Verkkorikollisuus tehtailee kyberhyökkäyksiä

Mikko Hyppönen: ”Ennen pitkää Suomessakin rysähtää” – näin järjestäytynyt verkkorikollisuus tehtailee kyberhyökkäyksiä

Venäläisen REvilin kiristyshaittaohjelma sulki ruotsalaisen Coopin 800 ruokakauppaa viikoksi. F-Securen Mikko Hyppösen mukaan vastaavaa saatetaan nähdä Suomessakin ennen pitkää.

Puhtaat verkot. F-Securen Mikko Hyppösen mukaan Suomen tietoverkot ovat maailmanlaajuisesti tarkasteltuna poikkeuksellisen turvallisia. F-Secure
Puhtaat verkot. F-Securen Mikko Hyppösen mukaan Suomen tietoverkot ovat maailmanlaajuisesti tarkasteltuna poikkeuksellisen turvallisia. F-Secure

Kiristyshaittaohjelmat ovat kiusanneet maailmaa ennennäkemättömän paljon tänä vuonna. Viimeisin esimerkki saatiin viikko sitten, kun yhdysvaltalaisen teknologiayhtiö Kaseyan kautta iskenyt haittaohjelma sulki Ruotsin suurimpiin päivittäistavaraketjuihin kuuluvan Coopin kassat. Kauppaketju sai viimeiset yhteensä noin 800 liikkeestään auki jälleen tänään perjantaina, viikko iskun jälkeen.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppösen mukaan on vain ajan kysymys, milloin suuren mittaluokan lunnastroijalainen iskee myös Suomeen. Tähän asti Suomessa on nähty vain pieniä yksittäistapauksia, mutta hyvä onni ei voi jatkua loputtomiin.

”Ihan vain todennäköisyyksiä katsomalla voi sanoa, että ennen pitkää Suomessakin rysähtää. Voidaan henkisesti valmistautua siihen, että tällainen tapaus tulee Suomeen ennemmin tai myöhemmin. Jos ei tänä vuonna tule niin ihmeellistä on”, Hyppönen kommentoi Tiville.

Lue lisää täältä.

LÄHDE: TIVI 16.07.2021