Lopun ajan ufo-ilmiöt

Sivulle kootaan artikkeleita lopun ajan ufo-ilmiöistä ja havainnoista

[ Kannattaa ymmärtää, ettei kyseessä ole mitkään elolliset avaruusoliot, vaan lopun ajan väkevä eksytys! taakkatoimitus ]

Selittämättömiä ilmiöitä. Yhdysvaltain kongressi on käärinyt hihansa ja vaikuttaa ottavan työryhmien havainnot tosissaan.
Selittämättömiä ilmiöitä. Yhdysvaltain kongressi on käärinyt hihansa ja vaikuttaa ottavan työryhmien havainnot tosissaan.

Mitä ufot ja avaruusolennot todellisuudessa ovat


Kaikkien aikojen paras. Niin kutsuttua Calvinen valokuvaa pidetään poikkeuksellisen hyvänä ”ufo-kuvana”. sheffield hallam university / Craig lindsay
Kaikkien aikojen paras. Niin kutsuttua Calvinen valokuvaa pidetään poikkeuksellisen hyvänä ”ufo-kuvana”. sheffield hallam university / Craig lindsay

Kateissa ollut kaikkien aikojen ”paras ufo-kuva” löytyi lopulta RAF:n eläkeläiseltä – ”kukaan ei koskaan kysynyt

Kuvassa näkyy salmiakin muotoinen esine Skotlannin taivaalla, taustalla RAF:n hävittäjä.

Elokuussa 1990 kaksi Skotlannin nummilla vaeltamassa ollutta miestä otti kuusi valokuvaa taivaalla näkemästään oudosta lentävästä esineestä.

Miehet veivät kuvat Skotlannissa ilmestyvälle Daily Record -sanomalehdelle. Julkaisemisen sijaan Daily Record toimitti kuvat Britannian puolustusministeriölle, joka salasi ne.

Britannian kansallisarkiston kuraattorina pitkään työskennellyt David Clarke onnistui vuosien työllä kaivamaan kuvat esiin. Clarke on nykyisin Sheffield Hallam -yliopiston apulaisprofessori.

”Daily Recordin kuvatoimittaja lähetti kuvat Craig Lindsaylle, joka oli ilmavoimien tiedottaja Skotlannissa. Hän puolestaan välitti kuvat puolustusministeriölle Lontooseen”, kertoo Clarke Newsweekille.

”Puolustusministeriö pyysi negatiiveja ja ne lähetettiin Lontooseen. Siinä vaiheessa kuvat katosivat”, kertoo Clarke.

Kukaan ei kysynyt. Kaikki nämä vuodet paras kuva on ollut nyt jo eläköityneellä RAF:n tiedottajalla Craig Lindsaylla. Sheffield Hallam university / David Clarke

Kuvien ottajien henkilöllisyys salattu

Salapoliisityöllä Clarke sai selville, että viimeinen alkuperäinen jäljellä oleva kuva on nyt jo eläkkeellä olevan Craig Lindsayn hallussa. Hän on kaikki nämä vuodet vain odottanut, että joku tulisi pyytämään kuvaa.

Kuvat ottaneiden kahden retkeilijän identiteetti ei ole tiedossa. Heidän henkilöllisyyttään ei Britannian puolustusministeriön mukaan kerrota ennen vuotta 2072, ”yksityisyyden suojaamiseksi”.

Ylämailla. Kuvan ottanut kaksikko oli lähtenyt vaeltamaan Calvinen kukkuloille. calvine travel

Sen verran heistä tiedetään, että kaksikko työskenteli kokkeina Pitlochryssä Skotlannin ylämailla. Kauniina kesäiltana he olivat lähteneet vaeltamaan läheisille Calvinen kukkuloille.

Kävellessään he havaitsivat suuren, salmiakin muotoisen lentävän esineen, joka liikkui taivaalla äänettömästi.

”Se pelotti miehiä. He juoksivat metsään mennäkseen piiloon. Pian he kuulivat hävittäjän lentävän ohi laaksoa pitkin. Kaksi minuuttia myöhemmin hävittäjä palasi ja alkoi kierrellä esineen ympärillä. Valokuvat on otettu silloin”, kertoo Clarke Newsweekille.

Alkuperäinen. Kuvassa näkyy ilmeisesti myös Britannian ilmavoimien hävittäjä. sheffield hallam university / Craig Lindsay

”Ihmisen tekemä”

Clarke pyysi kollegaansa, Sheffield Hallam -yliopiston valokuvauksen opettajaa Andrew Robinsonia analysoimaan valokuvan. Siinä ei näy merkkejä manipuloinnista.

Myös eläköitynyt RAF:n tiedottaja Lindsey uskoo, että kuva ei ole huijaus.

Mitä kuvassa sitten näkyy?

”En valitettavasti usko, että se saapui luoksemme toisesta galaksista. Luulisin, että se on ihmisen tekemä. Mikä tahansa se onkin, se pysyy salaisten listalla”, kertoo Clarke.

Hän arvelee, että se voisi olla ”Aurora”, Yhdysvaltojen huippusalainen tiedustelulentokone, josta 1980-luvulla huhuttiin. Tosin USA on systemaattisesti kiistänyt, että mitään Auroraa on koskaan ollut olemassakaan.

Clarke sanoo olevansa 100-prosenttisen varma, että joku Britannian tai Yhdysvaltojen sotilasorganisaatioiden sisällä tietää, mitä niin kutsuttu Calvinen valokuva esittää.

Aurora. Jos kone on olemassa, se olisi korvannut SR-71 Blackbird -koneet. wikimedia commons

LÄHDE: Tekniikka&Talous/Pekka Numminen 29.08.2022

Lue myös:

Valtameren pohjasta löytyi rivi selittämättömiä reikiä – tutkijat pyytävät yleisön apua

Nasa löysi Marsin pinnalta luolan, joka näyttää ovelta kallion sisään – Kuva herätti salaliittoteoreetikot