– seuraa lopun ajan aiheita

WEF:n Great Reset otti takapakkia

Hups, Maailman Talousfoorumin (WEF) dystooppinen Suuri Resetti taisi juuri sortua omaan näppäryyteensä?

Tiivistelmä

Kuukausi sitten julkaistiin lännen johtavien WOKE-kriitikoiden kirjoittama 480-sivuinen kirja Maailman Talousfoorumin (WEF) Suurta Resettiä vastaan. USA:n yliopistojen kampuksilta valtavirraksi päässyt autoritaarinen WOKE-ideologia on se kulmakivi, johon Suuri Resetti viime kädessä ideologisesti nojaa. WEF:n johtajan Klaus Schwabin ja ranskalaisen wefistin Thierry Melleretin kirjoittama Suuri Resetti julkistettiin ensimmäisenä pandemiakesänä 2020. Siinä on auki kirjoitettu aiemmin vain salaliittoteoriana pidetty WEF:n harrastama vihreä poliittinen globaaliohjaus. Tuore Suuren Resetin jyrkästi tuomitseva ja kansallisvaltioita puolustava kirja käsittelee lähes jokaista elämän aluetta monipuolisesti. Se kertoo synkän tarinan tulevasta köyhtymisestämme ja siitä, kuinka unipolaarisen maailman kaaduttua, lännen absoluuttinen mutta erityisesti suhteellinen taloudellinen voima heikkenevät Suuren Resetin – erityisesti WEF:n sota fossiilitaloutta vastaan – vuoksi. Kielteistä kehitystä nopeuttaa nyt Ukrainan sota, joka on katkaissut pitkälti Länsi-Euroopan ja Venäjän fossiilienergiayhteydet. Uraanin toimitukset jatkuvat edelleen Länsi-Eurooppaan USA:han Venäjältä ja sen kumppaneilta.

Juuri paljastunut valtava WEF:n ex-partnerin FTX-kryptopörssin konkurssi poliittisine seurauksineen romuttaa jo EU-lakiinkin kirjatun yritysten vastuullisuusviestinnän uskottavuuden, koska FTX:n entinen toimitusjohtaja – maailman kaikissa vastuullisuuskissanristiäisissä ja lehtien kansilehdillä vihreästi hyvesignaloinut ja WOKEistellut – Sam Bankman-Fries kertoo nyt avoimesti, että suuryritysten vastuullisuusviestintä on suuren yleisön huijausta. Myös yritysten vastuullisuus- eli ns. ESG-pisteytys menettää uskottavuutensa, koska todennäköisesti maailman suurimmaksi pyramidihuijaukseksi paljastunut FTX-yhtiö sai korkeat ESG-pisteet WEF:ltä vuoden 2022 alkupuolella.

Kerroin pyydetyssä kirjoituksessa syyskuun alussa arvovaltaisen yhdysvaltalaisen Real Clear Energy alustan lukijoille, kuinka SITRA ja komissaari Jyrki Katainen tekaistulla tarinalla Suomen kiertotalousihmeestä merkittävästi edistivät Suuren Resetin institutionaalistamista EU:ssa. EU:n vihreän vastuullisuuslainsäädännön ja keittiön kautta tulevan ohjauksen myötä Suomen elinkeinoelämän edunvalvonta on vajonnut kaoottiseen tilaan.

LÄNNEN ELIITTIWOKEKRIITIKOILTA TUORE TÄYSTYRMÄYS MAAILMAN TALOUSFOORUMIN (WEF) SUURELLE RESETILLE

USA:ssa on ilmestynyt tänä syksynä kirja ”Suurta resettiä vastaan – 18 teesiä Uutta maailmanjärjestystä vastaan” (engl. Against The Great Reset – Eighteen Theses Contra The New World Order, Bombardier, New York 2022). Sen kirjoittajat ovat läntisen maailman konservatiiviajattelijoiden ja journalistien kermaa. Tunnetuimmat ovat keskiluokan puolustajana tunnettu Kaliforniassa asuva Victor Davis Hanson ja brittiläinen ehkä merkittävin itse seksuaalivähemmistöön kuuluva ankara pride-/woke-kriitikko Douglas Murray. Kirjan 17 kirjoittaa ovat kotoisin USA:sta, Isosta Britanniasta, Kanadasta, Australiasta ja Italiasta. Kirjoittajat ovat yhtä lukuun ottamatta setämiehiä, joista yksi kirjaan USA:n WOKE:n koulutusjärjestelmän romuttamisesta kirjoittanut alun perin italialainen mm. presidentti Ronald Reaganin turvallisuusneuvostossa palvellut Angelo Codevila, kuoli vuosi ennen kirjan julkaisemista. Ainoa naispuolinen kirjoittaja emeritusprofessori (Ottawan yliopisto) Janice Fiamengo kirjoitti esseen nykyfeminismin tolkuttomuuksista. Lähes 500 sivuisen kirjan esseet on kerännyt ja kirjan on toimittanut ja sen esipuheen kirjoitti Time-lehden pitkäaikainen musiikkikriitikko ja mediamoguli Michael Walsh. Hän kirjoitti myös viimeisen taiteen ja ihmisen vapauteen perustuvan intiimin henkilökohtaisen esseen Davosin moukkamaisia hirviösetämiehiä vastaan.

SUURTA RESETTIÄ VASTAAN KIRJA KÄSITTELEE LÄHES KAIKKI IHMISELON OSA-ALUEET

Kirjan esseet käsittävät lähes kaikki ihmiselämän osa-alueet ja niihin liittyvät politiikkailmiöt: koronapandemiaan liittyvä ihmisten alistaminen, globaalipolitiikka, talous, historia, ideologia, sosiaalipolitiikka, ilmastonmuutos ja vihreä energiapolitiikka, liikenne, feminismi, TV-sarjat, elokuvat ja klassinen musiikki ja taide. En mene kirjan yksityiskohtiin kuin rajoitetusti tässä kirjan yleisesittelyssäni. Kirjan keskiössä on ensimmäisenä pandemiakesänä julkaistu Maailman Talousfoorumin (WEF) johtajan Klaus Schwabin ja mm. ultrarikkaille sijoitustoimintaa neuvoneen pariisilaisen Thierry Malleretin kirjoittama kirja ”Suuri Resetti” (engl. The Great Reset), jonka pääsanoma on, että yhteiskunnissa on tehtävä täysi muutos kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla yhteisen hyvän nimissä ilmastokriisin ja luontokadon takia.

Maailman suurimmat yhtiöt ovat WEF:n jäseniä. Vuotuisissa kokouksissa on vuodesta 1972 maasotettu ja sitoutettu politiikkaeliittiä suurten yhtiöiden tavoitteiden taakse meitä taviksia vastaan. Viime keväänä ulkoministeri Pekka Haavisto ja liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka osallistuivat WEF:n vuosikokoukseen, jossa keskusteltiin mm. siitä, kuinka ihmiset saadaan syömään hyönteisiä ja kuinka heiltä saadaan autot pois. Ministerimme todennäköisesti kuuntelivat myös WEF:n silloisen partnerin ja nyt maailman kaikkein aikojen suurimman pyramidihuijauksen tehnyttä Sam Bankman-Fried’ä, joka kertoi yleisölle nollahiili-ESG-ilosanomaa.

LÄNNEN YHTEISKUNNAT OVAT AJAUTUNEET MENTAALISEEN KRIISIIN WOKETUKSEN VUOKSI

”Suurta resettiä vastaan” kirja antaa ymmärryksen siitä, miksi valtaeliitti ja -media ovat Suomessakin kuin yhdestä puusta veistettyjä, miksi valtamediassa oli tarkoin valikoitua uutisvirtaa mm. koronaan liittyvien kansalaisvapauksia rajoittavien politiikkatoimien edistämiseksi, miksi uutiset ja mielipiteet sekoittuvat Uuden maailmanjärjestyksen mantranomaiseksi edistämiseksi (esim. kiertotalous ja kierrätys), miksi 24/7 meille Vastuullisesta mediasta tuputetaan maailmantuho-oppia (ilmastonmuutos ja luontokato), miksi sosiaalisessa mediassa sensuroidaan omaehtoisesti ajattelevia ihmisiä, miksi laajalti vanhemmat yhä enemmän pohtivat, miksi heidän lapsilleen ei opeteta koulussa omaehtoista ajattelua vaan sitä mitä pitää ajatella, miksi kaikki poikkeavat mielipiteet ilmastonmuutoksesta ja maahanmuutosta leimataan äärioikeistolaiseksi tai rasistisiksi kannanotoiksi, miksi TV- mainoksissa on nyt lähes kaikissa mustaihoisia ihmisiä, miksi kaikki yritysviestintä on samaa ”vastuullista” latteaa EU-lainsäädännön ohjaamaa inklusiivista ja valheellista nollahiili-ESG-tarinaa (ESG tulee sanoista Environment [ympäristö], Social [sosiaalinen] ja Governance [hallinta]), miksi TV:n hupiohjelmat ovat muuttuneet pakkonauramiseksi ja yhä pinnallisemmiksi ja pintajulkkikset yhä ällöttävämmiksi, miksi elämäniloa ja huumoria tukahdutetaan, miksi yliopistoissa erityisesti sosiaalitieteiden laitoksissa ihmisiä vainotaan väärien mielipiteiden vuoksi, miksi (arkki)piispat saarnaavat Jumalan sanan sijaan ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta, miksi hyvien ihmisten pitää ripustaa vaatteisiinsa sateenkaaritunnuksia Pride-viikolla, miksi ei ihmetellä, että woke-väen mielestä sukupuoli on sosiaalinen valinta, mutta että transihmiset ovat syntyneet väärään biologiseen ruumiiseen, miksi alle 18-vuotiaille määrätään hormoneja sukupuolen vaihtamiseksi, miksi valkoihoisia saa vihata, miksi länsimaiden – Suomi mukaan lukien – pitää pyytää anteeksi orjakauppaa joka päivä, vaikka Atlantin yli tapahtunut orjakauppa oli vain pieni osa ihmiskunnan orjakaupan historiaa ja vaikka meillä on nyt enemmän orjia kuin koskaan ihmiskunnan historiassa, miksi rauha on sotaa, miksi suvaitsevaisuus tarkoittaa suvaitsemattomuutta, miksi inklusiivisuus onkin heikoimmille eli vammaisille eksklusiivisuutta jne.

SUUREN RESETIN VASTAINEN KIRJA ANTAA HYVÄN TILANNEKUVAN JA HAHMOTTELEE EXIT-STRATEGIAA ELI KANSALLISVALTION PUOLUSTAMISTA

”Suurta Resettiä vastaan” kirja antaa erinomaisia argumentteja ja näkökulmia tätä pakkovaltaan ja lännen heikkouden tilaan johtavaa kehitystä vastaan. Kirjassa kerrotaan, kuinka meidät köyhdyttävä Davosin fossiilitaloutta vastaan tähdätty fiskaalisesti mahdoton globaaliagenda johtaa siihen, että Kiina kerää Neljännen teollisen vallankumouksen hedelmät.

Kirja antaa myös monipuolisen kuvan Davosista johdetusta tuhoisasta länsimaiden teollisuuden alasajoon ja kehitysmaiden kehityksen taannuttamiseen johtavasta globaalipolitiikkaohjauksesta ja siitä, kuinka samalla kun kansallisvaltioiden rajat häivytetään, valtioiden roolia Uudessa maailmanjärjestyksessä lisätään. Vaikka valtioiden roolia kasvatetaan surutta lainaa ottamalla, niiden hallitukset muutetaan käytännössä postikonttoreiksi.

Schwab joukkoineen advokoi ihmiskasvoisen ESG-/WOKE-sidosryhmäkapitalismin puolesta perinteistä osakaskapitalismia vastaan erityisesti vetoamalla em. ympäristöllisiin uhkakuviin. Italialainen eturivin yhteiskunnallinen kommentaattori Alberto Minargi antaa erinomaisen kriittisen arvionsa sidosryhmäkapitalismista kertomalla, mitä talousnobelisti Milton Friedman 40 vuotta sitten nyt ESG-/WOKE-väen tikun nokkaan nostamassa The New York Times’ssa julkaistussa perinteistä osakaskapitalismia puolustavassa artikkelissa todellisuudessa kirjoitti ja tarkoitti. Voitontavoittelun syyllistävä ESG-WOKE-kapitalismi johtaa lopulta yhteiskuntien köyhtymiseen ja ympäristöongelmien pahenemiseen Minargin mukaan.

Vuonna 1982 perustetun kuukausittain ilmestyvän kulttuurilehden The New Criterionin päätoimittaja Roger Kimball puolustaa esseessään ”Suvereenisuus ja kansallisvaltio” (engl. Sovereignity and the Nation State) eettisen ja valtio-opillisen perustelun valtioiden suvereeniuden puolesta nykyistä globaalieliittiä vastaan. Hän osoittaa tyhjäksi eliitin hypetyksen maahanmuuttokriitikoita ja oikeistopopulismia vastaan. Eliitin väittämä, että populistit olevan demokratian vastaisia on hänen mukaansa vale. USA:n täytevaaleissa demokraatit viime metreillä esittivät taajaan absurdia väitettä, jonka mukaan väärin äänestävät tuhoavat demokratian.

ERITYISESTI NUORIA JOHTAVIA MILLENIAARIPOLIITIKKOJA YMPÄRI MAAILMAA ON SITOUTETTU WEF:IIN INKLUSIIVISUUDEN JA JA VAARALLISEN ANTIRASISMIN ELI WOKE:N HENGESSÄ

Kaikkialla länsimaissa on johtavia nuoria poliitikkoja sitoutettu Suurta Resettiä edistämään kutsumalla heitä Maailman Talousfoorumin johtajan Klaus Schwabin Nuoret johtajat ohjelmaan. Ohjelmaan kutsutut ”jalkapohjamaiden” eli Suomen ja Uuden Seelannin pääministerit ovat kuin samasta puusta veistettyjä samoine autoritaarisine vuorosanoineen, mikä maantieteellisesti hyvin kuvaa Davosin ohjauksen maailmanlaajuisuutta.

Haluan ideologioiden olemusta opiskelleena nostaa George Bushin ja Donald Trumpin turvallisuusneuvonantajana toimineen Michael Antonin esseen ”Sosialismi ja Suuri Resetti” (engl. Socialism and the Great Reset) hieman yksityiskohtaisemmin esiin, koska sen ydinviestit ovat huolestuttavat. Yhdysvalloissa erityisesti laitaoikeistossa Suurta Resettiä pidetään yksioikoisesti sosialistien salajuonena, koska köyhtyminen ja sosialismi yhdistetään toisiinsa. Antonin mukaan tämä on asian yksinkertaistamista. Klassisen ja WOKE-marxismin hyvin tuntevana hän erittelee Suuren Resetin kapitalistisia ja sosialistisia piirteitä pitkässä esseessään.

Antonin mukaan yhteiskunnan ylimmät ja alimmat kerrostumat ovat WEF-ohjauksessa liittoutuneet keskiluokan tuhoamiseksi, mikä luo keskeisen yhteiskunnallisen jännitteen, jota tietoisesti rotukeskustelua kiihdyttämällä kärjistetään. Hänen ja monen muunkin mukaan suuri ero klassisen ja WOKE-marxismin välillä on se, että WOKE-marxismissa on hylätty Marxin luokkataistelu keskeisenä yhteiskuntaa eteenpäin vievänä voimana ja se on muutettu taisteluksi valkoista ylivaltaa ja valkoista patriarkaattia vastaan.

Suuren Resetin kapitalistisia piirteinä Anton pitää esimerkiksi nykyisten tekno-oligarkkien kuten Amazonin luomia työoloja, joita hän pitää lähes Marxin kuvailemaan kapitalismikarikatyyriin vertaantuvana; tämän kaltaisilla matalapalkka-aloilla on mm. pitkät työajat ja ankara uuden tekniikan mahdollistama työntekijöiden kaikin puolinen valvonta (mm. vessakäynnit). Työolot ja -ehdot, joista tulee mieleen Suomenkin Wolt-kuskit, eivät nyt ihan Charles Dickensin 1800-luvun ryysyläisoloihin vertaannu Antonin mukaan, mutta ne ovat kuitenkin aiempaa merkittävästi heikommat.

En lakkaa hämmästelemästä sitä, että Helsingin valtuustossa kauniit hienosti pukeutuvat ylempään keskiluokkaan näkönsä perusteella kuuluvat Suuren Resetin hypnotisoimat vasemmistoliiton ja vihreiden nuoret naisvaltuutetut kuvittelevat aidosti olevansa pienen ihmisen puolella saarnatessaan vihreän siirtymän ja inklusiivisuuden puolesta. Eräs heistä – vasemmistoliiton valtuustoryhmän vetäjä Mia Haglund – pääsi eduskuntaan sloganilla, jonka mukaan ”hän soisi Helsingissä palavan patriarkaatin turpeen sijaan”.

MICHAEL ANTONIN MUKAAN RASISTISEN ANTIRASISMIN KIIHDYTTÄMINEN ON HYVIN VAARALLISTA

Sosialismia Suuressa Resetissä taas Antonin mukaan muistuttaa maahanmuuton ja yritysten halpatyövoiman turvaamisen kielteisten taloudellisten vaikutusten maksattaminen ottamalla julkista velkaa ja nostamalla keskiluokan veroja.

Eniten kuitenkin mietityttää Antonin mainitsema WOKE-marxismin ja klassisen marxismin teleologioiden eroavaisuus. Marx piti ihmistä hyvänä ja kun yhteiskunnallinen luokkasodan kautta käyty kamppailu on ohi ja kommunistinen yhteiskunta on saatu lopulta rakennettua, luokkasota loppuu ja yhteiskunnallinen harmonia ja rauha vallitsevat. WOKE-marxilaiset pitävät kuitenkin Antonin mukaan vain värillisiä ihmisiä hyvinä eikä mitään lopullista harmoniaa saavuteta ennen kuin kenties sitten kun meidät valkoihoiset on nitistetty. Anton näkee WOKE-marxilaisten ja Suuren Resetin kannalta tässä kaksi kenties ylitsepääsemätöntä ongelmaa: 1) Valkoiset pyörittävät suvereenisti yhteiskuntaa ja taloutta ja 2) merkittävä osa ei-valkoisesta väestöstä ei kannata Suuren Resetin ohjaamaa rotukeskustelun äärimmäistä kärjistämistä.

FTX-SKANDAALI JA UKRAINAN SOTA NOPEUTTAVAT SUUREN RESETIN KIELTEISTEN YHTEISKUNNALLISTEN VAIKUTUSTEN PALJASTUMISTA

Suomessakin esimerkiksi maitopurkkeihin präntätty ESG-nollahiiliviestintä on jo edellä mainitsemani WEF:n kumppanin ja maailman suurimman pyramidihuijarin Sam Bankman-Fried’n mukaan huijausta ja se on vastuullisuuden sijaan vastuutonta.

WEF:lle ja Suurelle Resetille FTX-skandaalista aiheutuvaa mainehaittaa ja sen poliittisia seurauksia on vaikea yliarvioida, siksi en malta olla kommentoimatta sitä tässä kirjaesittelyssäni myös. Sam Bankman-Fried oli vielä muutama päivä sitten The New York Timesin (NYT) marraskuun lopussa järjestämän keskustelutilaisuuden neljän mainostetun kärkinimen joukossa valokuvien kera. Valokuvat ja henkilöesittelyt on nyt poistettu NYT:n sivustolta. Muut kärkinimet olivat Volodomyr ZelenskiMarc Zuckerberg ja Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen. Suomen vastuullinen media ei ole toistaiseksi suostunut kertomaan em. mainehaitasta ja FTX:n konkurssin poliittista seurauksista, vaan se on keskittynyt viestimään vain teknisistä FTX:n konkurssiin liitetyistä sekoista.

Sam Bankman-Fried on ollut WEF:n ESG-lähettiläs erilaisissa kissan ristiäisissä ja hän on lukemattomia kertoja moraaliposeerannut lehtien kansissa vihreillä humpuukiviesteillään. FTX-yhtiö oli tämän vuoden alussa saanut WEF:ltä korkeat ESG-vastuullisuuspisteet. Luulisi vihdoin ymmärrettävän, että ihmisten rahojen kähveltäminen ja hävittäminen järkyttävässä laajuudessa ei ole kovin vastuullista puuhaa. Bankman-Fried otti itselleen yhtiönsä kassasta miljardin dollarin lainan muutama päivä sitten.

Toinen kehitys, joka tulee nopeuttamaan lännen taloudellista ja moraalista alamäkeä ja johtaa Suuren Resetin kielteisten vaikutusten nopeampaan paljastumiseen suurelle yleisölle, on Ukrainan sota. Fossiilienergiayhteyksien katkeaminen/katkaisu Venäjän ja Länsi-Euroopan välillä aiheuttaa jo nyt teollisuuden alasajoa Euroopan teollisuuden – erityisesti Saksan teollisilla sydänmailla. Tällä tulee olemaan järisyttävät kielteiset taloudelliset ja terveydelliset vaikutukset Euroopalle jo tänä talvena. Uraanitoimitukset jatkuvat sekä Länsi-Eurooppaa ja USA:han edelleen Venäjältä ja sen liittolaisilta ja esimerkiksi USA tuottaa järisyttävät 20 % sähköntarpeestaan Venäjän uraanilla.

SITRA JA KOMISSAARI JYRKI KATAINEN EDISTIVÄT MERKITTÄVÄSTI SUUREN RESETIN INSTITUTIONALISOINTIA EUROOPAN UNIONISSA

Elokuussa yhdysvaltalainen merkittävä energiapolitiikan keskustelualusta Real Clear Energy pyysi minulta arviota maailmanlaajuiseen keskusteluun syötetystä Suomen kiertotalousihmeestä epäillen sen todenperäisyyttä. Kerroin kirjoittamassa artikkelissa siitä, kuinka SITRA ja komissaari Jyrki Katainen edistivät ”Suomen kiertotalousihmeellä” EU:ssa sekä koko maailmassa WEF:n Suurta Resettiä merkittävällä tavalla. Kerroin myös, kuinka ihme päättyi nolosti siihen, että Suomeen rakennettiin polttolaitosten verkosto Tanskan ja Ruotsin tapaan ja kuinka Suomen kunnat tuhlasivat satoja miljoonia toimimattomaan vihreään ”kiertotalouteen” 2000-luvulla ennen polttolaitosten rakentamista. Nyt joudutaan tuhlaamaan tähän turhuuteen vielä enemmän rahaa, koska komissaari Jyrki Kataisen aikoinaan esittelemä utooppinen, taloudelle, terveydelle ja ympäristölle haitallinen kiertotalouspaketti niin vaatii. Suomen elinkeinoelämän edunvalvonta on Suuren Resetin ohjauksesta johtuen tehdyn pakottavan EU:n ESG-lainsäädännön mutta myös keittiön kautta tulleen ohjauksen myötä joutunut kaoottiseen tilaan ja on kykenemätön puolustamaan etujaan.

LÄHDE: Oikeamedia.com/blogi/Mikko Paunio 20.22.2022