Elokapina- Moskovasta kajahtaa?

Kesäkuussa sai kohtuuttoman paljon julkisuutta Elokapina – nimisen järjestön rettelöinti Helsingissä. He tukkivat Mannerheimintien telttaleirillään. Poliisi hajotti edellisen rettelöintiyrityksen, jonka perusteella jotkut kommunistilakimiehet yrittävät kehittää syytteitä virkatehtäviään hoitaneita poliiseja vastaan. Rettelöitsijät riemuitsivat, että poliisin puuttuminen toi heille suuren julkisuusvoiton.

Nyt poliisi ei puuttunut kovin pian tapahtumiin. Syyksi on arveltu aikaisemmat syytteet sekä sisäministeri Ohisalon painostus. Hänellehän on aina ollut vaikeaa tuomita rettelöivien aatetovereiden toimintaa. Poliisi sopi mielenosoituksen siirtämisestä pois Mannerheimintieltä ja poliisijohto kehui, kuinka Suomessa asioista voidaan sopia. Pian sen jälkeen mielenosoittajat siirtyivät takaisin Mannerheimintielle. Poliisi joutui kantamaan heidät putkaan, mutta sieltä vapauduttuaan rettelöitsijät palasivat paikalle.

Yhä useampi ihmettelee, kuinka kauan tuollaisia rettelöitsijöitä siedetään? Heillä on toki oikeus osoittaa mieltään, mutta se ei anna oikeutta terrorisoida muita.


Tällaisten liikkeiden synty on herättänyt ihmetystä paljon eri puolilla. Angela Merkel arveli, ettei tuollaista liikettä olisi syntynyt ilman ulkopuolista vaikutusta. Tuolla Merkel selvästi viittasi Venäjän hybridivaikuttamiseen. Siis Moskovasta yritetään lietsoa länsimaita heikentäviä kapinoita. Elokapina on siis yksi noista.


https://www.politico.eu/article/angela-merkel-climate-protests-russia-questions-whos-fueling-student-climate-movement/

Elokapinan isä ja äiti: Roger Hallam


Elokapina on osa kansainvälistä Extinction Rebellion liikettä. Sen perusti englantilainen Roger Hallam. Siinä tavoitteena oli lietsoa rettelöitä, joiden avulla saataisiin kaadettua länsimaiden talousjärjestelmä ja hallitukset. Moskovalla ei ole voimaa oikeasti haastaa länttä, siksi turvaudutaan helposti piilotettuihin hybridioperaatioihin.

Roger Hallam on avoimesti kertonut noista tavoitteistaan venäläisessä Russia Today mediassa.


(62) Key Elements In Radical Political Mobilisation – Part Two – YouTube

Kun Hallamin puheista on maailmalla noussut kohua, on Extinction Rebellion ja Suomessa Elokapina sanoutunut irti osasta Hallamin julistuksia, Mutta perimmäiset tavoitteet ovat edelleen entisiä: Esimerkiksi tukitaan liikenne suurten kaupunkien keskustoissa, vaikeutetaan talouden toimintaa ja kaupunkien huoltoa ja yritetään saada hallinto romahtamaan. Jos onnistutaan pakottamaan poliisi voimatoimiin, sitä pidetään voittona. Uskotaan, että se tuo sympatiaa ja uusia jäseniä liikkeeseen. Tuntuuko tutulta? Toki tällä hetkellä Mannerheimintien liikenteen katkaiseminen ei hallintoa romahduta, mutta huonommalla säällä olisi ikävää telttailla.

Vaatimuksina esitetään mm. se, että Suomen pitäisi olla hiilineutraali 2025 eli neljän vuoden päästä. Ottamatta kantaa koko vaatimuksen järkevyyteen (joka on oma keskustelunsa), tuollainen vaatimus oikeuttaa loputtomaan rettelöintiin, kunnes Hallamin oppien mukaisesti maa saadaan ajettua kaaokseen. Arvatkaapas, onko Venäjällä vastaavia vaatimuksia? Naiivit suomalaiset poliitikot vakavissaan selittävät noille rettelöitsijöille, että tavoite on tuossa aikataulussa mahdotonta. Ei sellainen noita rettelöitsijöitä kiinnosta. He hakevat mitä tahansa sopivaa veruketta kaataakseen länsimaisen talousjärjestelmän ja yhteiskunnan.


Civil disobedience to stop ecocide — RT On contact

Suurinta tyhmyyttä on se, kun media antaa noille rettelöitsijöille suuren määrän julkisuutta. Sen taustalla on ilmeisesti se, että valtaosa toimittajista on viherkommunisteja, jotka pohjimmiltaan kannattavat rettelöitsijöiden aatteita. Ja esimerkiksi valtiollinen Yle ohjelmissaan suorastaan viherpesee rettelöitsijöitä. Ylen päätoimittaja Jouko Jokinen taitaa olla Putinin salainen ihailija?

Elokapinan junailijana on ainakin aikaisemmin toiminut kommunistisen puolueen aktiivi. Nyt ovat hävittäneet tiedot sivuiltaan. Tähän joku ehkä sanoo, että eihän Venäjä enää ole kommunistinen maa. Mutta Venäjällä on edelleen vallassa sama KGB (nimeä vaihtaneena). Ja sillä on vanhat arkistonsa ja tapansa tallella. 50 vuotta sitten saivat houkuteltua osan suomalaista ”älymystöä” kannattamaan mielipuolista aatettaan ja hallintoaan. Nyt sama ilmiö esiintyy uusissa vaatteissa.

Suomalaisten päättäjien on aika lopettaa höpinä ja laittaa tuollainen Moskovasta ohjattu rettelöitsijäjoukko siihen nurkkalokeroon, johon se kuuluu.

LÄHDE: OikeaMedia/Olli Pusa 22.06.2021