Taakka tiedonjakosivusto – seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita

Tietoturvayhtiö varoittaa

Tietoturvafirman hyytävä varoitus: ”Varautukaa uuteen kylmään sotaan!”

Lähde: TIVI 05.11.2019

Tietoturvayhtiö Check Point uskoo, että kansainvälisten jännitteiden kasvu heijastuu myös tietoturvarintamalle.

Artikkeliin liittyvä kuva

Tämä näkyy siten, että valtioiden tukemat kyberhyökkäykset hallituksia, kriittistä infrastruktuuria ja korkean profiilin yrityksiä vastaan yleistyvät. Samaan aikaan lännen ja idän teknologiat eriytyvät, ja kybermaailman kylmä sota kiihtyy.

Isot valtiot rahoittavat pienten valtioiden välisiä kyberhyökkäyksiä vahvistaakseen ja laajentaakseen vaikutusvaltaansa, Check Point ennustaa. Vastaavaa on jo nähty Irania vastaan tehdyissä kyberhyökkäyksissä, joita ovat seuranneet Saudi-Arabian öljylaitoksiin kohdistuneet hyökkäykset.

Kylmästä sodasta tietoturvatalo varoittaa juuri julkaisemassaan ensi vuotta koskevassa tietoturvaennusteessa. Ensi vuonna nähdään todennäköisesti myös USA:n marraskuun presidentinvaaleihin liittyvää kuhinaa, vähintäänkin valeuutisten muodossa. Ensi vuonna todennäköisesti yleistyvät edelleen sähköverkkoihin ja muuhun kriittiseen infraan kohdistuvat hyökkäykset.

Perinteisemmän verkkorikollisuuden alalla kolmen kärjen muodostavat kiristyshaittaohjelmat, tietojen kalastelu – muitakin kanavia kuin sähköpostia käyttäen – sekä hyökkäykset mobiililaitteisiin.

”Mitä vahvemmin luotamme jatkuvaan ja saumattomaan yhteydenpitoon, sitä enemmän tilaisuuksia tarjoamme rikollisille ja valtiollisille toimijoille, joiden tavoitteena on vaikuttaa vaalien tuloksiin tai aiheuttaa häiriötä ja tuhoa, joka vaarantaa ihmishenkiä. Hyökkäysten määrä kasvaa jatkuvasti: kuluneen vuoden aikana ThreatCloud-palvelumme pysäytti lähes 90 miljardia hyökkäysyritystä päivässä”, Check Pointin perustaja ja toimitusjohtaja Gil Shwed sanoo tiedotteessa.

Verrokkilukuna hän mainitsee, että Googlella tehtiin samaan aikaan kuusi miljardia hakua.