– seuraa lopun ajan aiheita

Raamatun ennustukset toteutuvat

Raamattua ja ennen kaikkea sen profetioita vastaan on hyökätty kautta aikojen. Vuosikymmeniä Raamattua tutkineena voin kuitenkin sanoa, että lopun aikaan liittyvät Raamatun ennustukset alkavat toteutua yhä tihenevässä määrin. Tuon tässä blogissani esille muutaman kehityslinjan, jonka Raamattu ennustaa tapahtuvan. Ainakin henkilökohtaisesti pidän tuota kirjaa parhaana ns. tiekarttana tämänkin päivän maailman tapahtumia seuratessani.

Vaikka olen tutkinut Raamattua ja sen profetioita vuosikymmeniä, ja pitänyt niistä monia raamattutunteja, olen silti ollut hyvin varovainen tulkitsemaan mitään tämän ajan tapahtumaa sellaisena, josta löytyisi suoraan ennustus Raamatusta. En väitä, etteikö jotkin tämän ajan yksittäiset tapahtumat olisi ennustettu Raamatussa, mutta itse olen varovainen tuomaan julki tulkintaani, ellen näe aivan selvää yhtäläisyyttä jonkin tapahtuman ja Raamatun profetian välillä.

Viime vuosien aikana on maailmassa kuitenkin tapahtunut monissakin asioissa sen suuntaista kehitystä, jonka näen löytyvän Raamatun ennustamista suuntalinjoista lopunajan tapahtumissa. Tuon tässä blogissa esille muutamia noista kehityslinjoista, joissa ollaan menossa. Monet näistä asioista ovat alkaneet kehittyä vasta viimeisen parin vuosikymmen aikana ja ovat yllättäneet monet asiantuntijatkin.

Yksi ajankohtainen ilmiö on hintojen nousu, jonka jokainen kansalainen on viime päivien aikana väkisin huomannut. Lähes kaikkien tarvikkeiden hinnat ovat nousseet, ruuan, polttoaineiden, rakennustarvikkeiden jne. Viimeisimmät rajuimmat hintojen korotukset johtuvat tietysti Ukrainan sodasta.

Tekee mieli sanoa, että vain yksi pieni sota, sinänsä pienellä alueella maapalloa, ja sen seuraus eri tuotteiden hinnoissa on jo hätkähdyttävä. Tankkasin jokin päivä sitten autoni eräällä Sisä-Savon paikkakunnalla. Bensan litrahinta oli 2,62 euroa. Mielessä käväisi ajatus, mitä me ihmiset suostutaan maksamaan jostakin tuotteesta, ennen kuin me nousemme kapinaan. Mutta vähitellen tajusin, ettei ole mitään kipu-pisteen ylärajaa, vaan maksamme kiltisti sen, mikä hintalapussa seisoo tai sitten olemme ilman tuota tuotetta!

Saman kuvion ja tapahtumaketjun löydämme ennustettuna Ilmestyskirjan kuudennesta luvusta, jolloin on jo kyse paljon laajemmasta sodasta. Kun tuo Raamatun ennustama sota on aikanaan riehunut maapallolla, ruuan hinta tulee nousemaan jopa niin paljon, että työmiehen päiväpalkalla saa vain päivän ruoka-annoksen vehnää ja jos joku tyytyy ohraan, niin kolme ruoka-annosta, Ilm. 6:6. Eikä tuo sota ole vielä ns. loppusota Harmagedonilla.

Saatat sanoa, että eihän tuo ole mahdollista, kukaan ei länsimaissa suostuisi siihen. Mutta kun se päivä tulee, ei ole muuta mahdollisuutta. Kun aikanaan kampanjoitiin EU:hun liittymisen puolesta, yhtenä valttina oli, että mm. ruuan hinta tulee laskemaan. Tänä päivänä huomaamme, ettei auta EU, eikä mikään muukaan. Kun kansakunnat on saatu luopumaan omavaraisuudesta, niin ruuan, energian kuin kai-ken muunkin hinnat määritellään muualla. Eli selkokielellä sanottuna, halvat ajat ovat ohi.

Toinen Ilmestyskirjan ennustama suuntalinja liittyy ilmaston lämpenemiseen. Vaikka joskus vuosikymmeniä sitten jotkut asiantuntijat ennustivat, että maapallolla ollaan menossa kohti ilmaston viilenemistä, kohti uutta jääkautta, tänään huomaamme, että suunta on aivan toisenlainen. Näinä viikkoinakin olemme lukeneet hirmuhelteistä ympäri maapalloa, ja lähes joka vuosi tehdään uusi ennätys maapallon keski-lämpötilassa.

Kun tänään tehdään tarkkoja laskelmia ilmaston lämpenemisen kuriin saamiseksi, mitä tehdään sinä päivänä, kun Herra toteuttaa neljännen vihan maljansa. Ilmestyskirjan 16. luvun jakeet 8 ja 9 sanovat: ”Ja neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon, ja sille annettiin valta paahtaa ihmisiä tulella. Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset. Mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet Hänelle kunnian!”

Yksi Raamatun ennustamista kehityslinjoista liittyy kansojen yhdentymiseen. Vielä 1970- ja 80-luvuilla oli vallalla terve ja vahva kansallishenki, mutta viime vuosina ja vuosikymmeninä on ajettu yhä kiihtyvämmällä vauhdilla kansojen yhdentymisaatetta, EU:ssa jopa sillä innolla, että satojen miljardien velat-kin täytyy olla yhteisiä! Toisaalta tämän kehityslinjan ja pyrkimyksen ymmärtää, koska sillä on tavoiteltu taloudellisia etuja, mutta myös ajatusta maailmasta, jossa kaikki kansat olisivat veljet ja sisaret keskenään. Sillä voitaisiin taata myös kestävä rauha. Tämän päivän uutiset ovat kuitenkin kuin märkä rätti vasten kasvoja. Aina löytyy niitä mielipuolisia diktaattoreja, jotka onnistuvat murskaamaan unelman onnellisemmasta maailmasta.

Raamatun ennustusten mukaan pyrkimys kansojen yhdentymiseen täytyy tapahtua. Kun eräänä päivänä valtaan astuu Antikristus, josta Raamattu käyttää myös nimityksiä peto, laittomuuden ihminen, kadotuksen lapsi, silloin kaiken kansallismielisyyden onkin täytynyt jo siirtyä taka-alalle. Ilm. 13:7, 8 ennustaa tästä johtajasta näin: ”sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot. Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä.” Niin, ajatus kaikista kansoista sisarina ja veljinä on sinänsä kaunis, mutta viimein astuu näyttämölle johtaja, joka on itse saatanan lähettiläs. Hänen petostensa ja valheidensa rinnallaan jopa Putin vaikuttaa pyhäkoulupojalta ja totuuden torvelta.

Ja vielä yksi kehityslinja, jota olen mielenkiinnolla seurannut jo vuosikausia ja vuosikymmeniä. Lapsena 1960-luvun alussa muistan, kuinka lelujen ja monien muiden tuotteiden pohjassa luki yhä useammin ”Made in Japan”. Tuotteille hieman naureskeltiin, mutta ei naureskeltu enää seuraavalla vuosikymmenellä. Parikymmentä vuotta myöhemmin tuotteissa alkoi usein esiintyä merkintä ”Made in China”. Tuotteiden laatu ei ainakaan aluksi ollut kovassa maineessa. No, tänä päivänä joka tapauksessa maailma on pullollaan kiinalaisia tuotteita.

Kiinan kunnianhimoinen tavoite tänä päivänä on nousta maailman johtavaksi talousmahdiksi jopa ohi Yhdysvaltojen. Eikä tuo tavoite ole tuulesta temmattu. Viime vuosien aikana Kiina on jopa lainannut rahaa monille Länsimaillekin ja saanut joitakin niistä jopa riippuvuussuhteeseen itsestään. Kiinan myös epäillään vakoilevan muuta maailmaa joidenkin tuotteidensa ja sovellusohjelmien kautta. Jos tämän Kiinan esiinmarssin olisi ennustanut puoli vuosisataa sitten, kukaan ei olisi uskonut. Kiinaa pidettiin kaukana Aasiassa olevana kommunistisena valtiona, joka ei olisi niinkään kiinnostunut yhteyksien kasvattamisesta länteen. Tänä päivänä tilanne on kuitenkin täysin muuttunut!

Raamatussa Kiinaa ei mainita nimeltä, ei historian kertomuksissa eikä lopun aikaan liittyvissä profetioissa. Nyt on kuitenkin muistettava, että Raamattu ei läheskään aina kerro esim. henkilöistä ja valtioista niiden oikeilla nimillä. Kiina löytyy sittenkin aivan selvästi Raamatun profetioista, mutta siitä käytetään nimitystä ”auringon noususta tulevat kuninkaat”, jotka eivät tule Eurooppaan ja Lähi-itään rauha mielessään, vaan tuomaan hirvittävää tuhoaan, Ilm. 9:13-19 ja 16:12.

Itse en varmuudella löydä Raamatun ennustuksista muita tämän päivän suurvaltoja, en edes Venäjää, vaikka se usein yhdistetään Googiin. Itse ymmärrän Googin viittaavan aivan muuhun kuin Venäjän johtajaan. Mutta Kiinan ja sen kumppanit löydän sieltä kristallinkirkkaasti. Kiina ei todellakaan aio jäädä sivusta seuraajaksi edes lopunajan näyttämöllä, joka pääsääntöisesti näytellään Euroopan ja Lähi-idän maaperällä!

Näin lyhyessä blogissa ei ole mahdollisuutta sen tarkemmin käsitellä tätä aihetta, mutta jos joku on kiinnostunut, niin olen kirjoittanut näistä asioista satoja sivuja omilla kotisivuillani (www.joukokoistinen.fi).

LÄHDE: Patmos blogi/Jouko Koistinen 29.06.2022

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.