Taakka tiedonjakosivusto – seuraa lopun ajan mielenkiintoisimpia aiheita
– seuraa lopun ajan mielenkiintoisimpia aiheita

Poliittinen väkivalta leimahti Suomessa

Jussi Halla-aho tuomitsee vaalipiirin päällikön pahoinpitelyn: ”Puoluepoliittiseen toimintaan kohdistunut isku”

”Kaikki viittaa siihen, että kyseessä ei ole satunnainen rikos vaan nimenomaan Katajaan ja hänen puoluepoliittiseen toimintaansa kohdistunut isku ja henkirikoksen yritys”, perussuomalaisten johto sanoo.

Jussi Halla-aho.Kuva: Petteri Paalasmaa
Jussi Halla-aho. Kuva: Petteri Paalasmaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos tuomitsevat perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikön Pekka Katajan pahoinpitelyn ja pitävät tapausta poliittisen toimintaan kohdistuneena iskuna.

LUE MYÖS:

Poliisilta uutta tietoa perussuomalaisten vaalipiirin päällikön pahoinpitelystä: Tutkitaan tapon yrityksenä

”Tämänhetkisten tietojemme mukaan kaksi miestä oli tullut Katajan kotiovelle, maininneet tämän nimeltä ja sanoneet tuovansa jotakin lähetystä perussuomalaisilta. Kun Kataja oli avannut oven, miehet olivat käyneet hänen kimppuunsa. Kaikki viittaa siihen, että kyseessä ei ole satunnainen rikos vaan nimenomaan Katajaan ja hänen puoluepoliittiseen toimintaansa kohdistunut isku ja henkirikoksen yritys”, he sanovat yhteisessä tiedotteessaan.

Tiedote kertoo, että lääkäreiden arvion mukaan Katajaa muun muassa lyötiin vasaralla 21 kertaa päähän. Sairaalassa hänellä on todettu kallonmurtuma, aivoverenvuoto, useita murtuneita kylkiluita ja murtunut sormi, vähäisempien ruhjeiden lisäksi. Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä.

LÄHDE: Uusi Suomi/Katja Incoronato 18.07.2020