Varoitus ”viranomaisista”

Varo härskiä temppua – suomeakin puhuville ”viranomaisille” kannattaa lyödä heti luuri korvaa

Kaupparekisteriä ylläpitävä viranomainen Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) varoittaa yrityksiä huijareista, jotka esiintyvät sen nimissä. Huijauspuhelusta voi saada käsityksen, että yritys jää pois ’rekisteristä’, jos maksua ei makseta.

Artikkeliin liittyvä kuva

”Kaupparekisterin asiakkaana voit saada kirjeitä ja puheluja tai laskuja ja tilauslomakkeita, joilla ei ole mitään tekemistä PRH:n ylläpitämän kaupparekisterin kanssa”, PRH kertoi tiedotteessa.

PRH:n mukaan harhaanjohtavat yhteydenotot tulevat enimmäkseen ulkomailta ja englannin kielellä, mutta myös Suomesta tehdyt ja suomenkieliset yhteydenotot ovat mahdollisia.

”Harhaanjohtavissa puheluissa voidaan sinulle tarjota esimerkiksi mahdollisuutta tarkistaa yrityksen rekisteritiedot ja päivittää tiedot ’yritysrekisteriin’ tai YTJ:ssä vuosimaksua vastaan. Puhelusta voi saada käsityksen, että yritys jää pois ’rekisteristä’, jos maksua ei makseta.”

PRH muistuttaa, että kaupparekisteristä ei koskaan soiteta markkinointipuheluja, vaan ainoastaan, jos yrityksen ilmoituksessa on puutteita.

Harhaanjohtavissa kirjeissä voidaan esimerkiksi tarjota mahdollisuutta ”yritysrekisterissä” tai YTJ:ssä olevien tietojen tarkastamiseen ja päivittämiseen.

PRH:lla on palveluja, joilla voit suojautua huijauksia vastaan.

LÄHDE: TIVI/Antti Honkamaa 24.08.2020