Puhelimesi on saastainen

Puhelin on pöpöjen temmellyskenttä – näin se puhdistuu 15 sekunnissa

Moni tietää, että puhelin on oikea likapesä. Terveystalo toi ostoskeskuksiin laitteen, jolla luurinsa voi puhdistaa helposti ja nopeasti.

Artikkeliin liittyvä kuva
Artikkeliin liittyvä kuva

Terveystalo kertoo, että tuoreen tutkimuksen mukaan koronavirus voi selviytyä älypuhelimen näytöllä jopa neljä viikkoa. Sen uusi ratkaisu muuttaa mainospinnat desinfiointipisteiksi, jotka puhdistavat puhelimen vain 15 sekunnissa. Puhdistukseen käytetään uvc-valoa. Mainospinnat on sijoitettu ostoskeskuksiin Helsingissä ja Turussa.

Markkinoilla on monia kuluttajille tarkoitettuja desinfiointiasemia, mutta niiden puhdistusprosessi vie pisimmillään jopa 15 minuuttia. Terveystalon uusi ratkaisu lupaa puhdistaa älypuhelimen vain 15 sekunnissa hyödyntäen sairaalatason uvc-valoja.

Terveystalon tuoreen tutkimuksen mukaan 10 sekunnin altistus UVC-valolle puhdistaa älypuhelimen näytön lähes täydellisesti. Ratkaisu on kehitetty yhdessä suomalaisen Sterlightsin kanssa, joka on erikoistunut uvc-valojen maahantuontiin ja myyntiin.

Puhdistuspisteet on asennettu ostoskeskuksiin Helsingissä ja Turussa. Mainospintoihin on asennettu luukku, jonne puhelin asetetaan puhdistusta varten. Laitteen käyttämisen luvataan olevan täysin turvallista.

Puhdistuspisteiden tuominen ostoskeskuksiin kerrotaan olevan projektin ensimmäinen vaihe. Ostoskeskuksissa käytetystä teknologiasta kehitetään parhaillaan itsenäistä ratkaisua julkisiin tiloihin.

LÄHDE: TIVI/Ari Karkimo 27.10.2020