Taakka tiedonjakosivusto – seuraa aikamme mielenkiintoisimpia aiheita

Verkon salasanat tarjoiltiin hakkereille

Verkon salasanat tarjoiltiin hakkereille kultatarjottimella – kodin älylaitteessa paha haavoittuvuus

Amazonin omistamasta Ring-ovikellopalvelusta on löytynyt haavoittuvuus, jonka avulla pahantahtoinen hakkeri olisi helposti pystynyt noukkimaan talteen wlan-verkon salasanan ja sen jälkeen esimerkiksi varastamaan tietoja tai käynnistämään laajemman lähiverkkoon kohdistuvan hyökkäyksen.

Artikkeliin liittyvä kuva

Haavoittuvuuden löysi aiemmin tänä vuonna romanialainen Bitdefender-tietoturvayhtiö. Yhtiön tutkijat huomasivat, että wlan-tunnukset liikkuivat verkossa salaamattoman http-yhteyden välityksellä, jolloin ne olivat ulkopuolisen kaapattavissa.

Enää kyseistä haavoittuvuutta ei Ring-ovikelloissa ole. Bitdefender raportoi havainnoistaan ensin vain Amazonille, joka kertoi myöhemmin tukkineensa tietoturva-aukon automaattipäivityksellä. Nyt paikatun haavoittuvuuden yksityiskohdat on paljastettu myös laajemmalle yleisölle.

Bitdefenderin mukaan suojaamaton yhteys ovikellon omistajan lähiverkon kautta koski ainoastaan api.ring.com-rajapintaa. Muiden rajapintojen osalta käytettiin turvallista tls-salausprotokollaa, CyberScoop kirjoittaa.

Ring-ovikelloilla on ollut aikaisemminkin ongelmia wlan-tunnusten suojaamisen kanssa. Muutama vuosi takaperin Pen Test Partners löysi toisenlaisen keinon lähiverkon salasanan kalastamiseen, eikä temppu tuolloinkaan ollut kovin monimutkainen.

Ring-älyovikellojen haavoittuvuus ei ole suinkaan ainoa tapaus, jossa nimenomaan turvallisuuden parantamiseen suunniteltu tuote onkin huonon tietoturvan vuoksi päätynyt rapauttamaan käyttäjän yksityisyyttä ja suojaa.

Yhdysvaltalaisen Ringin video-ovikelloja voi ostaa myös Suomesta.

LÄHDE: TIVI 08.11.2019