Taakka tiedonjakosivusto – seuraa aikamme ilmiöitä

Qatar ja Antikristuksen väärä rauha

Mistä Raamatun tekstiluokasta poimia tienviittatekstejä siihen erikoiseen kehitykseen, jota nyt merkitään aikakirjoihin Israelin ja arabivaltioitten synnytyspoltoissa olevan  uuden diplomatian otsikolla?  Atlantin takana jopa maalliset poliittiset julkaisut lainaavat vanhatestamentillisten  profeettain tekstejä messiaanisesta rauhan ajasta ja globaalit matkatomistoketjut työskentelevät kilpa-asetelmissa luoden toinen toistaan kiehtovampia uuden rauhan ajan Lähi-idän kiertomatkareitityksiä.  Juutalaiskristitty kirjailija ja profeetallisen sanan kommentaattori Joel Rosenberg esimerkiksi ennakoi kenties jo tulevaksi talveksi matkaa, jossa nähdään Egyptin pyramidit, Mekka ja Jerusalemin temppelivuori.  Ja maallisemmalla laidalla tarjotaan yökerho- ja muuta vastaavaa hupia yhteismatkalla Arabiemiraatteihin ja Israeliin.  Raamatun profetiaa kunnioittava krititty on varuillaan ja tutkii pyhiä kirjoituksia etsien kestävää valoa hämärään tulevaisuuteen.  Mitä paljastuukaan tutkivalle etsijälle!

RADIO PATMOKSELLA ja Kuvan ja Sanan toimituksella on semmoinen Raamatun profetian tuntija kuin Hal Lindsey kirjeenvaihtajana.  Juttelin Halin kanssa radiohaastattelun merkeissä ja tällaista asiaa kertyi myös  blogihaaviin.

”Valitsen yhden esimerkin monista mahdollisista”, Hal aloittaa.  ”Viimeaikaiset kristityllekin myönteiset Arabiemiraatteja ja Israelia koskevat rauhaa ennakoivat uutiset on tutkittava ja punnittava Raamatun profetiaa vasten.   Kaikkien ihastushuudahdusten keskellä lyön pöytään Raamatun profetian kirkkaan totuuskortin.  Nimittäin: tulevaisuudessa ei kukaan vähempi kuin Antikristus ole hän, joka viimeistelee Lähi-idän rauhansopimuksen lopullisen tekstin Israelin ja kaikkien merkittävimpien arabi/muslimi valtioitten välillä. Onko tuo tuleva rauha kiitoksen ja onnittelujen aihe meille, jotka uskomme Raamattuun?  Varokaamme,  ettemme luovuta Israelin puolustusasemia rukousalttareillamme väärän rauhan hinnasta.”

”Antikristuksen formuloima rauhansopimus ei kuitenkaan  tule kestämään edes yhden sukupolven aikaa. Raamattu ilmoittaa  yli kaksi tuhatta vuotta vanhoissa ennustuksissa, että tämä tuleva ihmiskunnan taputtama superrauha kestää alle kymmenen vuotta.  Itseäni vavahduttaa se, että jos – kun – tämä rauha tulee,  niin Raamattua lukeva valveutunut  profetiaan uskova Pyhässä Hengessä elävä kristitty käsittää, että seurakunnan ylösotto on aivan oven edessä.  Lähi-idän rauhan touhuilu jo nyt on alkua tuolle lopulliselle väärän rauhan suoralle, jonka alussa – tai toisen näkemyksen mukaan puolivälissä – Jeesus noutaa omansa.  Itse uskon tempaukseen jopa juuri ennen seitsemän vuoden jakson alkamista.  Se, mikä pidättää, otetaan pois Antikristuksen tieltä: Jeesuksen Kristuksen veressä pesty uuden liiton seurakunta.”

HAL LINDSEY jatkaa:

”Jo vuosikausia Raamatun profetiaa tuntevat ihmiset ovat pohtineet, kuinka ihmeessä Antikristus voisi lopettaa Israelin ja sen musliminaapureiden väliset vihamielisyydet. Juutalaisviha näyttää olevan liian syvälle juurtunutta. Ja kuitenkin Anwar Sadat ja myöhemmin Jordanian kuningas Hussein allekirjoittivat rauhansopimukset Israelin kanssa.  Tämä siis on jo tapahtunut. Aivan viime vuosina Iranin shiiamuslimijohtajien lisääntyneet ydinasehaaveet ovat sysänneet Israelin ja sen sunnimusliminaapurit kohti kasvavaa yhteistyötä.  Vastoin kaikkea kuviteltua todennäköisyyttä Israel on solminut merkittäviä siteitä myös Saudi-Arabian ja muiden muslimimaiden kanssa – jopa Qatar mukaan lukien. Mutta nykyisessä Israelin ja sen arabinaapureiden välisessä yhteistyössä piilee sama heikkous, joka tulee tekemään lopun myös Antikristuksen rauhansopimuksesta. Islamin perususkomuksiin sisältyy perustava viha ja syvä halveksunta kaikkea juutalaista kohtaan. Viime kuussa Qatar antoi maailmalle ennakkoesityksen siitä, miten arabivaltakunta tänään aamusella hieroo rauhaa Israelin kanssa – mutta jo auringon laskiessa aikoo hävittää juutalaisvaltion. ”

”Tiedustelupiireissä on jo vuosien ajan tiedetty, että Qatar on rahoittanut terroristioperaatioita valtavilla summilla. Vuonna 2017 Saudi-Arabia, Bahrain, Egypti ja Arabiemiraatit katkaisivat diplomaattiset suhteet Qatarin kanssa. Ne sanoivat tekevänsä näin, koska Qatar tukee niitten vastaista  terrorismia.  Tänä vuonna, 19. heinäkuuta, Egypt Today ja monet muut julkaisut raportoivat: Saksan liittotasavallan tiedustelupalvelun ja muiden turvallisuuspalveluiden kanssa työskennellyt yksityinen saksalainen turva-alan yritys esitti Qatarin hallitusta vastaan järisyttäviä syytöksiä paljastaen Dohan rahoittavan Yhdysvaltojen ja EU:n terroristijärjestöksi nimeämää Hizbollahia ja julistaneen juutalaiset Qatarin vihollisiksi. Suorasukainen  paljastus synnytti paljon otsikoita ympäri maailmaa, mutta sen ei olisi pitänyt olla yllätys kenellekään. Olemme jo pitkään tienneet, että Qatar tukee Hizbollahin lisäksi myös Al-Qaedaa, Al-Nusran rintamaa, Isisiä, Muslimiveljeskuntaa ja Hamasia. Itse asiassa lähes kaikki Hamasin saama tuki tulee Qatarista. Ilman Qataria Hamasia ei olisi edes olemassa. Jerusalem Postin taannoisessa pääkirjoituksessa Herb Keinon kirjoitti, että viimeaikaiset Hamasin Israeliin kohdistamat rakettihyökkäykset olivat Qatarille viesti lähettää terroristeille lisää rahaa.  Ja rahaa tuli säkeittäin – kaikki Israelin tuhoksi.”

Qatarilaiset ovat väittäneet, että he vain yrittävät ”levittää demokratiaa” Lähi-idässä. Qatarin oma hallitus on kuitenkin kaikkea muuta kuin demokraattinen. Se on monarkia, jonka omistaa ja jota pyörittää yksi ainoa perhe. He edustavat yhtä maailman epädemokraattisimmista valtioista. Ja kuitenkin he sanovat päättäneensä ”levittää demokratiaa maailmaan”.

Qatarin yhteydet

HAL LINDSEY kehottaa seuraamaan tarkasti Qatarin yhteyksissä tapahtuvaa.  Nimittäin: kun Antikristuksen rauhan suunnitelma on puhkeamassa kukkaan, niin Qatar hyvinkin on viimeinen alueen valtio, joka suostuu sen yhteyteen.  Miksi – muuttaako Qatar suhdettansa ja asennettansa Israeliin?  ”Ei suinkaan”, vastaa Hal Lindsey.  ”Qatar ei täpliänsä pese, mutta koska sille selviää, miten totaalisen ovela ja varmalta tuntuva tuo Israelin tuhoa etsivä  Antikristuksen rauha on, niin Qatar  suostuu siihen mukaan. Valheen kaikella voimalla rakennetaan malli Israelin tuhoamiseksi kartalta.”

”Vaivan ajaksi kutsumamme seitsemän vuoden aikana useat sunnimuslimivaltiot, mukaan lukien Saudi-Arabia, irrottautuvat Antikristuksen rauhansuunnitelmasta ja ryhtyvät toimiin Israelia vastaan.  Ajattelen näin tapahtuvan siksi, etteivät ne jaksa odottaa seitsemän vuoden jakson loppuun. Tämä ei ole vielä Venäjän ja Iranin johtama pohjoinen koalitio vaan ryhmä etelämpänä sijaitsevia valtioita. Niitä johtaa henkilö, josta Danielin kirjan 11. luku käyttää nimitystä ’Etelän kuningas’. Hänen ja liittolaistensa Jerusalemiin tekemänsä hyökkäys edustaa Harmageddonin sodan ensivaiheita.  Daniel 11:5:ssä sanotaan: ’Ja Etelän kuningas on voimistuva.’ Jakeessa 25 todetaan: ’Etelän kuningas varustautuu sotaan suurella ja ylen väkevällä sotajoukolla.’

”Tätä ’suurta ja väkevää sotajoukkoa’ kootaan jo nyt”, Hal painottaa. ”Saudi-Arabia on käyttänyt suuria öljyrikkauksiaan aseistautuakseen hampaisiin saakka. Tällä hetkellä sillä on maailman viidenneksi suurin puolustusbudjetti. Eräät tiedustelujärjestöt sijoittavat sen tätäkin korkeammalle ja sanovat, että ainoastaan Yhdysvallat ja Kiina käyttävät enemmän rahaa asevoimiinsa. Saudi-Arabian väkiluku on vain 32 miljoonaa.”

”Jälleen kerran Raamattu osoittautuu todeksi. Tuhansia vuosia sitten heprealaiset profeetat kuvasivat 2000-luvun geopoliittista tilannetta hämmästyttävän tarkasti. Tämän pitäisi lisätä luottamustamme siihen, että myös me voimme luottaa Raamattuun omassa elämässämme. Se on Jumalan itsensä meille antamaa sanaa. Mikä etuoikeus onkaan kuljettaa sitä mukanamme kännyköissämme ja säilyttää kirjahyllyissämme. Mutta älä ainoastaan kanniskele sitä ympäriinsä tai jätä sitä hyllyyn pölyä keräämään. Perehdy siihen. Ammenna siitä voimaa ja ymmärtämystä. Älä laiminlyö sitä – varsinkaan tällaisina aikoina. ”  Sanoo Hal Lindsey ja päättää keskustelumme – terveisin suomalaisille.

Loka-marraskuussa Radio Patmoksen englanninkielisellä tunnilla aloitetaan Hal Lindseyn viikottaisten ajankohtaisohjelmien radioiminen. 

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

LÄHDE:

Leo Meller Leo Meller on Radio Patmoksen päätoimittaja, Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010). Julkaistu: 17.8.2020