Taakka tiedonjakosivusto – seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita
– seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita

Lasten islamistinen radikalisoituminen

Lasten islamistinen radikalisoituminen on globaali uhka

LÄHDE: OikeaMedia/Tytti Salenius 29.07.2019

”Vaikka lasten ja nuorten islamistisesta radikalisoitumisesta on tullut jo maailmanlaajuinen kauhunäytelmä, hyvin harvat ovat halukkaita puhumaan siitä”

”Me puolustamme Palestiinaa kehoillamme. Me katkaisemme heidän päänsä!”

Näin palestiinalaisiin huiveihin pukeutuneet lapset vannovat uhraavansa itsensä ja uhoavat tappavansa ”Allahin armeijan puolesta” videolla, joka julkaistiin Yhdysvaltojen Pennsylvanian osavaltiossa sijaitsevan Philadelphian islamilaisen keskuksen (MAS Philly) Facebook-sivulla 22. huhtikuuta.

Videolla, jossa lapset laulavat ja lausuvat väkivaltaisia ​​”runoja” arabiaksi, yksi tyttö puhuu marttyyreista, jotka uhraavat henkensä epäröimättä Jerusalemin valloittamiseksi.

MAS Philly kuuluu Amerikan muslimiyhdistykseen (Muslim American Society ,MAS), jolla on 42 paikallisosastoa Yhdysvalloissa ja yksi Iso-Britanniassa.

”Nämä eivät ole yksittäisiä tapauksia; tällaista tapahtuu maan suurimmissa keskuksissa – myös Pennsylvaniassa”, Lähi-idän median tutkimusintituutti (Middle East Media Research Institute, MEMRI) totesi antamassaan lausunnossa.

Vaikka lasten ja nuorten islamistisesta radikalisoitumisesta on tullut jo maailmanlaajuinen kauhunäytelmä, hyvin harvat ovat halukkaita puhumaan sen vaaroista.

Tätä mieltä on pakistanilais-kanadalainen, Gatestone –instituutin arvostettu vanhempi tutkija Raheel Raza, Muslims Facing Tomorrow -neuvoston puheenjohtaja ja yksi Muslim Reform -liikkeen perustajista.

Raheel Raza varoittaa 25. heinäkuuta päivätyssä Gatestone -instituutin artikkelissaan lasten radikalisoitumisesta ja tietää sen olevan jo uhka kaikkialla maailmassa.

Hän muistuttaa, että radikaalien islamistien on helppo nykyään tietotekniikan ansiosta valikoida uhreikseen erityisen herkkiä kohderyhmiä ja kohdentaa manipulaationsa puolustuskyvyttömiin lapsiin.

”Tänä päivänä jo kolmen vuoden ikäiset lapset katsovat You Tubesta videoita. Ikävä kyllä, koskaan ei ole ollut näin helppoa ottaa kohteeksi haavoittuvassa asemassa olevia lapsia ja tunkeutua yksittäisen lapsen omatuntoon”, Raheel Raza huomauttaa.

YK:n mukaan yli 250 000 lapsisotilasta taistelee ympäri maailmaa yli 20 erilaisessa konflikteissa. Terrorisminvastainen keskus (Combating Terrorism Center) kertoo, että Isisillä oli yli 1 500 lasta etulinjassa ja se koulutti 1 000 lasta itsemurhapommittajiksi kuuden ensimmäisen kuukauden aikana vuonna 2015.

CNN kertoi viime vuonna, että Amerikassa oli noin 1 000 Isisiin liittyvää tutkintaa vireillä.

Trumpin hallinnon ja terrorismiasiantuntijoiden mukaan huolimatta tappioistaan Irakin ja Syyrian taistelukentällä, Islamilainen valtio on edelleen vakava kansallinen turvallisuusuhka.

Razan mukaan islamistiterroristien käyttämä ”uusi ase” on Muslimiveljeskunnan toimeksiannon mukaisesti ”heikentää länttä sisältä päin”.

Rauhaan ja kansalliseen turvallisuuteen omistautuneen Center for Security Policyn mukaan on kansallisen turvallisuuden kannalta epäeettistä toimintaa sulkea silmät tältä tosiasialta ja vainoharhaisesti nimittää ”salaliittoteoreetikoiksi” niitä, jotka kieltäytyvät ummistamasta silmiänsä karulta todellisuudelta.

Center for Security Policyllä on kattava asiakirja-aineisto siitä, missä määrin islamilaiset ylivallan kannattajat ovat onnistuneet tunkeutumaan kaikkiin tärkeimpiin kansalaisyhteiskuntiin ja hallintoelimiin tämän juonen edistämiseksi.

Elokuussa 2018 11 lasta löydettiin vankileiriltä New Mexicon osavaltiosta Yhdysvalloista läheltä Coloradon rajaa, jossa amerikkalaisen radikaali-islamistin väitettiin kouluttaneen heitä kouluampumisia varten.

Myös Oikea Media uutisoi tuolloin kyseisestä ”kaatopaikkaa muistuttavasta vankileiristä”, josta pelastettiin 11 näännyksissä olevaa lasta ja jonka yhteydet islamiin MTV salasi loppuun asti.

Minneapolisissa 45 poikaa ja nuorta miestä lähti paikallisesta somaliyhteisöstä liittyäkseen al-Shababiin tai Isisiin. Kymmenittäin muita estettiin vuonna 2018 matkustamasta.

Tänä vuonna kesäkuussa 22-vuotias New Yorkissa asuva bangladeshilainen pidätettiin iskun suunnittelemisesta Times Squarelle.

Kuten Raheel Raza toteaa, nämä ovat ”vain osa tilastoista, jotka kertovat meidän edessämme olevasta valtavasta kriisistä”:

”Hyvin harvat ovat halukkaita puhumaan nuorten radikalisoitumisen vaaroista”, Raza korostaa.

Elokuussa 2017 Oikea Media kertoi belgialaisista päiväkoti-ikäisistä lapsista, jotka osoittavat islamistisia radikalisoitumisen merkkejä.

Flandersin kouluissa suoritetun sisäisen tarkastuksen mukaan päiväkodin muslimilapset uhkailivat kuolemalla ”vääräuskoisia” (ei-muslimeja lapsia), pitivät ei-muslimeja lapsia ”sikoina” ja kädenliikkeillä viittoilivat leikkaavansa ei-muslimilapsilta kurkut auki.

13-vuotias poika räjäytti itsensä häissä 12. heinäkuuta itsemurhapommituksessa itäisen Afganistanin Nangarharin maakunnassa, jossa kuoli viisi ihmistä ja 40 loukkaantui.

Laajaa yleisöä radikaalin islamin vaaroista kouluttavan Clarion Projectin johtajat ja asiantuntijat kokoontuivat 18. heinäkuuta Washingtoniin pitämään kongressin jäsenille ennakkoesityksen uudesta dokumenttielokuvastaan ”Kids: Chasing Paradise”, jossa seurataan radikalisoinnin hajottamien perheiden ja yksilöiden henkilökohtaisia ​​tarinoita ympäri maailmaa, sekä rohkeita vanhempia ja aktivisteja, jotka ovat valmiita puolustamaan ja estämään lapsia eksymästä ääriliikkeisiin.

Clarion Project järjesti lisäksi tiedotustilaisuuksia ja esitteli Prevent Violent Extremism -koulutusohjelmaa National Press Clubilla ja kehotti kongressin jäseniä ottamaan sen käyttöön kaikkialla maassa.

Clarion Projectin palkitut, yli 125 miljoonan ihmisen näkemät elokuvat paljastavat, kuinka radikaalit islamistit käyttävät terrorismia, murhia, naisten alistamista, lasten aivopesua, uskonnollista vainoa, vähemmistöjen kansanmurhaa, laajamittaisia ihmisoikeusloukkauksia, ydinaseiden levittämistä ja kulttuurista jihadia uhatakseen länttä.

Pian valmistuva ”Kids Chasing Paradise” –elokuva on rohkea katsaus muslimien toteuttamaan raakaan lasten ja nuorten hyväksikäyttämiseen kaikkialla maailmassa.

Se kertoo kiertelemättä uskomattoman tarinan tavallisista ihmisistä, joihin radikalisoitumisella on ollut välitön vaikutus ja jotka yrittävät nyt estää sitä tapahtumasta muille.

Sen lisäksi, että elokuvassa on syvälle luotaavaa asiaa, se on perusteellinen kuvaus nuorista, joille on opetettu vihaa, väkivaltaa ja radikalisoitumista.

Dokumenttielokuvassa esiintyvät myös kanadalainen äiti, Christianne Boudreau, jota väkivaltaisen radikalisoitumisprosessin vaikutukset koskivat henkilökohtaisesti. Hän pohtii mahdollisia varoitusmerkkejä, joihin olisi kiinnitettävä huomiota.

Hänen poikansa Damian kuoli taistellessaan Isisin puolesta. Christianne Boudreau koordinoi nyt Mothers for Life -verkostoa, joka kokoaa yhteen radikalisoituneiden jihadistien äidit tukemaan toisiaan ja torjumaan radikalisoitumista.

Brittiläistä alkuperää oleva, entinen muslimiradikalisti Tania Joya on myös mukana Clarion Projectin tulevassa elokuvassa. Nykyisin Tania Joya ja hänen neljä lastaan ​​asuvat Teksasissa ja hän työskentelee siellä estääkseen muita radikalisoitumasta. Tania Joyan entinen aviomies radikalisoitui Teksasissa teini-ikäisenä ja hänestä tuli Isisin pääpropagandisti Syyriassa. Myös Tania kannusti lapsiaan kasvamaan jihadisteiksi. Nyt hän omaksuu ihmisoikeudet ja länsimaiset arvot.

Brittiläisnainen, Nicola Benyahia perusti voittoa tavoittelemattoman radikalisointia vastustavan ja nuorten radikaalien perheiden tukemiseen keskittyvän Families for Life -järjestön. Nicolan poika Rasheed äkkiarvaamatta liittyi Isisiin Islamilaisen valtion ulkomaalaisena taistelijana, mutta hän ei koskaan palannut.

”Yksilöt manipuloidaan radikalisoitumaan”, Raheel Raza painottaa.

Mutta miten näin pääsee käymään, miten tämä lasten radikalisoituminen oikein tapahtuu?

”Muslimiuudistaja” ja itsekin äiti, Shireen Qudosi kertoo sen alkavan identiteetin häpäisemisestä.

”Sen sijaan, että lapsi nähtäisiin loistavana pienenä ihmisenä, joka tutkisi ihmeiden ja leikkien ohjaamaa maailmaa, hän on yksilön tai yhteisön jatke.”

Shireen Qudosi on vanhempi avustaja yhdysvaltalaisten kansalaisaktivistien Counter Jihad -liikkeessä, joka on omistautunut suojelemaan maata islamilaisten ylivallan kannattajien aiheuttamilta vaaroilta.

Shireen Qudosin mielestä lapsuuden kieroutuminen on suurin uhka ihmiskunnan mahdollisuudelle rauhaan:

”Gazan kesäleireillä opetetaan jo 5-vuotiaille lapsille, miten puukottaa juutalaisia. Siirrä sormeasi pari tuumaa kartalla, ja ideologiset fanaatikot riistävät lapsen varauksettoman kyvyn rakastaa. He luovat vaarallisen riippuvaisuussuhteen, jota voidaan hyödyntää myöhemmin käyttämällä heitä häikäilemättä hyväkseen lapsisotilaina ja itsemurhapommittajina.”

Lasten arvoa ei nähdä heidän kyvyssään kasvaa, vaan alistua ja muuttaa heidät sota-aseiksi, Qudosi tarkentaa.

”Tällaista kieroutuneisuutta ei tapahdu vain kaukaisissa maailman kolkissa. Sitä tapahtuu juuri täällä Amerikassa”, Qudosi huomauttaa ja lisää, että koska lapset ovat haavoittuvaisia, vanhempien tehtävä on suojella heitä.

Hän painottaa, että tällainen katkera julmuus tukahduttaa lapsen äänen ja näkemyksen omasta arvosta.

Qudosin mukaan olipa kyse sitten lapsista Lähi-idässä, jotka on ”totutettu yhteisöissä ohjelmallisesti” vihaamaan tai Amerikasta, jossa lapset on ”ehdollistettu hyväksymään hallitseva kerronta”, hyväksikäyttö on samanlaista.

”Se toimii sytykkeenä, joka ruokkii näkymiä sellaisten elementtien radikalisoimiseksi, joita lapsi kohtaa myöhempinä vuosina sosiaalisessa mediassa, hänen yhteisönsä laajentuessa, ikätovereiden painostaessa ja paineistuvassa politiikassa.”

Raheel Razalla on kuitenkin uskoa, että radikalisoitumisen ennaltaehkäiseminen on mahdollista. Uudessa dokumenttielokuvassa tuodaan esille myös Prevent Violent Extremism -ohjelmaa, joka Razan mielestä on tapa ymmärtää nuorten matkaa kohti radikalisoitumista ja esitetään ehdotuksia, miten se estetään tapahtumasta:

”Ihmisoikeuksista syvästi välittävinä ihmisinä olemme erittäin huolestuneita tavasta, jolla näitä lapsia turmellaan ja hyväksikäytetään, kuin myös seuraavan sukupolvemme tulevaisuudesta.

Tiedon levittäminen on erittäin tärkeää.”