– seuraa lopun ajan aiheita

Natoon liittyminen

Näyttää siltä, että olemme viimeinkin Natoon liittymässä. Vaikka kaikki näytti aluksi täysin selvältä, Suomen Natotielle tulikin yllättäviä viivytyksiä. Ainakin itselleni nämä liittymisen eri vaiheet ovat olleet puhumassa siitä tavasta, jolla tänä päivänä maailmalla asiat hoidetaan, ja tullaan tulevaisuudessa hoitamaan vieläkin enemmän! Toisaalta eihän tämä ole mikään yllätys Raamatun ennustustenkaan valossa. Sanotaanhan siellä selvästi, että petos ja valheen henki on avainasemassa lopun ajan kuvioissa. Voimme toisaalta jo hieman huokaista helpotuksesta, mutta sittenkin viime kädessä kaiken päättää ja säätää Kaikkivaltias Jumala. Kunpa Suomen kansa muistaisi tämän ja turvautuisi yksin Jumalaan, vaikka olisikin Naton jäsen.

No, nyt se näyttää olevan jo melko varmaa, vaikka tie ei ole ollutkaan niin suora ja tasainen kuin aluksi luultiin. Kun noin vuosi sitten päätettiin liittyä Natoon, huomattiinkin, ettei se olekaan pelkkä ilmoitusluonteinen asia.

Tähänastiset tapahtumat ovat ainakin itselleni opettaneet monia asioita tämän maailman menosta. Ensiksikin olemme joutuneet taas huomaamaan, että kukaan ei ole pätevä asiantuntija, eikä kukaan osaa ennustaa tarkasti tulevia tapahtumia. Turkin ja Unkarin vitkuttelu ja lehmänkauppojen hieronta Suomen ja Ruotsin Natoon liittymisestä tulivat täytenä yllätyksenä kaikille päättäjille. Kukaan ns. asiantuntija ei osannut etukäteen aavistaa tällaisesta mitään. Olen yhä vakuuttuneempi siitä, että tässä ajassa ei ole enää olemassa mitään todellista asiantuntijuutta, eikä tarkkaa ennustettavuutta. Antaahan Raamattukin selvästi ymmärtää, että kun maailman tapahtumat alkavat aikanaan mennä kohti Raamatun ennustamia lopputapahtumia, kaikki tulee lopulta täytenä yllätyksenä niin maailman johtajille kuin asiantuntijoille.

Toiseksi nämä Natoon liittymisprosessit ovat osoittaneet suomalaisen herkkäuskoisuuden. Eikä ainoastaan suomalaisen, vaan täällä Pohjolassa on asiat opittu yleensä hoitamaan periaatteella, että miehen sana pitää. Mutta meidän suomalaistenkin on hyvä jatkossa muistaa, että tämähän ei ole koko maailman tapa. Tämä on nyt opittu kantapään kautta. Vaikka presidenttimme oli saanut etukäteen selvät vakuudet niin Turkilta kuin Unkariltakin, ettei ole mitään esteitä Suomen Natotiellä, yhtäkkiä huomattiinkin, ettei sana pidä! Fakta vaan valitettavasti on, että asiat hoidetaan monilla maailman markkinoilla ihan eri periaatteilla.

Monet yksityiskohdat, jotka ovat liittyneet Suomen ja Ruotsin Natoon liittymiseen, muistuttavat meitä eräästä tärkeästä tosiasiasta, kun pohdimme, mitä maailmassa tulee tapahtumaan. Raamattu ennustaa selvästi, että lopun aikana monet päätökset tulevat perustumaan täyteen valheeseen ja eksytykseen. Paavali kirjoittaa tessalonikalaisille lopun ajalla valtaan nousevasta Antikristuksesta, että hänen tulemisensa tapahtuu valheen kaikella voimalla, 2. Tess. 2:9. Antikristillinen henki on jo vaikuttamassa, eikä tuolla hengellä ole edes aikomusta puhua totta. Luulisi jo tämän Natoon liittymisen avaavan jatkossa meidän suomalaisten silmät näkemään, mikä on pelin henki maailmalla. Mutta tuskinpa tästä opittiin mitään!

Raamattuhan ennustaa sen hetken, jolloin koko maailman silmät tulevat avautumaan tuolle totuudelle, mutta valitettavasti liian myöhään. Kun lopun aikana tullaan saamaan näennäisrauha maailmaan, huomataan, että se onkin täyttä petosta. Paavali kirjoittaa tästä sanomalla: ”Kun he sanovat: `Nyt on rauha, ei hätää mitään´, silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niin kuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon”, 1. Tess. 5:3.

Olemme siis liittymässä Natoon ja kenties moni huokaa jo helpotuksesta. Rehellisesti sanottuna huomaan itsekin olevani edes hieman helpottuneempi. Mutta muistakaamme, että tätä maailmaa eivät viime kädessä johda bidenit, putinit, stoltenbergit, erdoganit eikä niinistöt. Eikä tämän maailman kohtaloa määrää edes pimeyden vallat. Tämä maailma on yksin ja ainoastaan Kaikkivaltiaan Jumalan käsissä. Huomaa, että ei edes tuo lopun ajan suuri eksytys ole viime kädessä saatanan lähettämä, vaan itse Jumalan. 2. Tess. 2:11 sanoo: ”Ja sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen.” Koska maailma ei halua enää ottaa vastaan rakkautta totuuteen, Jumala lähettää maailmalle eksytyksen.

Rohkenen sanoa, että mennään nyt kuitenkin reippain mielin Natoon. Kun on ensin joka taholta vuosikymmenet hoettu, että ei missään nimessä Natoon, ja puolueiden kesken on jopa kilpailtu, kuka on kaikista Natovastaisin, ja kun nyt on kelkka käännetty täysin ja hoettu ”Natoon, Natoon”, niin mennään sinne sitten täysillä mausteilla. Olen näet varma, että seuraavaksi alkaa hokemiset ja väittelyt siitä, mitä karkkeja me Nato-kakusta voisimme poimia ja mitä ehdottomasti emme hyväksy.

Näiden vaiheiden jälkeen mielestäni olisi reilua Natoakin kohtaan, että mennään sinne kaikilla niillä mausteilla, mitä sieltä annetaan, koska turvaa ollaan sieltä etsimässä. Tosiasiahan on kuitenkin, ettei Nato ole meille edes valmis antamaan ihan kaikkia mausteita, vaan kenties ne perinteiset suola ja pippuri ja ehkä vähän oreganoakin.

LÄHDE: Patmos blogi/Jouko Koistinen 22.03.2023

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

INFO: Patmos Lähetyssäätiön hallituksen jäsen rovasti Jouko Koistinen työskenteli kaksikymmentä seitsemän vuotta vankeinhoidossa vankilapastorina, ensin Pelson vankilassa ja sittemmin Kuopiossa, josta työstä hän jäi eläkkeelle vuonna 2020.