Mitä yhteistä näillä asioilla?

What Do These Things Have in Common?

By Hal Lindsey, 22.1.2023, suom. SK

Munien hinta; ostoskeskuksen vartija uhkailee ”Jeesus pelastaa” -paidan käyttäjää (Suomessa Iso-Omenan vartijat tappoivat erään helluntaisisaren. Suom. huom.); hyökkäykset Yhdysvaltain sähköverkkoa vastaan; maailmanlaajuinen pakkomielle pornografiaan; uusi ydinaseilla uhkailemisen aalto Venäjältä; demokraattisten instituutioiden yleinen rappeutuminen; johtajien globaali uudelleenjärjestely; ”sisällissodan” uhka Israelissa; korruptio korkeimmilla hallintotasoilla kaikkialla maailmassa; aseistettu tekoäly; syväväärennetty (deep fake) ääni ja video, joka mahdollistaa ennennäkemättömän petoksen tason; globaali taloudellinen kaaos jne. jne.

Mitä yhteistä näillä ja sadoilla muilla vastaavilla asioilla on? Ne ovat merkkejä pikaisesta Jeesuksen tulemuksesta. Maaplaneetta on uuden maailman synnytystuskissa. Se on vaikeaa – jopa sietämätöntä – mutta se on myös jännittävää. Olemme astumassa profeettojen ennustamiin päiviin.

Tässä lopunajan maailmassa meitä ympäröi yhä enemmän typeryys, raivo Jumalaa vastaan, ylimielisyys ja ihmiset, jotka keksivät pahaa ja iloitsevat siitä. Meidän, läheistemme, seurakuntiemme ja yhteisöjemme kannalta on tärkeää, että kristityt reagoivat oikein. Miten siis Jumala kehottaa meitä reagoimaan?

Katsokaamme ensin, miten ei pidä reagoida. Jeesus opetti meille, että me emme saa vastata samalla tavalla. Meidän ei tule vuodattaa kirosanoilla kyllästettyä myrkkyä vihollistemme päälle somessa. Meidän ei pidä tulla pelokkaiksi tai väkivaltaisiksi. Pelko ja raivo kulkevat käsi kädessä. Äärimmäinen viha syntyy usein pelon tai uhan tunteen seurauksena. Siksi on niin tärkeää, että kristityt vaeltavat uskossa. Miten voit voittaa ihmisiä Kristukselle, jos pelkäät heitä ja tunnet armotonta vihaa heitä kohtaan?

Jeesus antaa meille vastauksen vain neljällä sanalla: ”Pitäkää usko Jumalaan” (Mark. 11:22).

Jos luotat omaan vahvuuteesi tai poliittisten liittojesi vahvuuteen, tai johonkin tiettyyn johtajaan, niin luonnollisesti pelkäät. Raivostut jokaisesta mahdollisesta uhasta, mutta usko Jumalaan sallii sinun osoittaa ja kasvattaa Hengen hedelmää – ”rakkautta, iloa, rauhaa, pitkämielisyyttä, ystävällisyyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, sävyisyyttä, itsensähillitsemistä” (Gal. 5:22-23).
Älä ohita tätä luetteloa liian nopeasti. Harkitse jokaista sanaa. Etkö halua sitä? Eikö maailma tarvitse sitä? Nuo sanat edustavat valoa alati pimenevässä ajassa: ”rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen”.

Sananlaskut 24:19 sanoo: ”Älä vihastu pahantekijäin tähden.” Sosiaalinen media ja kaapeliuutisverkot opettavat meille juuri päinvastaista. Ne haluavat, että emme tekisi mitään muuta, kuin että harmittelemme toisten tekoja ja asenteita. Jos huolehdit vain omasta maallisesta hyvinvoinnistasi, sinulle tulee pakkomielle siihen, mitä pahantekijät puuhaavat. Mutta jos otat Jumalan näkökulman, et tuskaile pahantekijöiden vuoksi, vaan pahantekijöiden tulevaisuuden vuoksi. Seuraava jae, Sananl. 24:20, kuuluu: ”Sillä ei ole pahalla tulevaisuutta; jumalattomien lamppu sammuu.”

Tästä syystä jakeessa 19 ja monissa muissa kohdissa meitä kehotetaan olemaan kadehtimatta pahoja. He voivat lentää muhkeilla yksityiskoneilla konferensseihin, joissa käsitellään ilmastomuutoksen kauhuja. Heillä voi olla julkisuutta ja valtaa, mutta elleivät he käänny Kristuksen puoleen, iankaikkisuus ei ole heille onnellinen paikka. Samaan aikaan alhaisin (maailman mittapuulla) mies tai nainen Kristuksessa elää iankaikkisuudessa, joka on täynnä rakkautta, iloa ja rauhaa.

Ja me, jotka uskomme Jumalaan, voimme elää samassa taivaallisessa rakkaudessa, ilossa ja rauhassa – nyt.

LÄHDE: Ajankohtaista uskosta – sivusto 23.02.2023