– seuraa lopun ajan aiheita

Drag tuhoaa lapset ja palvelee pedofiileja – Hävetkää aikuiset!

Dragin pitäisi olla iloista ja karnevalistista aikuisten leikkiä, mutta lapsi-drag-ilmiö tuhoaa koko drag-kulttuurin maineen, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola.

[ Drag – saastassa ei ole mitään iloista, vaan se on demonista perversiota. Kannattaa kumminkin lukea koko artikkeli. taakkatoimitus ]

Pikku-Jarin, 7, aamupäivä: ensin opetellaan matematiikkaa, sitten piipahdetaan bondage-kurssilla.

Iltapäivällä ryhmätyö viereisen pulpetin Tiinan, 8, kanssa: askarrellaan kaulapantoja ja sovitetaan suupalloja.

Miltä kuulostaisi? Mielestäni todella huonolta.

Itse asiassa huonompaa ideaa kuin lasten seksualisointi ei oikein taida löytyä.

Viime vuonna Helsingin keskustakirjasto Oodissa nähtiin drag-artisti Gaylien 2000:n järjestämä satutunti lapsille – siis 6–10-vuotiaille pikkuisille pilteille.

Kun kansanedustaja ihmetteli tapahtumaa Twitterissä, Oodi vastasi:

– Moninaisuus ja erilaisuuden kokemus voi joskus myös pelottaa, mutta drag-satutunnit näyttävät konkreettisesti, että rakkaus lukemiseen ja tarinoihin yhdistää meitä kaikkia, eroistamme huolimatta.

Mitä käsittämätöntä, järkyttävää palturia!

Helsingin kaupunki ei voisi tarjota lapsille suunnattua drag-kurssia, vakuutteli kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Laura Aalto Maikkarilla keskiviikkona.

Helsingin kaupungin kulttuurikeskus Caisa kuitenkin järjesti kesällä alle 18-vuotiaille tarkoitettuja drag-it-out-workshopeja, joissa nuorille opetettiin kuinka tulla drag-taiteilijaksi.

Helsingin kulttuurikeskuksen Malmitalo oli aikeissa näyttää viime lauantaina seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä juhlistavan Kulttuurikaappi-festareiden yhteydessä drag-lapsista kertovan dokumenttielokuvan Drag Kids.

Kun kuulin suunnitelmasta, ajattelin, että kyseessä oli puhdas markkinointiprovokaatio, jonka tarkoituskin oli herättää pöyristynyt haloo tapahtuman ympärille. Pienten lasten kustannuksella.

Mutta ilmeisesti kulttuurisen kompassinsa kokonaan hukannut Helsinki oli täysin vakavissaan.

Esimerkiksi kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyar lehahti puolustamaan drag-tapahtumaa:

– Pedofilia tai lapsien seksualisointi eivät liity dragiin, vaikka dokumentti kertoo dragia harrastavista lapsista.

Katsoin dokumentin Youtubesta. Alle 18-vuotiailta kielletyssä dokumentissa esiintyi neljä 8–11-vuotiasta lasta.

Heti alussa kahdeksanvuotias Stephan asettuu kontilleen pianonkosketinten päälle ja nostaa pyllynsä kohti katsojaa. Jalassa on 20 sentin korkkarit, kamera nuolee pientä vartaloa, jota peittää hopeinen, pikkuruinen body. Samaan aikaan äiti selostaa, että dragillä ei ole mitään tekemistä seksin kanssa.

Tämä on niin ilmeistä seksuaalikuvastoa kuin voi olla. Äidin kiellot eivät muuta asiaa yhtään mihinkään.

– Nämä perhetapahtumat ovat hauskoja kahdelle ryhmälle: perheille ja lastennu**ijoille”, drag-tähti Trixie Mattel kommentoi drag-tapahtumassa, jota mainostetaan “lapsiystävällisenä”.

Lapsi levittää haaransa lavalla, seteleitä jaetaan lapsille esityksen päätteeksi, yleisöön kuuluu miehiä koiramaskeissa ja pakarat paljastavissa asuissa.

Kuten varmasti jokainen järjissään oleva osasi ennakoida, Drag Kids aiheutti kohun – ja lopulta se peruttiin.

Helsingin kaupunki kertoi sivuillaan, että “drag kids” on ilmiö, joka näkyy maailmalla pride-tapahtumissa.

Kulttuurikaappi-festivaalin tavoitteena oli kuulemma juhlistaa LGBTQIA+-kulttuuria ja tuoda näkyväksi ilmiöitä, jotka maailmalla liittyvät tähän kulttuuriin.

Tosi kiva. Mutta lasten seksualisointi ei edelleenkään ole kosher. Dragiin liittyy vahvasti seksuaalista kuvastoa; se liioittelee ja karnevalisoi naisen seksuaalisuutta. Se ei kuulu satutunneille, se ei kuulu oppitunneille eikä se kuulu Helsingin kaupungin kulttuuritoimialan ydintehtäviin.

Sanon vielä lyhyemmin: Älkää tuputtako seksiä lapsille.

Sanon kolmannen kerran: Ei sek-si-ä lap-sil-le – ei millään verukkeella.

Väittivätpä lapsi-dragia puolustavat aikuiset mitä tahansa, kyseessä on aikuisille suunnattu esiintymismuoto, jossa miehet meikkaavat, panevat päähänsä peruukin, pukeutuvat naisten vaatteisiin ja tekevät usein seksuaalisia asioita lavalla.

Tykkään itsekin käydä drag- ja burleski-esityksissä, niissä ei ole mitään pahaa, päinvastoin – mutta ne kuuluvat aikuisten maailmaan, eivät lasten.

Lasten seksualisoiminen sukupuolivähemmistöjen oikeuksien nimissä ei ole ok. Se, että pikkupoikia meikataan raskaasti ja pannaan heidät keikuttamaan pyllyään minihameessa aikuisten miesten edessä ei ole ok.

Käsittämätöntä joutua edes kirjoittamaan tällaista itsestäänselvää asiaa kolumniin.

Eikä tällaisen asian sanominen ääneen ole konservatismia – eivätkä lapsi-dragia tähän maahan puskevat ihmiset ole edistyksellisiä saati sitten liberaaleja.

Nämä samat ihmiset puhuvat tosissaan patriarkaatista ja miehisestä katseesta, joka seksualisoi naisia 24/7 kaupassa ja pankkiautomaatilla. Mutta yhtäkkiä minkäänlainen seksuaalissävytteinen performanssi ja sukupuolirooleilla leikittely ei muka seksualisoi lasta.

Ymmärrän hyvin, että suvaitsevaisen huutokuoron edessä on helpompi vaieta. Mutta hävetkää sydämenne pohjasta te, jotka ette tätä sekoilua ajoissa pysäyttäneet.

Maailmalla ihmisoikeusaktivistit ja jopa drag-artistit itse paheksuvat lapsi-drag-suuntausta. On syytäkin, koska se tuhoaa koko drag-kulttuurin.

Ilmiössä ei ole mitään järkeä sen enempää homojen oikeuksien kuin lastenkaan oikeuksien kannalta.

Se ei edistä drag-kulttuuria vaan päinvastoin haittaa sitä suuresti: se tekee siitä hämäräperäistä, likaista ja aiheuttaa paheksuvia kohuja sen ympärillä.

Jos tarkoitus oli esitellä iloista ja karnevalistista aikuisten harrastusta, niin mitä järkeä on rakentaa sille kaikkien aikojen antimainos?

– Drag queen esiintyy yökerhoissa aikuisille ihmisille. Esityksiin liittyy runsaasti seksuaalisia elementtejä – takahuoneissa on alastomuutta, seksiä ja huumeita. En usko, että haluat lapsesi sekaantuvan tällaiseen, sanoo drag queen Kitty Demure.

Demure vetoaa aikuisiin, jotta nämä eivät pilaisi lastensa elämää. Hänen mukaansa lasten osallistaminen dragiin on äärettömän vastuutonta aikuisilta. Hän arvelee, että suurin osa lapsi-dragia hehkuttavista aikuisista yrittää näyttää vapaamielisiltä ja hyveellisiltä, vakuutella muille, että he eivät ole ainakaan homofobeja. Mutta he tekevät tämän imagonpuhdistuskampanjansa lasten kustannuksella.

– Totta puhuen te ette tee homoyhteisölle minkäänlaista palvelusta. Itse asiassa te vahingoitatte meitä. Meillä on jo valmiiksi maine siitä, että olisimme pedofiileja ja perverssejä ja jotenkin paheellisia. Me emme tarvitse sitä, että tuotte lapsenne luoksemme, Demure sanoo.

– Vie lapsesi klubille vasta, kun hän täyttää 18 vuotta, koska se on aikuisten juttu. Mutta älä tuhoa lapsesi elämää – äläkä tuhoa meitä, koska juuri sitä sinä teet.

LÄHDE: Iltalehti.fi/Sanna Ukkola 20.04.2023