Taakka tiedonjakosivusto – seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita
– seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita

Koronavirus ei luo immuniteettia

WHO varoittaa koronaan liittyvästä yleisestä uskomuksesta: ”Saattaa lisätä uusien tartuntojen riskiä”

”Tällä hetkellä ei ole olemassa minkäänlaista näyttöä siitä, että COVID-19-taudin sairastaneille olisi vasta-aineita, jotka suojaisivat uudelta tartunnalta”, WHO sanoo.

Koronapandemia. WHO:n mukaan koronaviruksen sairastaminen ei välttämättä tee immuuniksi virukselle. Kuvassa koronatestausta Beirutissa, Libanonissa.Kuva: epa08383701
Koronapandemia. WHO:n mukaan koronaviruksen sairastaminen ei välttämättä tee immuuniksi virukselle. Kuvassa koronatestausta Beirutissa, Libanonissa.Kuva: epa08383701

Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa, ettei koronaviruksen sairastaminen automaattisesti tee immuuniksi virukselle.

”Tällä hetkellä ei ole olemassa minkäänlaista näyttöä siitä, että COVID-19-taudin sairastaneille olisi vasta-aineita, jotka suojaisivat uudelta tartunnalta”, WHO kirjoittaa tiedotteessaan.

Monet maailman maat tutkivat ja tai aikovat tutkia niin sanotusti vasta-ainepositiivisten ihmisten määrää väestössä. Osa maista aikoo perustaa myös päätökset rajoitusten purkamisesta näihin tietoihin ja niin sanottuihin immuniteettipasseihin.

”Ihmiset, jotka kuvittelevat positiivisen vasta-ainetestin vuoksi olevansa immuuneja uudelle infektiolle saattavat laiminlyödä yleisiä terveysohjeita. Tällainen saattaa kuitenkin vain lisätä riskiä tartunnoille”, WHO varoittaa.

Järjestö korostaa, että vasta-ainetestit antavat tietoa siitä, kuinka monella on havaittavia määriä COVID-19-vasta-aineita, mutta testit eivät sen sijaan määritä sitä, antavatko vasta-aineet immuniteetin taudille.

LÄHDE: Uusi Suomi/Katja Incoronato 25.04.2020