Taakka tiedonjakosivusto – seuraa aikamme ilmiöitä

Entä jos koronaan ei löydetä rokotetta?

Asiantuntija CNN:lle: ”Meidän on valmistauduttava elämään tämän kanssa”

Artikkeliin liittyvä kuva

Lontoon Imperial Collegen professori, Maailman terveysjärjestö WHO:n neuvonantajana toimiva David Nabarro pitää täysin mahdollisena, ettei koronavirusta vastaan pystytä kehittämään tehokasta ja samalla turvallista rokotetta.

LUE LOPUKSI:

”Nämä ovat arvokkaita laitteita” – Suomalaisyrityksen kehittämän ilmanpuhdistimen kysyntä kasvoi rajusti koronaviruksen takia

”Rahasta tämä ei ole kiinni” Suomalaisyrityksen uudella koronatestillä voisi testata 15 000 ihmistä vuorokaudessa

Emeritusprofessorilta rajua kritiikkiä koronatoimille: ”Kyseessä ei ole rahat tai henki, vaan rahat ja henki”

Kansanedustaja Satu Hassi pani itse koronaviruksen puhumaan: Viesti oli ravisteleva – aikoinaan äijätyöpaikassa hän ”tunsi kuolevansa”

”Maailmassa on viruksia, joita vastaan ei ole rokotetta. Emme voi absoluuttisesti olettaa, että koronavirusta vastaan tulee olemaan rokote, joka läpäisee tehokkuutta ja turvallisuutta koskevat testit”, hän kommentoi CNN:n haastattelussa ja mainitsee esimerkkinä HIV:n.

Nabarron mukaan tästä syystä on erittäin tärkeää, että yhteiskunnat pyrkivät sopeutumaan elämään koronaviruksen kanssa.

”On absoluuttisen tärkeää, että valmistaudumme puolustautumaan koronavirusta vastaan ajatellen, että siitä on tullut pysyvä vihollinen. Meidän on valmistauduttava elämään sosiaalista elämää ja hoitamaan talouden aktiviteetit tämän viruksen kanssa”, hän sanoo.

Nabarro korostaa ihmisten oman vastuun merkitystä, koska koronarajoituksia ei voida jatkaa loputtomiin.

”Ihmisten on opeteltava elämään ’covid-valmiudessa’. Se tarkoittaa sitä, että he eristävät itsensä heti, jos saavat viruksen oireita.”

Amerikkalaisen trooppiseen lääketieteeseen erikoistuneen tohtori Peter Hotezin mukaan joka tapauksessa tarvitaan myös B-suunnitelma.

”Emme ole ikinä kehittäneet yhtäkään rokotetta 12-18 kuukaudessa. En sano, että se on mahdotonta, mutta se olisi aikamoinen saavutus. Jos rokote on A-suunnitelma, niin tarvitaan myös B-suunnitelma”, hän toteaa CNN:lle.

Lue myös:

Asiantuntijoilta hyytävä arvio Suomen tilanteesta: ”Uhkaa käydä huonosti”

”On väistämätöntä, että virus leviää” – Nyt kokoomuspomo tarttuu THL-johtajan ”suoriin sanoihin”

”Toinen ja kolmas aalto voivat olla tappavuudeltaan rajumpia” – Entinen pandemiajohtaja Mediuutisissa: Ruotsissa laumasuoja kehittyy todennäköisesti paljon nopeammin, ja nyt Suomenkin on ratkaistava vaikea kysymys epävarmuuden keskellä

”Meillä ei ole varaa elää suljetun yhteiskunnan kanssa kovin pitkään” – Kesko-pomo julkisti suunnitelman: Näin EK avaisi Suomea epidemia-aikana

LÄHDE: Uusi Suomi/Katja Incoronato 03.05.2020