– seuraa lopun ajan aiheita

Ne hyvät Israel-uutiset

Ne hyvät Israel-uutiset, joista muu media ei kerro mitään

Länsimaissa Israel-uutisointi on valitettavan puolueellista. Israel esitetään lähes poikkeuksetta huonossa valossa vai oletko kuullut kahta seuraavaa uutista minkään muun median kuin Radio Patmoksen kautta?

Median puolueellisuudesta kertovat myös kaksi seuraavaa esimerkkiä, jotka kylläkin loistavat poissaolollaan. Missä ovat nämä erinomaiset, kaikkia meitä hyödyttävät, menestystarinat länsimaiden mediassa? Tarinat, jotka kertovat siitä, miten Israel toimii koko maailman parhaaksi.

Maanviljelystä ilman rajoja – Israel opettaa opiskelijoita saamaan maailman kukoistamaan

Kirjoittajana Pesach Benson, Israel Today.

Israelissa sijaitseva alue, nimeltään Arava, ei ole se todennäköisin sijainti maanviljelyn opettamiseen. Alue tunnetaan kuumasta säästä ja niukasta sademäärästä. Kuitenkin nimenomaan nuo olosuhteet houkuttelivat Hanni Arnonia perustamaan vuonna 1994 Arava International Center for Agricultural Training (AICAT) nimisen keskuksen. Ohjelman kautta pääosin kehitysmaista saapuvat opiskelijat oppivat käytännössä viljelemään maata alueella asuvien Israelilaisten maanviljelijöiden johdolla.

Arnon toteaa:

Se, että sijaitsemme Aravan alueella, aavikolla, jossa ei ole luonnonresursseja, antaa opiskelijoille lisäarvoa. He oppivat ymmärtämään, että ihmisen omat toimet ovat erittäin tärkeässä asemassa, voit voittaa haasteet ja jopa sinä voit saada aavikon kukoistamaan.

Vuodesta 1994 alkaen ohjelman kautta on valmistunut 20.000 opiskelijaa, pääosin Afrikasta ja Aasiasta. Nyt osallistui ensimmäistä kertaa opiskelijoita myös Azerbaidzanista. Arnonin kyllä onnistuu -asenteen huomasivat myös Azerbaidzanilaiset opiskelijat. Saltanat Mammadova kertoi opiskelijoiden oppineen sopeutumaan Aravan kuumuuteen. Hän sanoi myös vaikuttuneensa siitä, miten maanviljelijät kykenevät kasvattamaan jopa meloneja ja tomaatteja kuuman auringon alla.

Keskuksen opettaja Eyal Policar, sanoi, että

opiskelijat saavat kotiin viemisiksi enemmän kuin vain maanviljelyksen tekniikkaa. He kylvävät omavaraisen ruokatuotannon siemeniä. Tarvitsemme maanviljelijöitä kolme kertaa päivässä. Jokaisen maan tulisi olla ruoan suhteen omavarainen.

Israelin lehmät tulevat koko ajan onnellisemmiksi

Toinen Israel Today -lehden positiivinen esimerkki saattaa saada leveämmänkin hymyn kasvoillesi. Stan Goodenough kertoo, että Israelin lehmät ovat alkaneet saada biometrisiä henkilökortteja, jotka auttavat parantamaan niiden hyvinvointia ja myös kasvattavat niiden maidontuotantoa.

Joka vuosi tuhannet maidontuottajat ympäri maailmaa tulevat Israeliin toteamaan kuinka Israelin lehmät tuottavat maitoa lähes kaksi kertaa enemmän kuin lehmät muualla. He huomaavat myös, että Israelin lehmät ovat tyytyväisiä. Eivätkä vain tyytyväisiä, vaan onnellisia. Lehmistä huolehditaan hyvin ja henkilökohtaisella tasolla.

Jokaisen lehmän tiedot on syötetty tietokantaan, jonne eläimen hyvinvointiin ja tuottavuuteen liittyvät tiedot tallennetaan. Kahdesti päivässä, lypsyaikaan, lehmän vointia seurataan – syökö se hyvin vai onko tulossa sairaaksi? Onko se raskaana tai kiimassa?  Tätä henkilökohtaista huolenpitoa täydennetään puhtailla, ilmastoiduilla ja joskus jopa musiikilla varustetuilla tiloilla. Useilla tiloilla otetaan myös käyttöön ns. Biometrinen henkilökortti – lehmien kasvojen ilmeistä tullaan jatkossa tulkitsemaan voiko lehmä hyvin vai onko sillä hätä.

Tämäkin erinomainen uutinen pyritään kuitenkin mediassa kääntämään päälaelleen. Palestiinalaiset nimittäin väittävät nyt, että Israelilaiset kouluttavat lehmiä vakoilemaan heitä.

Ystävät, muistetaan Israelia ahkerasti rukouksin ja siunataan heitä! Voit tukea myös konkreettisesti lahjoittamalla Patmos Lähetyssäätiön Israel työhön.

Lähteet Israel Today
‘Its Agriculture With No Borders’: Israel Teaches Students to Make World Bloom
Getting Happier All the Time – Israel’s Cows – Israel Today
Seriously?! Palestinians Claim Israel Trained Cows to Spy on Them

LÄHDE: Patmos blogi/Jouni Lallukka 25.07.2023

INFO: Jouni Lallukka on Patmos Lähetyssäätiön kehityspäällikkö, raamattukouluttaja sekä ylitse seurakuntarajojen pidetty kirjailija ja raamatunopettaja.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.