EU:n elpymisrahasto ja Maailman talousfoorumin Great Reset
Otsikko ja sen ajankohtaisuus perustuvat siihen, että kuluneella viikolla, 25.1. – 29.1.2021, on ollut sähköisesti koolla normaalisti Sveitsin Davosissa vuosittain kokoontuva Maailman talousfoorumi, World Economic Forum, WEF. Vuoden 2021 tammikuun kokouksen isona teemana on ollut niin sanottu Davosin agenda 2021 eli niin kutsuttu Great Reset, Suuri uudelleenasettaminen. Maailman talousfoorumin perusti vuonna 1971 saksalainen Klaus Schwab. WEF on koko maailman, kommunistinen Kiina mukaan lukien, johtavan talous- ja rahaeliitin yhteinen foorumi, jolla lanseerataan globalistiset talouspoliittiset linjaukset.
Kannattaa lukea Klaus Schwabin The Great Reset -aiheinen artikkeli Time-julkaisussa 22.10.2020, otsikolla ”A Better Economy Is Possible. But We Need to Reimagine Capitalism to Do It”. Artikkeli muodostaa katkelman Schwabin kirjasta Stakeholder Capitalism: A Global Economy that Works for Progress, People and Planet (Wiley, 2021). Schwab on selostanut kattavasti Great Reset -näkemyksiään myös kirjassa Klaus Schwab, Thierry Mallert, Covid-19: The Great Reset (World Economic Forum, 2020).
The Great Reset -uudelleenasettamishankkeessa on kyse globaalin talousjärjestelmän ja omistamisen käsitteen radikaalin vallankumouksellisesta muuttamisesta ja tähän väistämättä liittyvästä globaalista kulttuurillisyhteiskunnallisesta – uskonnollisestakin – muutoksesta, koronan- ja ilmastonmuutoksentorjunnan oikeutuksella ja varjolla. Sitä, minkä luonteisista muutoksista on perimmiltään kyse, selostaa Alex Newman 2.12.2020 päivätyssä The New American -artikkelissaan ”’Great Reset’ Transhumanism: Merging Man & Machine”. Kannattaa kuunnella myös Patmosplus-ohjelma-arkistosta ne Ajankohtafoorumi-radio-ohjelman jaksot, joissa käsittelen kollegani Leena Metsämäen kanssa Great Reset -teemaa sekä Suomen taloudellista tilannetta.
Laajempia taustoja Great Reset -aiheeseen on tarjolla jo viidenteen painokseensa edenneessä Vaarallinen vihreä valhe (Kuva ja Sana, 2017) -teoksessa sekä Koronavirus, globalismi ja pedon merkki (Kuva ja Sana, 2020) -teoksessa, josta on julkaistu toinen painos. Hanki ja lue itse nämä teokset ja totea, mitä niissä oikeasti kirjoitan ja mitä en. Älä luota minkäänlaisiin pelkän kansikuvan synnyttämiin mutuoletuksiin äläkä luule sen nojalla, mitä joku muu väittää noissa kirjoissani väitettävän. Tarkista itse. Ole itse selvillä asioiden todellisesta laidasta. Vertaa sitä, mitä noissa kirjoissani oikeasti esitän siihen, mitä Davosin Great Reset -agenda yhtä oikeasti juuri nyt globaalisti ajaa. Uskalla ajatella itse, kriittisesti.
Tällä viikolla koolla olleen Davos-kokouksen linjauksista voi lukea James Delingpolen Breitbart-artikkelista 27.1.2021, jonka otsikko on “Delingpole: ‘Trussst Usss! We’re Not Evil’ Claims Davos WEF Great Reset Promo Video”.
Katso myös Davosin vuoden 2021 kokousta ja sen Great Reset -teemaa markkinoiva video, joka on 25.1.2021 Maailman talousfoorumin itsensä julkaisema vajaa viisiminuuttinen Youtube-video, nimeltään ”What is the Great Reset? | Davos Agenda 2021”. Kannattaa ehdottomasti katsoa. Kannattaa myös katsoa ja kuunnella kaikki taloustieteen dosentti Tuomas Malisen tätä aihepiiriä käsittelevät kannanotot ja haastattelut.
Pane merkille, että edellä viitattu Davosin agendan mukainen Great Reset on EU:n ajaman velkaelpymisrahastohankkeen ja sen pakonomaisen läpiviennin taustalla. EU:n elpymisrahasto, jonka taloudelliset vaikutukset Suomelle ovat tuhoisat, on tarkoitettu rahoittamaan nimenomaan korona- ja ilmastotoimia eli toimia, joiden on määrä auttaa talouksia ja yhteiskuntia jälleenrakentumaan pandemian syövereistä ja ilmastonmuutoksen aiheuttaneen talousjärjestelmän syövereistä. On siis tarkoitus Build Back Better eli rakentaa, niin sanotusti, kokonaan uusi ja parempi maailma ja talousjärjestelmä.
Helsingin Sanomien ensimmäinen pääkirjoitus 27.1.2021, ”Tyyneysrukous EU-kiivailijoille”, sähköisessä muodossa 26.1.2021 päivättynä otsikolla ”Tyyneysrukous antaa neuvon EU-kiivailijoille”, on varsin mielenkiintoinen. Pääkirjoitus toteaa ingressissään ykskantaan näin:
”EU:n elpymisrahaston suotavuudesta on enää turha väitellä. Jäsenmaiden tiukka sitoutuminen rahan saamisen ehtoihin kasvattaa todennäköisyyttä, että rahasto toimii Euroopan etujen mukaisesti.”
Artikkeli kuuluu seuraavasti:
”Euroopan unionin elpymisrahasto on riittoisa rakennelma. Sitä voi arvioida niin taloudelliselta kuin poliittiseltakin kannalta. Molemmat arviot voi tehdä sekä pitkälle että lyhyelle aikavälille. Rahaston taloudellista merkitystä voi pilkkoa lisää. Sitä voi arvioida joko suppeasti tai laajasti. Voi pohtia, maksaako Suomi liikaa suhteessa Suomen saamisiin. Voi selvitellä rahaston merkitystä Suomen viennille tai vaikka sitä, miten rahasto edistää Euroopan yleistä elpymistä. Elpymisrahastoa voi käyttää politiikassakin riittoisasti. Voi pohtia vaikkapa rahastolle tukensa antaneen Suomen hallituksen taloudellista linjaa yleisesti tai – kuten perussuomalaiset aikovat tehdä – ottaa rahaston yhdeksi kuntavaalien teemaksi.”
”Rahastosta löytää halutessaan ituja unionin tulevasta kehityksestä ja jäsenmaiden välisistä paineista. Yhden mielestä tie liittovaltiota kohti on nyt auki. Toinen tulkitsee, että jäsenmailla ei ole halua eikä poliittisia mahdollisuuksia edetä liittovaltioon. Rahastoidea tarjoaa populismin yleisesti hyödyntämää jakoa meihin ja muihin: miksi auttaa muita, kun kotimaassakin tarvitaan. On siinä tarttumakulma yleiseurooppalaisillekin, jotka kaipaavat enemmän jäsenmaiden välistä solidaarisuutta. Järjestelyn laillisuuttakin voi pohtia. Onko unionin menojen kattaminen velalla sittenkään laillista? Puntariin voi nostella asioita mielensä mukaan. Joillakin painotuksilla lopputulos on se, että paketissa ei ole mitään järkeä. Toisilla päädytään vastakkaiseen lopputulokseen. Mutta elpymisrahastosta ehdottomia väitteitä esittävät puhuvat katteettomia.”
”Rahaston eduista tai haitoista on vielä aivan mahdotonta antaa lopullista ja yksiselitteistä tuomiota. Kun joku kertoo esimerkiksi tarkan tiedon Suomen maksuosuudesta, ei kannata uskoa. Suomi takaa EU:n yhteisiä lainoja ja ottaa riskejä muiden maiden tavoin, mutta riskejä ei voi vielä muuttaa hintalapuksi. Politiikkaa ja EU:n dynamiikkaa tuntevat tietävät, että siinä vaiheessa kun jäsenmaiden tulisi kerätä kansalaisiltaan veroja toteutuneiden riskien kattamiseksi, suosiota saa idea, jonka mukaan velkaa aletaan rullata, uusia kerta toisensa jälkeen.”
”Euroopan keskuspankki on järjestelyssä mukana mielellään. Sehän ostaa jo nyt pääosan jäsenmaiden velasta ja pitäisi yhteisvelan säilymistä EU:n pääomamarkkinoiden kehittämisen kannalta hyvänä ratkaisuna. Emme tiedä yhteislainan korkoja emmekä edes sitä, mitä muita tapoja velan kulujen kattamiseen ja lyhentämiseen keksitään. EU suunnittelee erilaisia yhteiseen kassaan kerättäviä veroja, mutta niistä ei ole vielä sopua. Tyyneysrukouksena tunnettu toive antaa elpymispaketin pohdintaan ohjeen: ’Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa, mitkä voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan.’ Elpymispaketti on sovittu. Lainat nostetaan. Apu annetaan. Suomi on mukana. Nämä asiat ovat sellaisia, joita ei enää voi muuttaa.”
”Rohkeutta tarvitaan asioissa, joita voi yhä muuttaa ja kehittää. Saadakseen paketista rahaa jäsenmaiden on lähetettävä komissiolle ohjelmansa, joissa kerrotaan, miten rahat käytetään järkevällä tavalla. Ja tavoitehan on se, että pandemian tuhojen paikkaamisen ohella Euroopan talouden rakenteita modernisoidaan, kehitetään digitalisointia ja tuetaan ilmastonmuutoksen vastaista kamppailua. Huomio kannattaa suunnata eteenpäin, tähän prosessiin. Komission ja jäsenmaiden tiukka sitoutuminen rahan saamisen ehtoihin kasvattaa sitä todennäköisyyttä, että rahasto toimii Euroopan etujen mukaisesti – niin poliittisesti kuin taloudellisestikin, sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.”
Näin siis Hesarin pääkirjoitus tammikuun lopulla 2021. Kirjoituksen sanoma on ehdoton ja absoluuttinen, vaikka ristiriitaisesti toteaakin, ettei aiheesta voi esittää ehdottomia väitteitä. Pääkirjoituksen mukaan nyt on pakko, elpymisväline tulee, haluttiin tai ei. Velalla mennään ja, varsin erikoislaatuisesti Hesarin maun tuntien, Jumalakin vedetään mukaan rauhoittamaan mieliä ja tekemään globalistisesta velanotosta ja velkaorjuudesta leppoisaa.
Huomaa myös toinen oleellisen tärkeä artikkeli samaisessa paperiversiona 27.1.2021 ilmestyneessä Hesarissa. Kyse on Vieraskynä-artikkelista ”Ikuisia lainoja tarvitaan Euroopan nostamiseksi jaloilleen”. Artikkelin on kirjoittanut George Soros, Soros Fund Managementin ja Open Society Foundationin puheenjohtaja. Kyse siis todellakin on Soroksen omasta artikkelista, jonka Suomen johtava valtamedia on julkaissut pääkirjoitusaukeamallaan. Artikkelin ingressi toteaa, että ”Suomi voisi yhdessä muiden tiukan talouskurin EU-maiden kanssa osoittaa, että pandemia vaatii nyt poikkeuksellisia toimia”, ja itse teksti kuuluu seuraavasti:
”Koronavirus on kurittanut valtioiden taloutta, kun pandemiaa ei ole saatu hallintaan. Virus on aiheuttanut taloudelle jopa vakavamman šokin kuin vuoden 2008 finanssikriisi. Nyt taloudessa tarvitaan rohkeita toimia. Euroopan vastaus kriisiin on jäänyt vaikutukseltaan heikoksi. Epäonnistumisen taustalla on EU:n toimielinten ja jäsenmaiden vaikea suhde. Pandemian kurittamaa taloutta piristämään tarvittaisiin nyt perpetuaaleja eli ikuisia lainoja, joita ei tarvitse koskaan maksaa pois – niistä veloitetaan vain vuotuinen korko. Idea voi kuulostaa radikaalilta, mutta perpetuaaleja on käytetty vuosisatojen ajan.”
”Britannia laski liikkeelle konsoleiksi kutsuttuja perpetuaaleja jo vuonna 1752 ja hyödynsi niitä myös 1800-luvun alussa rahoittaakseen Napoleonia vastaan käytyjä sotia. Yhdysvallat laski liikkeelle konsoleja 1870-luvulla. Hollannissa perpetuaaleja käytettiin jo vuonna 1648 vesistötöiden rahoittamiseen: nämä maailman ensimmäiset perpetuaalit ovat vieläkin voimassa, mutta niistä maksettavien korkojen pienuuden takia harva edes tietää asiasta. Ikuisia joukkovelkakirjoja tulisi laskea liikkeelle nyt, kun korkotaso ei voi pudota tämän alemmas. Perpetuaaleja voitaisiin tuoda finanssimarkkinoille asteittain, jotta markkinat ehtisivät tutustua niihin rauhassa.”
”Nykyisessä tilanteessa on mahdotonta, että perpetuaaleja laskisi liikkeelle Euroopan unioni sen jäsenmaiden sijaan. Useista poliittisista läpimurroista huolimatta EU:lla ei ole valtaa kerätä jäsenmaista niin suuria summia, joita tarvittaisiin pandemian vastaisen taistelun rahoittamiseen. Nyt EU:n jäsenmaiden hallitusten on toimittava. Yksittäisten maiden tulisi laskea liikkeelle perpetuaaleja, joilla rahoitetaan koronaviruksen vastaista taistelua. ’Nuukalla viisikolla’ – johon lasken Hollannin, Itävallan, Ruotsin ja Tanskan ohella myös Suomen – on pääomamarkkinoilla enemmän uskottavuutta kuin Italian ja Espanjan kaltaisilla valtioilla. Nämä tiukasta taloudenpidosta tunnetut maat voisivat perpetuaaleja liikkeelle laskemalla osoittaa, ettei talouskuri ole ristiriidassa pandemian kaltaisessa hätätilassa tarvittavien poikkeuksellisten toimien kanssa.”
”Euroopan keskuspankki EKP on jo tosiasiallisesti luonut perpetuaaleja ostamalla valtavia määriä valtioiden liikkeelle laskemia joukkovelkakirjoja osana setelirahoitusohjelmaansa. Keskuspankille ei jää käytännössä muuta vaihtoehtoa kuin pitää tätä velkaa hamaan tulevaisuuteen. EKP:n keräämän velan myynti aiheuttaisi markkinoilla liikaa epävakautta. Joukkovelkakirjojen alkuperämaiden pakottaminen lainojen takaisinostoon taas olisi aivan liian ankara toimi, joka aiheuttaisi sekasortoa markkinoilla. Kun EKP:n velat lähestyvät eräpäiviään, ne korvataan uusilla joukkovelkakirjoilla, ja kierre jatkuu kauas tulevaisuuteen. Setelirahoitus on käytännössä muuttanut kiinteän eräpäivän joukkovelkakirjat ikuiseksi velaksi.”
”Valtioiden itse liikkeelle laskemien perpetuaalien ja EKP:n setelirahoituksen synnyttämän ikuisuusvelan välillä on kuitenkin huomattava ero. Jos jäsenmaat laskevat liikkeelle perpetuaaleja, ne saavat pysyvää hyötyä matalasta korkotasosta. Mikäli taas maiden hallitukset laskevat liikkeelle tavallisia joukkovelkakirjoja EKP:n erääntyvien lainojen maksamiseksi, ne saattavat tässä tapauksessa joutua maksamaan korkeampaa korkoa. Valtioiden itse liikkeelle laskemat perpetuaalit ovat myös demokraattisempi vaihtoehto. Nyt ikuista velkaa luo EKP – instituutio, joka ei ole suoran vastuussa minkään tietyn jäsenvaltion äänestäjille. EKP:n suppeaksi määritelty tehtävä velvoittaa keskuspankin pitämään pitkällä aikavälillä yllä euroalueen hintavakautta. Tämän mandaatin varassa ei tulisi ohjata eurooppalaisten hallitusten toimia koronaviruksen aiheuttamassa hätätilassa. Euroopan maiden on vastattava kriisiin kaikin tarvittavin keinoin, ja perpetuaalit sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.”
Edellä lainattu Soroksen oma teksti on linjassa sen kanssa, mitä hän totesi Project Syndicate -julkaisun Insider-haastattelussa 11.5.2020, artikkelissa ”The Crisis of a Lifetime”. Viittasin tähän Soros-artikkeliin myös 20.5.2020 päivätyssä kirjoituksessani ”Se on salaliittoteoria!”. Joka tapauksessa, asian itse omissa kirjoituksissaan ja haastatteluvastauksissaan suoraan todeten, Soros katsoo koronapandemian luoneen kaikkien aikojen kriisin, jota ei saa jättää käyttämättä hyväksi. Kuten Soros itse toteaa, ”pandemia vaatii nyt poikkeuksellisia toimia”.
Ikuiseen velkaan sitoutuminen, muodossa tai toisessa, on nyt keskeinen pandemiatoimi Soroksen mukaan. Ja halpaa velkarahaa on toki kovasti tarjolla.
Näitä Soroksenkin vaatimia poikkeustoimia ja EU:n pysyväksi osoittautuvalla ja liittovaltiorakennetta edistävällä velkaelpymisrahastolla rahoitettavaksi tarkoitettuja korona- ja ilmastotoimia sekä Maailman talousfoorumin Great Reset -uudelleenasetustoimia kuvaillaan myös Helsingin Sanomien 13.1.2021 päivätyssä artikkelissa ”Kiertotaloudesta Suomen uusi talousmalli”, joka on sähköisessä versiossaan otsikoitu seuraavasti: ”’Kiertotalous on Suomelle elinehto. Luonnonvarojen ylikulutusta on pakko vähentää’, sanoo työelämäprofessori Reijo Karhinen”. Artikkelissa todetaan muun muassa seuraavasti:
”Suomi hakee uutta suuntaa kiertotaloudesta, jonka avulla pyritään hyvinvointiin vähentämällä samalla luonnonvarojen kulutusta. Talousmallin ytimessä ovat tavaroiden uudelleenkäyttö ja -valmistus, digitalisaatio ja palvelut. Uusia ratkaisuja ja liiketoimintaa tuetaan kestävän kehityksen verouudistuksella. Hallituksen tavoite on tehdä Suomesta hiilineutraali kiertotalousmaa, edelläkävijä, vuoteen 2035 mennessä. Silloin kiertotalouden tulisi olla talouden perusta sekä ratkaisu ilmastonmuutoksen, luonnonvarojen tuhlauksen ja luontokadon hillintään. Samalla sen on määrä vahvistaa taloutta ja työllisyyttä. Tavoitteet ovat suuria, ja aikaa on vähän. Asian edistämiseksi on nyt laadittu kiertotalousohjelma.”
”Ympäristöministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön tänään keskiviikkona julkistama Uusi suunta – Ehdotus kiertotalouden strategiseksi ohjelmaksi sisältää runsaasti suosituksia ja ehdotuksia kiertotalouden toteuttamiseksi, osa historiallisiakin. Ensimmäistä kertaa Suomessa työryhmä ottaa kantaa luonnonvarojen ylikulutukseen ja esittää kulutusta rajaavan tavoitteen. Sen mukaan valtioneuvoston tulisi asettaa päämääräksi luonnonvarojen kestävän käytön tehostaminen niin, että vuonna 2035 neitseellisten raaka-aineiden kotimainen kokonaiskulutus ei ylitä vuoden 2015 tasoa. Tavoite pitää sisällään muun muassa metsien kestävän käytön kotimaassa. Luonnonvarojen – erityisesti maa-ainesten – kulutus on Suomessa kansainvälisesti katsoen korkea. Maankäytön muutokset aiheuttavat suuren osan luonnon monimuotoisuuden hupenemisesta.”
”Vaihtoehtoja ei ole, sanoo ohjelmaa valmistelleen työryhmän vetäjä, vuorineuvos Reijo Karhinen. ’Kiertotalous on Suomelle elinehto. Luonnonvarojen ylikulutusta on pakko vähentää, meillä ei ole mitään mahdollisuutta jatkaa nykyiseen malliin’, Itä-Suomen yliopiston työelämäprofessori sanoo. Muutos ulottuu kaikille yhteiskunnan aloille: talouteen, kulutukseen, koulutukseen, hallintoon. Tarvitaan valtava systeemitason muutos. Entisestä OP-ryhmän pääjohtajasta on tullut reilussa vuodessa varsinainen kiertotalouden matkasaarnaaja. Hänen mielestään siiloissaan olevat päättäjät näkevät kiertotalouden yllättävän suppeana. ’Kiertotalous on paljon muutakin kuin kierrätys’, hän painottaa.”
”Kiertotalous on talousmalli, jossa materiaaleja hukataan mahdollisimman vähän ja jätteen synty minimoidaan. Ruohonjuuritasolla kiertotalous on toimintaa, jossa tavaroita korjataan, lainataan, vuokrataan ja ostetaan yhdessä…’Keskeinen kantava ajatus on resurssien käytön tehostaminen. Aidossa kiertotaloudessa ei vain tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu enenevässä määrin omistamisen sijaan palveluiden käyttämiseen’, Karhinen sanoo.”
Näin siis Great Reset -kiertotaloutta kaavaillaan Suomeen. Vaihtoehtoja ei ole, kuten yllä olevissa lainauksissa vakuutetaan. Omistaminen muuttuu lainaamiseksi ja vuokraamiseksi. Ja niin edelleen. Suuresta muutoksesta on kyse.
Kirjani Black Lives Matter, vale valkoisesta Jeesuksesta ja Elokapina (Kuva ja Sana, 2020) sivuilla 139–140 kirjoitan seuraavasti, Davosin The Great Reset -asiayhteydessä:
”Kuten Edward Ring toteaa 8.10.2020 päivätyssä American Greatness -artikkelissaan ”The Medical Slave State”, nyt väitetään sekä koronapendemian että systeemisen rasismin ja ilmastonmuutoksen aiheuttavan kansanterveydellisen kriisitilan, joka ei ole mielipidekysymys, vaan terveyskysymys. Ja koska on näin, kaikkien on hyväksyttävä ne valtiojohtoiset pakkoratkaisut, joita asiantuntijaeliitti esittää. Näistä ratkaisuista ei voi kiistellä, koska nekään eivät ole mielipidekysymyksiä eivätkä politiikkaa eivätkä ideologiaa, vaan terveydensuojelua, hoitoa ja kansalaisten turvaamista. Tästä syystä meidän kaikkien on mukisematta hyväksyttävä koronasosialistiset taloudelliset ja väestökontrollin alaan liittyvät teknologiset ratkaisut kuten myös kulttuurimarxilainen kriittinen rotuteoria ja sen vaateet, ilmastonmuutossosialismin ja sen vaateiden ohella.”
”LifeSiteNews -sivuston 1.10.2020 päivätty artikkeli “Rockefeller Foundation -funded prof: Govts could use lockdowns to tackle ‘climate emergency’” viittaa University College Londonin taloustieteen professori Mariana Mazzucatoon. Hän katsoo Rockefeller Foundationin rahoittamassa tutkimuksessaan, että ihmisen toiminta on aiheuttanut ilmastonmuutoksen, joka puolestaan on aiheuttanut koronaviruspandemian. Yhteiskunnat on pakkopysäytettävä ja muutettava kokonaan joksikin toisiksi. Nyt on pakko. Koska korona, koska ilmastonmuutos, koska rasismi.”
Huomaa, että Mazzucaton näkemysten mukaan yhteiskuntien pakkopysäyttämisiä kaikkine rajoitustoimineen ja talouksien alasajoineen tarvitaan myös ilmastonmuutoksentorjunnan vuoksi, ei siis vain viruksen vuoksi. Älä siis lainkaan ihmettele, jos yhteiskuntien pysäytys- ja sulkutoimia tullaan vaatimaan vahvasti senkin jälkeen, kun koronapandemia on oletettavasti saatu jotenkin kontrolliin. Poikkeustoimien tarve tulee joka tapauksessa olemaan jatkuvasti kovin akuutti, jos professori Mazzucaton esittämän näkemyksen mukaan toimitaan.
Merkille pantavaa on, että juuri tämä samainen Rockefeller-rahoitteinen taloustieteen professori Mariana Mazzucato opastaa nyt myös Suomen hallitusta samaisiin radikaaleihin Great Reset -korona- ja ilmastotoimiin ja koko talousjärjestelmän muuttamiseen, kuten uutisoi Helsingin Sanomat 28.1.2021 artikkelissaan ”Talousneuvosto sai ohjeistusta professori Mariana Mazzucatolta”. Artikkeli on sähköisessä versiossaan päivätty 27.1.2021 ja otsikoitu ”Suomi etsii talouskasvua koronaviruksen jälkeen, ja päättäjille puhuneen ’maailman pelottavimman ekonomistin’ mukaan nyt ei pidä kiristää vyötä”.
Artikkelin ingressin mukaan ”Suomen hallitus kuuli keskiviikkona taloustieteen professori Mariana Mazzucaton neuvoja talouden jälleenrakentamiseen koronapandemian jälkeen. Yksi Mazzucaton pääviesteistä oli, etteivät yhteiskunnat pärjää jatkossa vyötä kiristämällä.” Artikkeli alkaa näin:
”Arvostettu taloustieteen professori Mariana Mazzucato kävi keskiviikkona kertomassa pääministeri Sanna Marinin (sd) johtamalle talousneuvostolle näkemyksensä sitä, miten Suomen ja muiden maiden pitäisi toimia koronaviruksen jälkeisessä talouden jälleenrakentamisessa.”
Davosin Great Resetin radikaaliohjelma, jota ajetaan EU:n velkaelpymisrahastolla ja jonka tavoitteena on muuttaa kulttuurimme, yhteiskuntamme ja taloutemme kokonaan joksikin toisiksi, näyttää kovasti velvoittavan myös Suomen punavihreää hallitusta.
Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.
LÄHDE: Patmos blogi/Juha Ahvio 29.01.2021