Olet yhä todennäköisemmin piilokamerassa

Olet yhä todennäköisemmin piilokamerassa –Suomen poliisi rakentaa uutta tietokantaa rikostutkintansa avuksi

LÄHDE: Tekniikka&Talous 31.10.2019

Alkuperäinen lähde: TIVI

Etenkään keskeisillä paikoilla liikkuvat ihmiset ovat tämän tästä jonkin valvontakameran kuvattavana. Poliisi aikoo käyttää tätä hyväkseen.

Artikkeliin liittyvä kuva

Poliisi kertoo keräävänsä poliisihallituksen kameravalvontakartastoon tietoja yleisillä alueilla sijaitsevista valvontakameroista. Sitä varten kerätään kameroiden omistajien suostumuksella kameroiden sijaintitietoja sekä kameroiden omistajien yhteystietoja.

Tiedot on tarkoitettu rikostutkintaa tekevien poliisien käyttöön eivätkä ne ole julkisia. Kartasto auttaa poliisia hyödyntämään paremmin olemassa olevia valvontakameroita. Kartaston ja sen sisältämien yhteystietojen avulla poliisi saa nopeammin kuvamateriaalia erilaisista rikostapauksista.

Poliisilla ei pääsyä itse kameroihin eikä niiden tallenteisiin kameravalvontakartaston kautta, mutta tärkeää on jo tieto siitä, mistä mahdollisesti löytyy katsottavaa kuvaa.

Kartastoon on tavoitteena saada valtaosa Suomessa olevista valvontakameroista, mutta tietojen luovuttaminen kartastoon on vapaaehtoista.

Sijainnin ja yhteyshenkilön lisäksi poliisi toivoo saavansa esikatselukuvan, kameran yksilöivän tunnisteen sekä tiedot siitä, missä tallenteet ovat ja kuinka pitkään niitä säilytetään.