EU valmistelee digitaalista identiteettiä

Kenen tai keiden valtaan suostut antamaan itsesi?

EU valmistelee digitaalista identiteettiä, johon liitettäisiin muun muassa digitaalinen lompakko.

Ursula von der Leyen 16.9.2020, lainaus puheesta:

”Aina kun jokin sovellus tai verkkosivusto pyytää meidän luomaan uuden digitaalisen identiteetin tai kirjautumaan helposti jonkin suuren verkkoalustan kautta, emme alkuunkaan tiedä, mitä meitä koskeville tiedoille tapahtuu. Sen takia komissio aikoo ehdottaa suojattua eurooppalaista sähköistä henkilöllisyyttä. Sähköistä henkilöllisyyttä, johon voimme luottaa ja jota kaikki ihmiset voivat käyttää eri puolilla Eurooppaa esimerkiksi veroja maksaessaan tai polkupyörää vuokratessaan. Teknologiaa, jonka avulla voimme itse valvoa, mitä meitä koskevia tietoja käytetään ja miten.”

Kenen valvontaan kansalaisten sähköisen identiteetin hallinta tulee? Digitaalisen identiteetin tulo tarkoittaa, että sinua voidaan seurata ja tarkkailla kaikkialla ympärivuorokautisesti. Mikäli identiteettiin liitetään lompakko, tilisi voidaan sulkea jonkin ulkopuolisen tahon toimesta.

Kuten tiedämme pelkästään Suomesta tänä päivänä, väärin ajattelevia ihmisiä voidaan vainota täysin mielivaltaisin perustein vallanpitäjien toimesta. Hyvänä esimerkkinä mielivaltaisesta toiminnasta voi pitää kokoomuksen valitsemaa valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista.

Von der Leyenillä ja komissiolla voi olla hyvä tahto, johon en henkilökohtaisesti kuitenkaan usko sen perusteella, millä tavoin von der Leyen ja komissio salaavat viestintäänsä, jonka pitäisi olla julkista. Viimeisin esimerkki merkittävästä salailusta saatiin, kun EU salasi Ursula von der Leyenin ja lääkeyhtiö Pfizerin toimitusjohtajan Albert Bourlan välisiä tekstiviestejä liittyen koronarokotekauppoihin.

Euroopan oikeusasiamies Emily O’Reilly ja muutamat mepit kritisoivat salailua vaatien viestinnän julkistamista.

EU-komissio ei ole mikään avoimuuteen toimintansa perustava demokratian helmi, vaan pikemminkin salailuun ja viestien tuhoamiseen erikoistunut organisaatio, joka tuhoaa kuukausittain tuhansia sähköposteja ja tekstiviestejä, kuten saksalaismedia Der Spiegel kertoi viime marraskuussa.

Kuten tiedetään, rikollisten ja valehtelijoiden perinteinen tapa on todisteiden mahdollisimman tehokas tuhoaminen.

En väitä, että komissio on rikollisjärjestö tai valehtelijoiden klubi, mutta avoimuudesta puhuminen sen toiminnan suhteen on yhtä falski ajatus kuin Sanna Marinin väittäminen substanssiosaajaksi.

Hyvät retoriset taidot eivät tee henkilöstä substanssiosaajaa, vaan ainoastaan puhujan, jolla on esimerkiksi taito puhua paljon sanomatta mitään tai olla vastaamatta juuri siihen, mitä kysytään.

(substanssiosaaminen = ammatissa tarvittavien tietojen ja taitojen hallintaa)

Digitaalinen identiteetti, mikäli sellainen otetaan laajamittaiseen käyttöön, muodostaa monenlaisia uhkakuvia, jotka voivat eskaloitua, jos ja kun poliittiseen valtaan nousee tahoja, joilla on heikko moraalikäsitys ja / tai joiden vallanhimo ja ahneus peittävät alleen inhimillisen järjenkäytön.

EU-komission hämärän ja salailevan toiminnan lisäksi kansakuntien ja kansalaisten tulevaisuudessa siintää muitakin asioita, joiden suhteen kansalaisten on syytä olla tarkkoja.

Seuraavassa on muutamia lainauksia eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan julkaisusta 1 / 2018:

”Älykkäiden laitteiden määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan seuraavan viiden vuoden aikana. Laitteisiin lisätään samalla yhä monipuolisempaa tietoa kerääviä antureita ja samanaikaisesti langattomat anturit kehittyvät niin pieniksi ja edullisiksi, että niitä voidaan sijoittaa ympäristöön ja jopa ihmisen kehoon helposti. Sensoreiden lisäksi monet toimintoja aktivoivat ja ohjaavat laitteet ovat kehittyneet.”

”Kehityksen seurauksena ihminen saa ympäristöstä ja itsestään jatkuvasti enemmän informaatiota ja yhä useampaan toimintoon voidaan vaikuttaa etäältä.”

”Ajatusten luku ja muokkaus suoraan aivoista”

”Aivot on onnistuneesti yhdistetty toisiin aivoihin ja saatu ajatuksia siirtymään. Ajatuksista on onnistuttu tunnistamaan sanoja.”

”Pään pintaan liimattavien sensoreiden lisäksi on kehitetty etäluettavia sensoreita, jotka sijoitetaan pään sisään. Käyttöaikansa jälkeen ne voivat sulaa kehossa aineenvaihdunnan osaksi. Myös bioyhteensopivia, esimerkiksi grafeenipohjaisia implantteja on tutkittu. Aivoja on ohjattu pään ulkopuolelta laser -säteillä ja muulla sähkömagneettisella säteilyllä.”

”USA:n DARPA on käynnistänyt hankkeen aivojen huomattavan tarkaksi kaksisuuntaiseksi kytkemiseksi tietojärjestelmiin.”

Kuten yleensä, asioilla on puolensa. Uutta teknologiaa ja uusia menetelmiä voidaan käyttää sekä hyvään että pahaan. Ketjun päästä löytyy aina ihminen tai ihmisiä, jotka päättävät. Lääketieteen kehitys on hieno asia, mutta kuten tiedetään, silläkin alalla on koettu moraalikatoa. Pfizer on tästä erinomainen esimerkki.

Vuonna 2014 Pfizer tuomittiin Yhdysvalloissa kahteen kertaan maksamaan miljoonakorvauksia liittyen harhaanjohtavaan markkinointiin. Huhtikuussa määrättiin 190 miljoonan dollarin korvaukset ja kesäkuussa 325 miljoonan dollarin maksu.

Tätä ennen Pfizer sai noin 50 miljoonan euron sakot lääkäreiden ja terveydenhuollon ihmisten lahjonnasta vuonna 2012.

Vuonna 2009 Pfizer tuomittiin 1,6 miljardin (1 600 miljoonaa) korvauksiin ”sääntöjenvastaisesta markkinoinnista”.

Eikä tässäkään vielä kaikki, sillä vuonna 2004 Pfizer tuomittiin maksamaan 430 miljoonaa dollaria liittyen lääkkeiden laittomiin markkinointikeinoihin.

Lopuksi muistutus. Kyseenalaistaminen on aina hyvä asia. Väärässä oleminen ei ole synti, mutta hyväuskoisuus voi johtaa karmeisiin seurauksiin.

LÄHDE: Oikeamedia/blogi/Heikki Porkka 16.06.2022