Yleinen syyttäjä hakoteillä?

”Yleinen syyttäjä hakoteillä? Oikeuslaitoksella on vakavan itsetutkistelun paikka”

Verkkouutiset 22.12.2019 Markku Jokipii

”Professori Timo Vihavaisen mielestä Raamattuun viittaavien lausuntojen tutkimisessa on täydellisen farssin ainekset. Professorin huolestuneisuus on luettavissa tuoreimmassa Kanavan numerossa 8/2019. Hän pitää ennenkuulumattomina näytelminä oikeustapauksia, joissa ihmisiä, etenkin politiikkoja on tuomittu ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”. Näin hänen mukaansa on tehty jopa sellaisissa tapauksissa, joissa on talonpoikaisjärjellä mahdotonta nähdä minkäänlaista yritystä kiihottaa ketään mihinkään. Sellainen multikulturalismi, jossa jokaisella marginaaliryhmällä on oikeus ja suorastaan velvollisuuskin loukkaantua valtaväestön toiminnan takia, ei voi olla kestävällä pohjalla. Marginaaliryhmät eivät tässä voi ottaa suurelle enemmistölle kuuluvaa roolia. Muussa tapauksessa valtio hukkaa oman tarkoituksensa ja lopulta edessä on sen epäonnistuminen.

Täydellinen farssi

Vihavaisen mielestä täydellisen farssin ainekset löytyvät esimerkiksi siitä, että valtakunnansyyttäjä on alkanut tutkia vanhoja Raamattuun viittaavia lausuntoja, jotka vielä periytyvät ajalta, jolloin tutkinnan perusteena olevia määräyksiä ei ollut laissa. Apulaisoikeusasiamiehen tulkinta siitä, että koulujen joulujuhlien järjestäminen kirkossa olisi lainvastaista, kuuluu sekin samaan genreen valtakunnansyyttäjän toiminnan kanssa. Sinne sijoittuu myös sen professorin toiminta, joka kehotti opiskelijoita poistamaan seinältä suurimmaksi kansalliseksi symboliksemme valitun kuvan. Vihavainen katsoo, että mennään mahdottomuuksiin, mikäli jokin normaali kansalliseen perinteeseen kuuluva asia halutaan kieltää marginaaliryhmiä loukkaavana. Vihavainen ihmettelee sitä, että erinäiset oikeusjutut ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan” eivät edes ole olleet minkään kansanryhmän edustajien nostamia, vaan yleisen syyttäjän aktiivisuuden tulosta.

Yleinen syyttäjä hakoteillä

Vihavainen jatkaa. On aivan järjetöntä ja asiatonta, kun yleinen syyttäjä alkaa tutkia kansakunnan valtauskonnon pyhien kirjoitusten poliittista korrektiutta. Kypsään aikuisuuteen kuuluu, että tietty määrä leikinlaskua itsestä ja omasta viiteryhmästä kestetään. Sellainen ei saa tulla oikeus, saati poliisiasiaksi. Ajatusrikoksista jaetaan tuomioita vain totalitaarisissa valtioissa. Vihavainen ei halua väittää, että demokratia olisi meillä kriisissä, mutta tätä tietä etenemällä voidaan siihenkin päästä. Vaarana on yhteyden katkeaminen valtaenemmistön oikeuskäsityksiin. Ei ole liioiteltua sanoa, että oikeuslaitoksella on nyt vakavan itsetutkistelun paikka.”

On meillä muitakin murheita

Pääministeri Sanna Marin kertoi ykkösen aamutelevision haastattelussa, kun kysyttiin translaista, että jokaisen pitää saada vaihtaa sukupuoltaan oman tuntemuksensa mukaan. Kovasti ihmettelen sitä, että pääministeri ei työmarkkina asioissa kuulemma ota neuvoja Etelärannasta, eikä Hakaniemesta, (se on oikein) mutta Setan pakkopullan hän on valmis syömään lähes kritiikittä. Ei sentään sanonut hyväksyvänsä muutos prosessiin alle 18 vuotiaita.

Toveri pääministeri

Neuvostoliitto tulee mieleen, kun kuuntelee pääministerin puhuttelevan julkisesti demarikavereitaan ynnä muita vasemmistolaisia toveriksi. Marin on hyvin fiksu ja jopa nykyaikainen nainen, mutta kommunismin haamut tuntuvat kulkevan hänen kantapäillään ja aina sieltä joitain jäänteitä pulpahtaa ilmoille hänen suunsa kautta. Liberaali hallituksen ääni ja teot kuuluvat ja näkyvät nykyisen hallituksen toiminnassa.

En kuitenkaan kävisi maalaamaan piruja seinille, vaan tosiasiat tunnustaen katselen kohden tulevaisuutta. Pelottelu ei auta, eikä surkuttelu paranna tilannetta. Seitsemänkymmentä vuotta olen kuunnellut ja katsellut suomalaista elämää. Paljon on pahaa ennustettu ja paljon meitä on peloteltu, mutta tässä me yhä olemme. Vauraampana, terveempänä ja sodista vapaana olevana kansana. Olemme matkalla kohden seuraava vuotta, jonka uskon olevan edellisiä vuosia paremman, sillä meillä on lähes täydellinen vapaus evankeliumin julistamiseen ja uskomme harjoittamiseen. Onko uusi vuosi aina huonompi kuin edellinen, eihän toki, koska olemme matkalla parempaan. Keskellämme on Kaikkivaltias Jumala ja Marinin hallitus, kumman voittoon Suomen kristityt uskovat?

Hyvää joulua ja siunattua uutta vuotta 2020.

LÄHDE: Patmos blogi/Markku Vuorinen 23.12.2019

Kuvan lisännyt Taakkatoimitus