Yhdysvallat pakenee Afganistanista

Miksi Yhdysvallat pakenee paniikinomaisesti Afganistanista jättäen biometriset tunnistusvälineet Taleban-liikkeelle?

Biometriset tunnistusvälineet ja valtavamäärä aseita jäi suoraan Taleban-liikkeen haltuun, sekä Kabulin lentokentällä on ollut kaaos. Nämä tapahtumat kertovat ettei Yhdysvallat vetäydy, vaan pakenee paniikinomaisesti maasta kadotettuaan tilanteen hallinnan.

Mitä siellä on oikein tapahtunut ja minkälainen kaaos on nyt Yhdysvaltojen johdossa kun näin on päässyt käymään. Myöhemmin saamme tarkemmin tietää mitä kulisseissa oikein tapahtui. Tilanne näyttää karanneen kokonaan Yhdysvaltojen johdon käsistä.

Hurjalta vaikuttaa kun viimeisintä tehokasta tunnistusteknologiaa päätyy Taleban-liikkeen käsiin jota he voivat käyttää omiin tarkoitusperiinsä.

”Yhdysvaltain armeijan edustajat ovat kertoneet HIIDE (Handheld Interagency Identity Detection Equipment) -nimisten laitteiden päätyneen Talebanien käsiin viime viikonlopun hyökkäyksessä. HIIDE-laitteet sisältävät esimerkiksi iiris- ja sormenjälkitietoja sekä biografisia tietoja. Laitteiden avulla voi myös päästä käsiksi suuriin keskitettyihin tietokantoihin.”
(USU)

LÄHDE: Uusi Suomi/Puheenvuoro/Jorma Nordlin 19.08.2021