Microsoftin pakkotaktiikka

”Edge on haittaohjelma” – Windows-käyttäjä tylyttää Microsoftin pakkotaktiikkaa

Microsoftin uudistunut Edge-selain on kerännyt runsaasti kehuja, mutta sen aggressiivisesta tyrkyttämisestä eivät kaikki pidä.

Artikkeliin liittyvä kuva

Eräs vihainen Windows 7 -käyttäjä on jakanut tarinansa ZDNetille.

”Vaimoni tietokoneessa on Windows 7 -käyttöjärjestelmä. Tänä aamuna Windows päivittyi, ja hän sai koko ruudun kokoisen tervetuliaistoivotuksen Edge Chromiumiin. Hän kauhistui, sillä näkymän perusteella olisi voinut luulla haittaohjelman ottaneen laitteen haltuunsa”, mies kertoo.

”Miten sovellus voi olla käynnissä ilman, että vaimoni on käynnistänyt mitään? Kuinka on mahdollista, ettei Microsoft kykene tarjoamaan Windows 7:ään tietoturvapäivityksiä, mutta uuden selaimen pakkoasentaminen kyllä onnistuu?”, ZDNetin lukija päivittelee.

Edgen tervetuliaissivun yläkulmasta mies ja hänen vaimonsa päättivät painaa ikkunan sulkevaa ruksia sen sijaan, että olisivat jatkaneet asennusprosessia tai lukeneet lisätietoa uudesta selaimesta. Tämä ei kuitenkaan estänyt Edgeä imuroimasta Chromesta tietoa viimeaikaisesta nettisurffailusta ja sivustoista, joilla vaimo oli vieraillut.

”Sen [Edgen] oli täytynyt varastaa data Chromesta, joka on ainut vaimoni käyttämä selain”, mies toteaa.

”Tämä [Edge] on haittaohjelma. En osaa tulkita tätä muulla tavoin. Minkään sovelluksen ei pitäisi tuoda tietoja toisesta sovelluksesta ilman luvan kysymistä – ei etenkään silloin, kun käyttäjä ei ole edes halunnut asentaa kyseistä sovellusta. Windows 7 ei tarjoa keinoja tämän estämiseen”, mies harmittelee.

Kyseessä ei ole suinkaan ainut käyttäjä, joka on huomannut Edgen olevan kiinnostunut muiden selainten käyttäjätiedoista.

LÄHDE: TIVI/Samuli Känsälä 03.08.2020