Taakka tiedonjakosivusto – seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita
– seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita

Tietojenkalastelu lisääntyy jatkuvasti

Tietojenkalastelu lisääntyy jatkuvasti – Toimi näin välttääksesi huijauksia

Telia varoittaa yhtiötä matkimalla tehdystä tietojenkalastelusta.

Artikkeliin liittyvä kuva
Artikkeliin liittyvä kuva

Tietojenkalastelu on lisääntynyt jatkuvasti, ja sitä tapahtuu puhelinsoittojen lisäksi sähköpostilla, sosiaalisessa mediassa ja nettisivustoilla. Telian logoa ja nettisivujen sisältöä on käytetty huijausyrityksissä sosiaalisessa mediassa, yhtiön tiedotteessa kerrotaan. Telia kannustaa ihmisiä varovaisuuteen ja tietojen suojaamiseen.

”On erittäin valitettavaa, että tietojenkalastelua tapahtuu. Aidot Telialta tulleet sähköpostit tunnistaa siitä, että niissä ohjataan lähes poikkeuksetta telia.fi -sivustolle ja alatunnisteessa viitataan aina Telian tai Telia Esports Seriesin asiakasrekisteriin”, kertoo Telia Finlandin tietosuojatiimistä vastaava Susanna Koskinen tiedotteessa.

Telian nimeä ja logoa käytetään myös huijaukseen tarkoitetuissa nettisivustoissa tai sosiaalisen median kanavissa. Facebookista löytyy tälläkin hetkellä huijaussivusto, joka käyttää luvattomasti Telian sisältöä.

”Roskapostien tai huijaussivujen sisältämiä linkkejä ei kannata avata eikä omia käyttäjätunnuksia, henkilötietoja tai luottokortin numeroita syöttää epäilyttäviin lomakkeisiin”, Koskinen jatkaa.

Telian ohjeet huijausviestiin tai -sivuun törmääville ovat seuraavat:

  • Älä vastaa viestiin tai avaa linkkejä.
  • Älä kerro henkilötietojasi tai käyttäjätunnuksiasi ulkopuolisille.
  • Jos olet vahingossa syöttänyt pankkitietosi tai luottokortin numerosi huijaussivuille, ota välittömästi yhteys omaan pankkiisi.
  • Älä tarjoa huijareille näkyvyyttä jakamalla tai kommentoimalla tällaisia sosiaalisen median sivuja. Huijaussivut kannattaa aina ilmiantaa kyseisellä alustalla.

LÄHDE: Uusi Suomi/Joona Komonen 22.07.2020