Suomen koronatilanne heikkenee vauhdilla

Tutkimusanalyytikko: ”Nyt taisi tulla koko epidemian pahin superleviämistapahtuma”

THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle: ”Tartuntoja on todettu matkustajilla sen verran runsaasti, että missä tahansa linja-autossa tai minibussissa on voinut altistua.”

Delta-variantti leviää. THL kehottaa kaikkia matkustajia, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen millä tahansa bussiyhtiöllä, hakeutumaan koronavirustestiin matalalla kynnyksellä.Kuva: Leo Zhukov
Delta-variantti leviää. THL kehottaa kaikkia matkustajia, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen millä tahansa bussiyhtiöllä, hakeutumaan koronavirustestiin matalalla kynnyksellä.Kuva: Leo Zhukov

Koronatartuntojen määrä kasvaa Suomessa nyt ennätysmäisen nopeasti. Tutkimusanalyytikko Ilkka Rauvolan mukaan tartuntojen kasvu nousi perjantaina uudelle tämän vuoden ennätystasolle.

LUE MYÖS

Kolmas korona-aalto yllätti Venäjän viranomaiset – Tartunnat kasvussa kisojen keskellä

800 ylitti rajan ilman koronatestiä – Johtajaylilääkäri: ”Ainut taho, joka olisi voinut tämän estää, olisi ollut UEFA”

”5,0 prosenttia päivässä, eli tällä vauhdilla tartuntojen määrä 4,3-kertaistuu kuukaudessa”, hän kommentoi Twitterissä.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n mukaan perjantaina ilmoitettiin 145 uudesta tartunnasta.

”Nyt taisi tulla koko epidemian pahin superleviämistapahtuma. Nyt on ilmeisesti käynyt ilmi, että seitsemällä prosentilla testatuista oli korona”, Rauvola analysoi.

THL kehottaa kaikkia matkustajia, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen millä tahansa bussiyhtiöllä, hakeutumaan koronavirustestiin matalalla kynnyksellä. THL:n mukaan Pietarissa matkailleilla todettujen koronavirustapausten määrä on kasvanut entisestään.

”Tartuntoja on todettu matkustajilla sen verran runsaasti, että missä tahansa linja-autossa tai minibussissa on voinut matkan aikana altistua. Kaikkien bussilla Pietarista palanneiden tulee välttää kontakteja perheen ulkopuolisiin henkilöihin ja hakeutua koronatestiin 72 tunnin kuluttua maahan saapumisesta. Testiin tulee hakeutua jo juhannusviikonlopun aikana eikä odottaa ensi viikkoon”, johtaja Mika Salminen sanoo tiedotteessa.

THL painottaa, että myös niiden henkilöiden, jotka ovat tai ovat olleet kontaktissa Pietarista Suomeen busseilla matkustaneiden matkailijoiden kanssa, tulee hakeutua koronavirustestiin matalalla kynnyksellä, ja aina jos oireita ilmenee.

THL tiedotti jo torstaina, että osa suomalaisten matkailijoiden koronatartunnoista on jäljitetty pietarilaiseen Alpenhaus ravintolaan. Siellä vierailleita turisteja kehotetaan erityiseen varovaisuuteen.

THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle. Lisäksi vahva suositus on, että kaikki Venäjältä Suomeen palaavat matkustajat hakeutuvat koronavirustestiin 72 tuntia Suomeen paluun jälkeen ja välttävät sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka.

LÄHDE: Uusi Suomi/Katja Incoronato 26.06.2021

Lisää aiheesta: