– seuraa lopun ajan aiheita

Älä pelkää aikaa, jossa elämme

Do Not Fear the Times


By Hal Lindsey, 8.1.2023, suom. SK

Kuvan lisännyt taakkatoimitus
Kuvan lisännyt taakkatoimitus

Pahuuden aallot saapuvat maailmaamme yhä nopeammin – jokainen aalto on edellistä isompi. Sitä ei tunnu pysäyttävän mikään. Mitä järkkymättömämmin ihmiset hylkäävät Jumalan ja hänen tiensä, sitä enemmän tuskaa he tuovat elämäänsä. Kun kipu lisääntyy, lisääntyy myös halu itsehoitoon. Lapset kuolevat yliannostuksiin samalla, kun huumekartellit kasvavat entistä voimakkaammiksi. Sellainen on aika, jossa elämme.

Jopa ne Jeesuksen seuraajat, jotka elävät kaikkein eristäytyneintä elämää, joutuvat nyt säännöllisesti kohtaamaan laskeuman rappeutuvasta yhteiskunnasta. Pahuuden nouseva virta näyttää saavuttavan ja hukuttavan meidät. Hallitukset toimivat usein omien kansalaistensa parasta vastaan. Yritykset puristavat asiakkailta yhä enemmän rahaa antaen samalla vähemmän vastinetta. Niitä näyttää kiinnostavan enemmän poliittinen korrektius kuin asiakkaiden tai työntekijöidensä palveleminen.

Jeesus vertasi lopun ajan tapahtumia ”synnytyskipuihin”. Mitä tiedämme synnyttävän naisen kivuista? Tiedämme, että synnytyksen lähestyessä supistusten aallot tihenevät ja voimistuvat. Ne johtavat johonkin ihmeelliseen, mutta tapahtuessaan ne aiheuttavat kipua!

Juuri nyt seisomme keskellä kipua tuntevaa maailmaa. Meidän pitäisi olla täynnä myötätuntoa ja empatiaa, mutta meidän ei pitäisi olla yllättyneitä. Jumala kertoi meille etukäteen – joissakin tapauksissa tuhansia vuosia etukäteen – että tällaiset ajat tulisivat. Totuus on, että me olemme etuoikeutettu sukupolvi. Näemme omin silmin menneiden aikojen profetioiden täyttymyksen. Elämme aikaa, jolloin Jumala toimii erityisillä ja ainutlaatuisilla tavoilla.

Silti jopa etuoikeutettu sukupolvemme tuntee suoraan tämän satuttavan maailman tuskan. Raamattu ennustaa hyperinflaatiota viimeisille päiville. Se on merkki tulevista loistavista asioista, mutta se ei ole hauskaa. Jos elät kiinteällä tulolla, se voi olla painajainen. Raamatun profetia puhuu supervitsauksista, supersodista, petoksesta kaikkialla, ihmisoikeuksien menettämisestä, totuudesta luopumisesta ja sadoista muista surullisista ja pelottavista trendeistä.

ÄLÄ PELKÄÄ

Mutta Raamattu sanoo myös: ”Älä pelkää!” Elämme kauhistuttavia aikoja, mutta meidän ei pidä pelätä. Ajat eivät ole suuremmat kuin Jumala, joka pitää meitä kädessään.

Johanneksen evankeliumin luvussa 14 Jeesus kertoo opetuslapsilleen, kuinka Isä pian lähettäisi Pyhän Hengen heidän auttajakseen. Sama Pyhä Henki asuu meissä. Sitten jakeessa 27 Jeesus sanoo: ”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.”

Rauhanruhtinas itse antaa sinulle pääsyn rauhaansa. Maailman silmissä rauha voi olla vain vihamielisyyksien lopettamista, mutta Jumalan rauha menee syvemmälle. Hepreankielinen sana rauhalle on ”shalom”. Se tarkoittaa ”täydellistä hyvinvointia”. Se liittyy elämän jokaiseen osaan.

Joskus menetämme rauhan, koska emme ota käyttöön Hänen tarjoamaansa rauhaa. Kol. 3:15 sanoo: ”Ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha.” Se tarkoittaa, että annat Hänen rauhansa komentaa ajatuksiasi ja tunteitasi.

Jae 2. Tess. 3:16 lausuu tämän siunauksen: ”Mutta itse rauhan Herra antakoon teille rauhan, aina ja kaikella tavalla.” Jeesus haluaa antaa sinulle rauhansa kaikissa olosuhteissa. Näihin olosuhteisiin kuuluvat ajat, joissa elämme.

Älä pelkää aikoja.

LÄHDE: Ajankohtaista uskosta – sivusto 19.02.2023