Taakka tiedonjakosivusto – seuraa aikamme ilmiöitä

Vuodettujen Vastaamo-tietojen levittämisestä

Professorilta selvä viesti vuodettujen Vastaamo-tietojen levittämisestä – ”Siitä voi tulla ihan linnaa”

Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio toteaa, ettei vuodettuja tietoja pidä tutkia.

Kimmo Nuotio.Kuva: Ari Aalto
Kimmo Nuotio.Kuva: Ari Aalto

Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio kehottaa olemaan perehtymättä psykoterapiakeskus Vastaamon vuodettuihin tietoihin.

”Sanottakoon nyt vielä, että jos sinulle tarjoutuu tilaisuus perehtyä tietomurrolla saatuihin toisten ihmisten terapiaa koskeviin tietoihin, jätäthän sen tekemättä. Jätäthän tietenkin myös levittämättä sitä tietoa. Siitä voi muuten tulla ihan linnaa. Ja piste”, Kimmo Nuotio tviittaa.

”Pieni lisäys. Julkinen kehottaminenkin rangaistavaan yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen on rikos, jossa on reilusti asteikkoa vankeuden puolelle. Kannattaa pitää suu supussa siinäkin suhteessa”, Nuotio jatkaa.

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii psykoterapiakeskus Vastaamon tietovuoroa törkeänä tietomurtona ja törkeänä kiristyksenä. On mahdollista, että rikoskokonaisuuteen tulee muitakin kiristyksiä.

”Tulemme myös tarkkailemaan sitä, onko kyseisen yrityksen osalta noudatettu tietosuojavelvoitteita. Teemme kaikkemme, ettei arkaluontoinen aineisto leviäisi”, KRP:n päällikkö Robin Lardot kertoi tiedotustilaisuudessa sunnuntaina.

LÄHDE: Uusi Suomi/Jenni Tamminen 26.10.2020