– seuraa lopun ajan aiheita

Körttiläinen profetia

Wilhelmi Malmivaara 1854 – 1922 oli suomalainen kirkkoherra Lapualla, kansanedustaja, kirjailija, virsirunoilija ja herännäisjohtaja. Kirjassa ”Salattu voima” Seurapuheita. Herättäjäyhdistys s. 91. hän puhuu:

– Nyt on ruvettu väsymään kuningasvaltaan ja ruvettu vaatimaan valtaa kansalle, ruvettu ihailemaan kansanvaltaa. Jumala on senkin meille antanut. Hän vei meitä askeleen alemmaksi, ja nyt, jos kansamme rupeaa valtansa käyttämään omin päinsä, ei ole enää, ystävät, kuin yksi askel jäljellä siihen, että Jumalan sana pannaan pois, opettajat pois, Herran tunteminen pois. Tiedätkö kenen valta sitten tulee? Se on kehityksen viimeinen askel. Ensin Jumalan valta, sitten kuningasvalta, sitten kansanvalta, sitten perkeleen valta. Ja sitten tulee Kristus.

– Koettakaa nyt pitää arvossa Herran sana, joka vielä on meille kallis! Koettakaa opettaa sitä lapsillenne, että nekin sitä rakastaisivat yli kaiken muun! Harrastakaa sitä, välittäkää se vain perintönä lastenlapsillennekin, olipa valta kellä oli! Silloin säilyy Herran lauma keskellä kaikkia ahdistuksia ja koetuksia.

Tämä runsas sata vuotta sitten saatu profetia on ajankohtainen tänään, sillä elämme juuri nyt tuon kansanvallan, demokratian, kulta-aikaa. Suomesta ei varmaan löydy yhtään poliitikkoa, joka ei vannoisi demokratian nimiin? Raamatussakin tuo sana ja ajatus löytyvät Ilmestyskirjan räästä seurakunnasta, Laodikeasta, joka tarkoittaa juuri kansanvaltaa, kansan oikeutta. Surullista, että sen niminen uskovien yhteisö oli varsinainen kristillisyyden pohjanoteeraus, jossa ilmenivät kaikki synnit, viat ja heikkoudet. Mutta evankeliumi on siinä, että sieltäkin Jeesus vielä etsi ja kutsui ihmisiä parannukseen kolkuttamalla sen ovelle. Niin on tänäänkin.

Tuossa Malmivaaran profetiassa kansanvalta edeltää perkeleen valtaa ja niinhän se on ennustettu Raamatussa. Antikristuksen aika tulee suuren uskosta luopumuksen seurauksena, kun paatuneet kristityt huutavat perkeleen hallitsijakseen. Elämme silloin maailman historian kamalinta aikaa, jossa kaikki toiveet paremmasta huomenesta on heitettävä roskiin. Vasta vain Jeesuksen toinen tulemus tuo Jumalan kunnian, hänen kuninkuutensa, Jumalan valtakunnan, avun, valon, rauhan, viisauden maailmaan.

Tätä odotellessa on syytä ottaa vakavasti Malmivaaran kehotukset Jumalan sanan rakastamisesta, arvostamisesta, opettamisesta, julistamisesta kaikille. Sen voi tehdä myös rukouksessa:

– Herramme, pyhitetty olkoon nimesi, tulkoon valtakuntasi ja tapahtukoon tahtosi 1.Meidän maassamme 2.Kotikaupungissani 3. Seurakunnassani 4. Läheisissäni 5. Kotonani 6. Sydämessäni.

LÄHDE: Patmos blogit/Turkka Aaltonen 20.01.2024

INFO: Turkka Aaltonen on kirjailija ja evankelista.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.