Tietokonesiruja ihmisaivoihin

Elon Musk keräsi 158 miljoonaa dollaria rahaa asentaakseen tietokonesiruja ihmisaivoihin – aiotaan kokeilla tänä vuonna

Miljardööri Elon Musk on paljastanut tietoja suunnittelemastaan aivosirusta. Musk lupailee masennuksen ja riippuvuuden korjaantuvan.

Artikkeliin liittyvä kuva

Elon Musk on paljastanut tietoja Neuralinkin suunnittelemasta aivosirusta. Muskin mukaan siru voisi jopa olla parannuskeino masennukseen ja riippuvuuteen, kertoo The Independent.

Neuralink perustettiin vuonna 2016, mutta teknologiasta ei paljastettu mitään. Kerättyään 158 miljoonan dollarin rahoituksen yhtiö ilmoitti kehittäneensä laitteen, joka yhdistää aivot suoraan tietokoneeseen.

Lisää tietoa Neuralinkin toiminnasta julkaistaan 28. elokuuta, lupaa Musk. Twitter-käyttäjä Pranay Pathole kysyi Muskilta voiko Neuralink auttaa riippuvuuden ja masennuksen hoitoon. Musk lupasi, että laitetta pystytään varmasti käyttämään tällaiseen. Musk lisäsi, että ratkaisu on osittain pelottava ja mahtava, ja kaikki ihmisten ikinä kokema on pelkkiä sähköisiä signaaleja.

Neuralinkin lyhyen tähtäimen suunnitelma on Parkinsonin kaltaisten sairauksien hoitaminen. Pitkällä tähtäimellä Muskin tarkoitus on antaa ihmisille mahdollisuus kilpailla tekoälyn kanssa. Järjestelmän alkeellista versiota on jo kokeiltu eläimillä ja ihmiskokeiden pitäisi alkaa tämän vuoden aikana.

LÄHDE: Tekniikka&Talous/Joona Komonen 13.07.2020