YLE veganismin asialla

Kansanedustaja käärmeissään: Yleltä lapsille törkeää propagandaa

Yleisradion logo ja linkkitorni Pasilassa Helsingissä. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER
Yleisradion logo ja linkkitorni Pasilassa Helsingissä. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Kansanedustaja on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen ”Yleisradion asenteellisesta viestinnästä lapsille ja nuorille”.

– 21.10.2020 esitetyssä Ylen Mie-ohjelmassa ”Miten SUN ruoka vaikuttaa MAAPALLOON” esitettiin asenteellista ja törkeää propagandaa sekä luotiin ahdistavaa pelon tunnetta lapsille, sanoo kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.).

Hänen mukaansa jaksossa väitettiin muun muassa, että lihan syöminen aiheuttaa metsäneläinten katoamista Suomessa, vaikka yhtä lailla kasvisruokavalion edellyttämien raaka-aineiden tuottamiseen tarvitaan tilaa ja peltoja.

– Jaksossa ei myöskään kerrottu, että nurmiviljelylle ei ole olemassa korvaajaa täällä pohjoisessa. Ohjelmassa liioiteltiin myös märehtijöiden ympäristöpäästöjä Suomessa suhteessa autojen määrään ja siinä annettiin lapsille tiukkasanaisia ohjeita mitä heidän tulisi syödä. On aivan uskomatonta, että Yle on ryhtynyt esittämään tällaista vegaanipropagandaa, hän sanoo.

Kärnä toteaa, että lapsille suunnattujen ohjelmasisältöjen tulisi olla ideologianeutraaleja.

– Veganismista on muodostunut joillekin uskonto ja tätä uskoa ollaan valmiita levittämään kaikin mahdollisin keinoin. En voi hyväksyä, että Yleisradio lähtee tällaiseen lietsomiseen mukaan. Kyse ei ole journalismista, vaan kyse on ideologisesta saarnaamisesta ja sen täytyy loppua.

LÄHDE: Verkkouutiset/Ilkka Ahtokivi 26.10.2020