Poista Facebook

Apple-perustaja tiukkana: ”Useimpien pitäisi poistaa Facebook”

Facebook rotta. Kuvan lisännyt taakkatoimitus
Kuvan lisännyt Taakkatoimitus

Yksityisyyskohuissa ryvettynyt Facebook korjailee mainettaan. Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on yrittänyt vakuuttaa ihmiset siitä, että tulevaisuudessa käyttäjien yksityisyys on tärkeyslistan kärjessä. Apple-perustaja Steve Wozniak ei näitä puheita usko.

Steve Wozniak totesi hiljattain TMZ:n haastattelussa, että ”useimpien ihmisten pitäisi keksiä keino päästä pois Facebookista”, uutisoi Business Insider.

Wozniakin mielestä sosiaalisen median palvelut voisivat tuoda saataville maksullisen version, joka tarjoaisi parempaa turvaa ja yksityisyyttä. Ilmaiskäyttäjät voisivat edelleen ”maksaa” palvelusta luovuttamalla tietojaan mainostajien käyttöön. Tällä hetkellä valintamahdollisuutta ei ole, minkä vuoksi kaikki ovat datankeruun armoilla.

Apple-perustaja Wozniak ei itse enää käytä Facebookia. Hän kertoi vuonna 2018 jättävänsä palvelun yksityisyyshuolien vuoksi.

Sosiaalisen median lisäksi TMZ tiedusteli Wozniakin mielipidettä väitteisiin, joiden mukaan käyttämämme laitteet kuten puhelimet, tietokoneet ja älykaiuttimet tarkkailevat meitä jatkuvasti ja tallentavat esimerkiksi puhettamme.

”Olen huolestunut, sillä yksityisiksi luulemiamme keskusteluja ei pitäisi kuunnella. Sitä on kuitenkin vaikea estää”, Wozniak sanoo.

LÄHDE: TIVI 09.07.2019