikoja sitten Israelin arkeologit löysivät muinaisesta Tel Aradin kaupungista 2700 vuotta vanhan epäjumalille rakennetun temppelin rauniot. Mielenkiintoiseksi löydön teki se, että temppelin alttarilta löydettiin alttarilla poltetun suitsukkeen tuhkaa. Kun sitä analysoitiin, huomattiin, että tämä “suitsuke” sisälsi eläimen lantaan sekoitettua kannabista! Epäjumalia palveltiin kirjaimellisesti ”pilvessä”, rituaalisessa kannabispöllyssä. Löydöstä uutisoi muun muassa Times of Israel -verkkolehti 1st high: Ancient Israelites at Biblical shrine used cannabis to spark ‘ecstasy’ (30.5.2021)

Nämä epäjumalia palvelleet papit pyrkivät huumaavien aineiden avulla laajentamaan tietoisuuttaan ja avasivat itsensä näin epäjumalille, joita Raamattu pitää demonisina. Tämä on lähempänä sitä farmakeiaa, josta Ilmestyskirja varoittaa.

Jos sillä tahdotaan nähdä jotain yhteyttä nykypäivään, se varoittaa huumekaupasta ja huumaavien aineiden käytöstä. Nykypäivänäkin saa aika ajoin lukea ihmisistä, jotka hakevat yhteyttä henkimaailmaan laajentamalla tietoisuuttaan huumaavilla aineilla.

Jokaisella on syynsä ottaa tai olla ottamatta rokotetta. Ilmestyskirjan 18:23 ei kuitenkaan ole mitään tekemistä nykyaikaisten lääkkeiden tai koronarokotteiden kanssa. Tällainen on edesvastuutonta pelottelua, joka ei tule yhtään uskottavammaksi sillä, että puhuja esiintyy Jumalan nimessä ja puhuu uskottavan oloisesti puutaheinää hymyssä suin.

New Age uskomuksia ja astrologiaa

Kun nyt ryhdyin rokotteista ja noituudesta kirjoittamaan, niin palautuu mieleeni pari muuta minulle lähetettyä videota mennä kuukausilta.

Eräät vilpittömästi hyvää tarkoittavat kristityt ystävät (en siis lainkaan moiti heidän vaikuttimiaan) lähettivät minulle kahden yhdysvaltalaisen naislääkärin videoita, joissa varoitettiin tuloillaan olevista rokotteista ja niihin liittyvistä. Molemmat olivat kirjoittaneet kirjoja ja rokotekriittisyytensä myötä nousseet myös laajalti somejulkisuuteen. Toisella oli jopa risti kaulariipuksena.

Selvitin videot saatuani hiukan heidän taustojaan esimerkiksi heidän omien verkkosivujensa kautta. Ja kas: Toinen heistä oli astrologi! Toinen, se ristiriipusta kantava, puolestaan New Age -aktivisti. Eräällä toisella minulle lähetetyllä videolla hän selittää miten rokotteet tekevät meistä kaikista kauko-ohjattavia. Mutta ei silti huolta, hän rohkaisi, sillä ihmisen sydän on sellainen elin, josta lähtevä tieteellisesti mitattava energia ja säteily kykenee neutraloimaan kaikki meihin kohdistuvat 5G-aallot.

Olin hämmentynyt siksi, että videoiden lähettäjät itse olivat syvällisiä kristittyjä. Eivätkö he lainkaan olleet katsoneet lähettämiään videoita tai selvittäneet, että niissä esiintyvät “asiantuntijat” olivat käytännössä uusaikalaisia okkultisteja?

Sittemmin olen huomannut, että monen muunkin koronarokotteita kritisoivan videoasiantuntijan taustalta paljastuu yhteyksiä hengellisesti hämäriin piireihin. Erilaisten uskomushoitojen edustajat, jotka saavat elantonsa homeopaattisilla tai muilla uskomushoidoilla (kansanparannus, energia, kristallit yms), ovat laajalti edustettuina koronarokotekriittisissä piireissä. Kenties siksi, että he lähtökohtaisesti suhtautuvat koululääketieteeseen kriittisen kielteisesti.

Luontaislääkintää Amazonin viidakosta

Omalla tavallaan mielenkiintoinen tapaus on somekuuluisuuteen noussut Andalucian vuoristosta innokkaasti vlogaava nuori rokotekriittinen suomalainen naisaktivisti. Hän kuvailee perustamansa järjestön englanninkielisillä verkkosivuilla missiokseen ”väkivallattomuuden” sekä ”henkisen elämäntavan” ja ”holistiseen parantamisen”. Näissä merkeissä hän kertoo aikanaan matkustaneensa Amazonin sademetsässä asuvan Shipibo alkuperäiskansan pariin oppiakseen luonnonmukaisia ”muinaisia parantamisen taitoja”.

Samaisilla verkkosivuilla esitellään myös kasvissyönnin merkitystä henkisyydelle ja sitä perustellaan hindulaisten tekstien lisäksi ”Essealaisten rauhan evankeliumilla”, jossa Jeesus väitetysti rohkaisee seuraajiaan kasvissyöntiin. Kyseinen ”evankeliumi” on tosiasiallisesti unkarilaisen unitaariharhaoppisen Edmond Szekelyn vuonna 1928 luoma huijaus ja väärennös, eikä sillä ole mitään tekemistä Raamatun Jeesuksen tai hänen sanojensa kanssa.

Henkien manaamista

Vielä eräs esimerkki. Toukokuun alussa Tampereella järjestettiin Suomen koronarokotekriittisen rintaman seminaari, jota järjestäjät itse pitivät merkitykseltään suorastaan ”Jaltan kokoukseen” rinnastettavana tapahtumana.

Aamulehti uutisoi 9.5.2021 tilaisuudesta otsikolla: ”Tamperelaiseen juhlatilaan kokoontui lauantaina kymmeniä ihmisiä ilman turvavälejä ja maskeja – Mukana Qanon-aktiivi ja koronavalheiden takia potkut saanut lääkäri.” Arviolta paikalla oli satakunta osallistujaa. Seminaariluennot löytyvät kaikki netistä.

Pointti tässä yhteydessä ei ole otsikon viittaus maskeihin ja turvaväleihin. Sen sijaan kiinnostava on osallistujien koostumus, joka ilmenee myös seminaaritallenteisiin lähemmin tutustmalla: QAnon salaliittoilijat sekä erilaiset uskomus- ja energiahoitojen edustajat ovat löytäneet toisensa sulassa sovussa yhteisen asian äärellä ja muiden itseoppineiden asiantuntijoina esiintyvien kanssa muodostavat suomalaisen koronarokotevastaisen vaikuttamisen ja tiedottamisen rintamakärjen.

Erityisen säpsähdyttävä hetki seminaarissa oli lopussa yleisökysymyksille tarkoitettu vapaa sana, joka alkoi yleisön edessä tapahtuvalla spiritistisellä henkien kanavoinnilla!  Henkien mukaan tästä kokoontumisesta alkaisi ihan uusi aika Suomessa ja paikallaolijat ovat tämän herätyksen ydinjoukkoa. Kanavointia kesti monta minuuttia ja tilanne päättyy innokkaisiin aplodeihin.

Lopuksi

Kaiken edellä kirjoittamani tarkoitus ei luonnollisesti ole esittää, että kaikki koronarokotekriittisyys kumpuaisi ilmiöistä, joita kristinuskon valossa voidaan pitää okkulttisina. Eivät kaikki suinkaan kannata uskomushoitoja tai salaliittoja.

Kristittyjen on kuitenkin syytä olla hengellisesti valveilla ja suhtautua varovaisesti netissä leviäviin villeihin teorioihin ja pelotteluvideoihin, joiden kritiikki saattaa lähemmässä tarkastelussa palautua kristinuskon näkökulmasta hyvin kyseenalaisiin puitteisiin. Sellaista vaikuttaa näet olevan yllättävän runsaasti liikkeellä.

Lisäksi sellaisten kritiikitön levittäminen antaa uskottavuutta tahoille ja näkemyksille, jotka ovat elämää pelastavia koronarokotteita huomattavasti lähempänä sitä noituutta, josta Raamattu varoittaa.

Pasi Turunen (TM) on toimittaja, raamatunopettaja ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

LÄHDE: Patmos-blogi/Pasi Turunen 03.08.2021