– seuraa lopun ajan aiheita

Pahan kolminaisuus

Sammakoiden aikaan

Kun olin pikkupoika ja rahaa oli vähän käytettäväksi, yritimme keksiä kavereiden kanssa ansaitsemiskeinoja, jolla köyhyyttä poistettiin väliaikaisesti. Eräs harrastukseni oli sammakoiden kerääminen. Läheisessä lammessa niitä oli runsaasti ja omatekoisilla nailonsukkahaaveilla saimme niitä kymmenittäin. Sitten kuskasimme suuret sammakot ämpäreissä linja-autolla laitokseen, jossa niitä käytettiin tutkimuksiin ja rokotusten kehittämiseen. Siihen aikaan oli parikin keskusta, joihin ostettiin sekä rupi-, että lehtisammakoita. Sammakko maksoi 50 penniä, joka oli iso raha (aikuisten linja-autolippu Turussa laitakaupungilta keskustaan maksoi samaan aikaan 30 penniä). Olimme siis hetken ajan rahoissa, mutta pian ei taas ollut rahaa, eikä sammakoita.

Tulee aika, jolloin pahan kolminaisuus saa vähäksi ajaksi suuren vallan ja pimeyden voimat terästäytyvät sekoittamaan maailmaa oikein urakalla. Pahan kolminaisuutena esiintyvät käärme (perkele) peto (em. inkarnaatio – ruumiillistuma – ihmisen muodossa kuin Kristus) väärä profeetta (em. henkinen vaikuttajahahmo) Raamattu kertoo meille, jokaista edustavan saastaisen hengen, joka muistuttaa sammakkoa. Näiden riivaajahenkivaltojen esiinmarssi tulee muistuttamaan aluksi kuin messias olisi ilmestynyt voimallisesti ihmeiden kera ihmisiä auttamaan. Mutta seuraavassa vaiheessa syttyy maailmansota. Ilm.16:13 ”Minä näin, kuinka lohikäärmeen suusta, pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähti kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista. Ne ovat riivaajien henkiä, jotka tekevät ihmeitä. Ne lähtevät koko maanpiirin kuningasten luo kokoamaan heitä sotaan Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä.”

Niinä päivinä poliittiset johtajat eivät kykene hallitsemaan tilannetta. Sotilaat ovat vain johtajiensa käskettävinä. Tiedemiehet eivät kykene poistamaan vääjäämätöntä tuhon kylvöä. Uskonnolliset johtajat ovat voimattomia auttamaan ketään. Tulevaisuus on synkkä kuin yö. Ihmiset ovat uskoneet valhetta ja luottaneet katteettomiin lupauksiin uudesta puhtaasta maailmasta, hyvinvointiyhteiskunnasta, energian riittävyydestä, rauhallisesta rinnakkaiselosta kansojen välillä, luonnon tasapainottamisesta, alhaisesta eläkeiästä, sosiaalisesta huolehtimisesta. Ihmiset ovat uskoneet, ettei Jumalaa ole ja että ihminen on oma jumalansa ja kykenee ratkaisemaan kaikki ongelmat. Eräänä päivänä rahalla ja kullalla ei ole mitään arvoa, omaisuuden turva on rypistyneen paperipussin arvoinen. Muutosta ei tule vastustuksen, mielenosoitusten tai purnaamisten kautta. Ihmiskunta on kuin aikoinaan Titanicin väki, kansa palloilee kannella uppoamattomaksi julistetussa aluksessa ilman venettä, ilman pelastusliiviä, alla vain loputon kuolettava kylmä syvyys. Ei naurata enää, vitsit ovat vähissä, suunsoittajat ja pilkkaajat vaikenevat. Asiantuntijoita ei ole. Synti hukuttaa, se on kaikkien ihmisten ongelma. Kaikki ihmisten vaiheet ovat tarkasti Jumalan kirjassa. 2.Moos.32:33. ”Mutta Herra vastasi Moosekselle: – Joka on tehnyt syntiä minua vastaan, sen minä pyyhin pois kirjastani.”

Ihmisten tekemät liitot murenevat, suuret talousjärjestelmät murtuvat. Kaikki ihmiset ovat kauhuissaan ja ahdistusta pursuaa ylitarjontana tiedostusvälineistä. Kun ei ole evankeliumia, on vain edessä pimeys ja umpikuja. Ainoa neuvo itse kullekin on silloin vain: piiloon ja pian. Mutta mitä ihmiset piiloutuvat? He menevät pommisuojiin, maanalaisiin käytäviin, kellareihin, maakuoppiin. He piiloutuvat Jumalaa, Jumalan tuomiota, sillä synnin mitta on täyttynyt, eikä armoa enää ole jaossa. Sodoman päivät ovat luetut, eikä uusia kansanäänestyksiä enää tule. Nyt puhuu Jumala, hänellä on viimeinen sana jokaiselle ihmiselle. Elämä loppuu näkyvässä muodossa ja alkaa ikuisuus. Vihan ja tulen aika on tullut, edessä on vain suuri putous. Ilm.14:15. Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin ja sanoivat vuorille ja kallioille: ”Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta! Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?”

Sammakoiden aika on tulossa. Laske, mitä olet saanut aikaan tähän päivään mennessä? Mitä olet ajatellut viedä siitä mukanasi? Mikä siis on sinun paikkasi ja asemasi? Minkä arvoinen olet? Mitä muut sanovat sinusta? Missä ovat suosittelijasi? Kenen omaisuutta olet? Kuka puhuu puolestasi? Mistä ovesta kuljet ja mihin se johtaa? Mikä on tiesi nimi, mikä on sen päämäärä? Ketä pakenet, keneltä pyydät apua? Kenelle kohotat maljasi? Kenen kanssa kuljet, kuka auttaa sinua matkallasi? Millainen on tulevaisuuden suunnitelmasi? Missä vietät iäisyytesi? Nyt on korkea aika varata paikka Jumalan luona ja kääntyä Jeesuksen puoleen rukouksessa. Huuda häntä avuksi, kun vielä olet hengissä!

LÄHDE: Patmos blogi/Turkka Aaltonen 20.03.2023

INFO: Turkka Aaltonen on kirjailija ja evankelista

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.