– seuraa lopun ajan aiheita

Yhdysvallat huolestui ufoista

Yhdysvallat huolestui ufoista – ”eksponentiaalisesti kasvava uhka”

Selittämättömiä ilmiöitä. Yhdysvaltain kongressi on käärinyt hihansa ja vaikuttaa ottavan työryhmien havainnot tosissaan.
Selittämättömiä ilmiöitä. Yhdysvaltain kongressi on käärinyt hihansa ja vaikuttaa ottavan työryhmien havainnot tosissaan.

Havaintoja on sen verran paljon, että kongressi haluaisi ryhtyä toimiin heti eikä vasta huomenna.

Kaikkien tuntema termi ufo on lyhenne sanoista unidentified flying object, eli tunnistamaton lentävä esine. Sitä korvaamaan on luotu uusi termi, unidentified aerial phenomenon eli uap, tunnistamaton ilmailmiö. Sen katsotaan olevan parempi termi, sillä se ei ota kantaa siihen lentääkö esine vai onko se vain jotain muuta kummaa.

Oli käytetty termi mikä hyvänsä, havaintoja ei oikein voi ohittaa olankohautuksellakaan. Kongressin käsiin saapuvat raportit tulevat luotettavilta asevoimien ja hallituksen lähteiltä. Niiden määrä ei myöskään ole mitenkään vähäinen: esimerkiksi vuonna 2021 uap-asioita tutkinut työryhmä pudotti kongressin pöydälle alustavat arviot 144 dokumentoidusta uap-havainnosta.

Yhdysvaltain kongressi onkin parin viime vuoden aikana joutunut hitaasti myöntämään, että asialle täytyy tehdä jotain.

PopSci kertoo, että kongressi ottaa asian sen verran vakavasti, että se määräsi Yhdysvaltain puolustusministeriön luomaan uuden, ilmiöitä tutkivan osaston. Jotakin kongressin asenteesta kertoo, että kongressin mielestä Pentagon voisi hiljalleen pistää hihat heilumaan asian suhteen.

”Puolustusministeriön johdolla olisi tarkoitus perustaa uusi uap-uhkia käsittelevä osasto korvaamaan entinen Unidentified Aerial Phenomena Task Force -työryhmä. Komitea on pettynyt siihen hitauteen, millä hanke etenee”, kongressi kirjoittaa. Motherboard kertoi kongressin myös toivoneen sitä, että uusi osasto saisi ratkottua monia aiempien työryhmien toimintaa hidastaneita rakenteellisia ongelmia.

Jouduttaakseen asiaa kongressi aikoo yhdistää Unidentified Aerial Phenomena Task Forcen sekä ilmiöiden tunnistamiseen perustetun työryhmän, Aerial Object Identification and Management Synchronization Management Groupin. Yhdistämisestä syntyy Unidentified Aerospace-Undersea Phenomena Joint Program Office eli tunnistamattomien ilma- ja meri-ilmiöiden yhteisosasto.

Vaikka uusi osasto onkin vasta kehitteillä, Yhdysvaltain kongressi selvästi pitää sen tavoitteita mitä tärkeimpänä, sillä uap-havaintojen vakavuudesta käytetään selvää kieltä: kongressin silmissä saumattomasti maalla, merellä ja ilmassa liikkuvat ilmiöt ovat eksponentiaalisesti kasvava uhka.

Kongressi menee jopa niin pitkälle, että se myöntää havaintojen saattavan olla sellaista teknologiaa, joka ei ole ihmisen kätten työtä.

”Väliaikaisesti tunnistamattomat havainnot, eli ne, jotka analyysin jälkeen voidaan vahvistaa olevan ihmisen tekoa, ohjataan asiaan kuuluville osastoille”, kongressi kirjoittaa. Kuten PopSci huomaa, kyseinen virke sisältää myös sen, että joitakin havaintoja ei voida varmasti pitää ihmisen luomina.

LÄHDE: TIVI/Jori Virtanen 26.08.2022

LUE MYÖS

Nasa välttelee ufo-sanan käyttämistä, mutta juuri niitä se alkaa nyt tutkia – ”meillä voi olla jo tietoa”

Ufo-aiheet saivat Googlen liikkeelle – alkaa varoittaa uutisista

Valtameren pohjassa, kilometrien syvyydessä rivi selittämättömiä reikiä – tutkijat pyytävät yleisöltä apua mysteerin ratkaisemiseen

[ Kyseinen aihe kuuluu lopun ajan väkeviin eksytyksiin! taakkatoimitus ]