Taakka tiedonjakosivusto – seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita

Tietoturva ja verkkorikollisuus

Pohjois-Korean opit käytössä monella muullakin – hyökkäystekniikat helposti saatavilla

LÄHDE: TIVI 05.08.2019

Rahoitusala on erityisen houkutteleva kohde monille kyberhyökkääjille, koska sillä on suuri merkitys valtioiden taloudenhoidolle.

Artikkeliin liittyvä kuva

Kyberturvallisuusyhtiö F-Securen uusi raportti osoittaa, että kansainvälisellä rahoitusalalla toimiviin organisaatioihin kohdistuu perinteisiä varkauksia huomattavasti monimutkaisempia uhkia. Hyökkäyksiä pankkeihin, vakuutusyhtiöihin, varallisuudenhallintayhtiöihin ja vastaaviin organisaatioihin tekevät tahot ovat monenlaisia: ohjelmointitaitoisista nuorista järjestäytyneen rikollisuuden jäseniin ja valtioilta tukea saaviin toimijoihin.

F-Secure toteaa, että vaikka Pohjois-Korea on ainoa kansallisvaltio, jonka uskotaan olevan vastuussa suorista rahavarkauksista, muut haitalliset toimijat ovat alkaneet käyttää sen taktiikoita, tekniikoita ja toimintatapoja.

”Pohjois-Koreaa on julkisesti syytetty osallistumisesta taloudellisista syistä tehtyihin hyökkäyksiin yli 30 maassa, joten tämä ei ole varsinaisesti uutta tietoja. Näitä samoja taktiikoita käyttävät kuitenkin myös kyberrikolliset, erityisesti pankkeja vastaan. Tämä kuvastaa havaitsemaamme laajempaa kehitystä, jonka johdosta valtioiden tukemat ryhmät ja kyberrikolliset käyttävät yhä enemmän samoja tekniikoita”, F-Securen George Michael sanoo tiedotteessa.

Raportissa todetaan, että tekniikat, joiden avulla varoja voidaan anastaa useista järjestelmistä, mukaan lukien SWIFT-maksuoperaattoreilta, pankkien välisten maksujen reitityssovelluksista ja pankkiautomaateista, ovat nyt useampien hyökkääjien saatavilla.

Suorien rahavarkauksien mukaan hyökkäyksillä voi olla muitakin tavoitteita, kuten tietovarkaudet, tietojen eheyden manipulointi tai ihan silkka ilkivalta. Valtioiden tukemat hyökkääjät ja kyberrikolliset esimerkiksi varastavat taloustietoja voidakseen seurata yksittäisten henkilöiden toimia ja solmittavia suuria kansainvälisiä sopimuksia keskeisillä toimialoilla.