Miljardöörit keskustelivat ilmastonmuutoksesta

Viikon ihmetys #1: Miljardöörit laskeutuivat Aurinkolaaksoon puhumaan ilmastonmuutoksesta

Viikon ihmetys kirjoitussarjassa Radio Patmoksen päätoimittaja arvioi tapahtumia ajassa.

AMERIKKALAISEN Fox television tutkiva toimittaja Charlie Gasparino nosti – kuten sanotaan – kissan pöydälle todistaen, miten maailman rahamahtavat kyllä puhuvat ekologisiakin juttuja, mutta elävällä elämällänsä tekevät sanansa merkityksettömiksi.

Idahon osavaltion kuuluisassa Sun Valley lomakaupungissa pidettiin miljardöörien, suurkapitalismin huippujen ja teknologisen tiedon ykkösnimien ”cabal” (salaisen organisaation kokoontuminen).  Puhuttiin ilmaston muutoksesta ja siihen vaikuttamisesta rakentavasti. Tapahtuman koolle kutsujana toimi itse Bill Gates.  Maailmalla puhuttiin suurin fontein kohtaamisesta. Katsokaa – näin ilmastotietoisia ovat raharikkaimmatkin!

GATESIN kutsumanaan konffaan saapui itse asiassa epätavallisen suuri joukko mammonavallan edustajia.

”Tämän kohtaamisen jäljet tulevat näkymään useitten vielä syntymättömien sukupolvien hyvinvoinnissa ja elämisen ehtojen globaalissa parantumisessa.  Tietysti, koska tämä kohtaaminen vaikuttaa siihen, että elinolosuhteemme ja ilmastomme on parantumassa.”

Näin puheli Bill Gates.  Ja maailma ihasteli ja suorastaan puhkesi palvontaan: ajatella, noilla ihmisillä on kaikki, ja silti heillä on edelleen sydän paikallaan maailman massojen parasta ajattelemaan.

SUN VALLEYN huippukokous tiedostettiin Yhdysvaltain koko länsirannikolla yhdestä erityisestä syystä.

USA:n liittovaltion lentoviranomainen keskeytti merkittävän määrän länsirannikon lentoliikennettä aiheuttaen tuhansille ja tuhansille matkaan aikoville ja lippunsa ostaneille ”tavallisille ihmisille” suuria ongelmia.

Mistä moinen määräys?

Sun Valleyn ilmaston saastumista käsittelevään huippukokoukseen suuntasi yhden vuorokauden aikana lähes sata yksityistä suihkukonetta. Konffan jälkeen samaiset koneet nousivat takaisin ilmatilaan, ja jälleen länsirannikon aikataulullinen lentoliikenne lähes pysähtyi vuorokaudeksi.

Lentotila täyttyi, kun maailman rikkaimpien jeteille täytyi löytyä lentokaistoja ja turvalliset laskeutumis- ja nousumahdollisuudet Sun Valleyn lentokentiltä.  Useimmissa koneissa oli henkilökunta mukaan laskettuna alle kaksikymmentä kuljetettavaa henkilöä. Esimerkiksi New Yorkin osavaltion lentokentiltä nousi parikymmentä konetta, joissa arvioitiin olleen kaikkiaan runsaat parisataa konferenssimatkaajaa. Konehenkilökunta toki lisäksi.

KONFFA

KONFFA on käsite – vuodesta 1983 alkaen joka heinäkuussa maailman ökyrikkaat ovat kokoontuneet lomailemaan, juhlimaan – ja oppimaan syvätietoa omaisuuksiensa sijoittamisesta alati tuottavampiin kohteisiin ja projekteihin.

Tänä vuonna kuten useina vuosina aikaisemminkin puitteista vastasi sijoituspankkiiriliike Allen & Company. Tekstini avauksessa mainitsemani tutkiva journalisti Gasparino totesi, että reilumpaa olisi ollut alun alkaen jättää käyttämättä kohtaamisesta jotakin luonnon suojeluun liittyvää rubriikkia.

”Huijaustahan se oli”, Gasparino totesi, jatkaen: ”Lähes sata yksityissuihkaria eri puolilta maapalloa Sun Valleyn lentokentille – se vasta saastutti luontoa.”

HAL LINDSEY kommentoi viikkotelkkarissaan Sun Valleyn tapahtumaa huipentaen omat sanansa Jeesuksen sanoihin:

Tehkää ja pitäkää kaikki, mitä he sanovat teille. Mutta älkää tehkö heidän tekojensa mukaan, sillä he eivät itse tee niin kuin opettavat.

He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten harteille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.

He tekevät kaikki tekonsa sitä varten, että ihmiset katselisivat heitä.

Joka itsensä ylentää, se alennetaan, ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.  (Herra Jeesus Kristus: Matteus 23:1-12)

LÄHDE: Patmos blogi/Leo Meller 16.07.2021

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.