– seuraa lopun ajan aiheita

Sotaa Gazassa

Maasota on meneillään Gazassa. Eri puolilta vaaditaan Israelia säästämään siviiliväestöä. Sinänsä hieman vaikea keksiä miten se onnistuu, kun Hamas nimenomaan haluaa Gazan siviilien kärsivän mahdollisimman paljon, jotta järjestö saisi mahdollisimman paljon marttyyrejä propagandaansa varten.

Propagandasota onkin saamassa absurdeja piirteitä. Hamas kertoo asioista oman propagandansa mukaisesti ja naamioi kertomukset Gazan terveysviranomaisten nimiin. Kysehän on oikeastaan Hamasin osastoista.

Ihmeellisen innokkaasti läntiset organisaatiot ja media hokevat Hamasin propagandaa. Tuore esimerkki asiasta on ns. hevosjuttu. Hamas julkaisi kuvia ja väitti, että Israel oli iskenyt ambulanssiin ja tuloksena oli suuri määrä kuolleita siviilejä. Tapahtumasta on kuitenkin julkaistu kuva, joka asettaa Hamasin väitteen omituiseen valoon.

Kaikesta huolimatta lääkärit ilman rajoja järjestö levittää asiasta Hamasin kertomusta. Suomessa samaa kertomusta levittää Helsingin Sanomat. Jälkimmäisen osalta kyse ei varmaankaan ole yllätyksestä, lehdellehän on ehdotettu mainoslauseeksi: ”Hesari – valheita koko rahalla.”.

Kuvassa näkyy vaurioitunut ambulanssi, mutta siinä ei näy mitään sellaisia jälkiä, joita ohjusisku tms. aiheuttaisi. Ei räjähdyksen jälkiä, ei sirpaleiden jälkiä. Myöskään ambulanssin lähellä ei näy väitettyjä kuolleita.

Sen sijaan ambulanssin alta näkyy omituisia näkyjä. Sen alta näkyy kuollut hevonen, joka joissakin kuvissa on rajauksella yritetty häivyttää kuvasta.. Joko ambulanssi on ajanut kolarin hevoskärryjen kanssa tai sitten Israel on oppinut keinon ampua hevosen ruumiin ambulanssi alle. Ymmärtääkseni Suomen armeijalla ei ole tuollaista kyvykkyyttä.

Yksinkertaiseesti siis tapahtumien kulusta voi päätellä seuraavaa: Ambulanssi on kaahannut Gazan kaduilla ja ajanut kolarin hevoskärryjen kanssa. Kolarissa ainakin hevonen on kuollut, mahdollisesti myös kärryissä olleita ihmisiä. Sitten Hamas on syyttänyt asiasta Israelin ohjusiskua.

Kun tapahtumien kulku on kuvista pystytty varsin hyvin päättelemään, olisi luullut Hamasin propagandan levittämiseen syyllistyneiden mm. lääkärit ilman rajoja järjestön ja Hesarin oikaisevan virheellisen uutisensa. Sellaista ei kuitenkaan ole tapahtunut.

Artikkeliin liittyvä kuva
Artikkeliin liittyvä kuva

Hesari – valheita koko rahalla!

LÄHDE: Oikeamedia.com/blogi/Olli Pusa 07.11.2023